Pondelok 23. 7. 2018 meniny má Oľga

hľadaj na refresheri

Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.

Coffee Brothers: Káva v uličkách Bratislavy, ktorú musíš ochutnať (Rozhovor)

Sú mladí, mali nápad a nebáli sa začať. Roman a Filip tvoriaci Coffee Brothers vám ponúkajú lahodnú kávu priamo v uliciach Bratislavy.

1. december 2014, 16:26

Sú mladí, mali nápad a nebáli sa začať. Roman a Filip tvoriaci Coffee Brothers vám ponúkajú lahodnú kávu priamo v uliciach Bratislavy.

S chalanmi som sa stretol, ako to už býva, úplnou náhodou. Pekného jesenného dňa som si pri ich vozíku vypýtal jedno latte. Latte bolo fajnové, obsluha príjemná, a tak som sa o pár dní ocitol na nezáväznom pokece, z ktorého nakoniec vzišiel aj tento rozhovor.

 

Kto vlastne sú Coffee Brothers? Dvaja mladí a úspešní ľudia, ktorých môžete stretnúť v uliciach Starého mesta, keď dostanete chuť na dobrú kávu. Štýlové vozíky a oblečenie evokujú návrat do predvojnovej Bratislavy. Dobová hudba, unikátna príprava kávy a nadšenie pre to, čo robia. Roman Fridrich a Filip Demeter, dve mená stojace za projektom Coffee Brothers. Prečo si vybrali kávu, ako ju pripravujú a kam na ňu chodia oni sami, sa dozvieš nižšie. 

 

Zaujímalo by ma, kam chodia Coffee Brothers na kávu?
R: (smiech) Kam chodia? Času nazvyš veľa nemáme. Kávu si dávame, keď potrebujeme niečo spolu riešiť, a to vždy podľa toho, kde sme. Vo väčšine sme to striedali podľa lokalít, v ktorých sme sa pohybovali.

 

F: Sranda je v tom, že keď sme pripravovali celý tento nápad, tak sme nemali žiadnu kanceláriu, kde by sme sa mohli stretávať, tak sme sa stretávali po kaviarňach. Vždy raz tam, raz tam. Pili sme tam, kde sme to mali v danej chvíli najbližšie.

 

Coffee Brothers: Káva v uličkách Bratislavy, ktorú musíš ochutnať (Rozhovor)
 

Čo je pre Vás najlepšia káva ? Ristretto, lounge, cafe latte? Čo pijete vy najviac?
R: Mne najviac chutí malé čisté espresso, také ako má byť. A ktorá káva je najlepšia? Je to veľmi individuálne a nemožno to zovšeobecňovať. Podľa mňa je najlepšia káva tá, ktorá človeku najviac chutí. Čiže keď niekomu chutí s mliekom, niekomu s cukrom, tak je to pre neho tá najlepšia káva a nech ju tak pije.

 

Stali sa z Vás fajnšmekri pri káve? Keď idete na návštevu na kávičku, napríklad k babke, riešite, ako ju niekto pripravil alebo rozprávate o tom, ako by sa mala pripravovať?
F: Veľmi veľa ľudí sa na to pýta a už má toho človek potom aj niekedy dosť ...(smiech). 


R: Je prirodzené, že keď človek s niečím robí, pripravuje to dlhé mesiace, naozaj sa o to zaujíma a chce poskytnúť klientom 100%, tak sa časom z neho ten fajnšmeker stane. Nevravím, že keď nám dáte desať espries rôznych plantáži, my vám povieme, ktorá je z ktorej. Kvalitu sme sa ale oceniť už naučili.
 
Ale keby som vám dal nejakú zalievanú granulovanú nescu?
R+F: (smiech) Tak to samozrejme zistíme, ale ako sa hovorí, proti gustu žiaden dišputát...
 
Ja som taký barbar v tomto, ja vypijem v podstate hocičo...
F: Keď sme chceli rozbehnúť našu ponuku, museli sme sa o káve veľa veľa vecí naučiť, nabrali sme na školeniach a popri práci veľa skúseností, a tým sme sa stali náročnejšími konzumentmi kávy. Vieme, ako sa instantné kávy pripravujú, a preto máme už určité predsudky. Ak mám čas si vybrať, najradšej mám espresso v overených podnikoch.
 
R: V minulosti to bolo tak, že sme išli do akejkoľvek kaviarne.Teraz si už vyberáme kam pôjdeme na kávu a kde nám chutí najviac. Opäť hovorím, ani jeden z nás nie je someliér, ale vieme už toľko, aby sme vedeli dobrú kávu oceniť.
 

Ako vám napadla káva, pojazdný vozík, take away coffee, až do toho konceptu, ako je to teraz prepracované, tým štýlom oblečenia, ako vyzerá váš vozík, zaujímavý názov Coffee Brothers?
F:  Dať na toto jednoznačnú odpoveď je veľmi ťažké...
 
Tak skúsme si to teda rozdeliť. Najprv by ma zajímalo, prečo káva ?
R: Prečo káva ako taká? Najskôr prišla myšlienka, čo na Slovensku nie je a malo by tu byť. Napadlo nám, že na Slovensku je celkom problém nájsť kvalitnú kávu, či už v nejakom podniku s tým, že už vonkoncom nie pojazdnú (kaviareň). A zrazu je tu koncepcia, ktorá vo svete bežne existuje, aj keď sa priznám, keď sme o tom začali uvažovať, že by sme do toho chceli naozaj ísť, tak sme nevedeli, že niečo podobné tu na Slovensku alebo v okolí existuje. Následne sme sa začali rozprávať o kvalite, ktorá je pre nás veľmi dôležitá a ako by to malo vyzerať. Štýl 30. a 40. rokov preto, lebo máme vzťah k tým rokom. Či už je to vzťah k hudbe, oblečeniu, kultúre, filmu alebo celkovému štýlu. Samozrejme, až na politickú situáciu. Toto všetko nás k tomuto obdobiu priťahovalo a je to naozaj niečo, čo upadlo do zabudnutia. Myslím si, že to vedia ľudia oceniť a čoraz menej sa s niečím podobným stretnú v meste. To bola teda myšlienka, ako to môžeme spojiť (kávu a 30-te a 40-te roky) a vytvoriť jedinečnú koncepciu a štýl pre nás.

 

Coffee Brothers: Káva v uličkách Bratislavy, ktorú musíš ochutnať (Rozhovor)
 
Mali ste v tom teda od začiatku jasno? Nemuseli ste rozmýšľať, akým smerom sa uberať ?
R: Od začiatku sme mali jasno v tomto, v tom že chceme mať unikátny dobový štýl. Pre veľa starších ľudí je to príjemná spomienka na detstvo, časy dospievania a podobne. V podobnom štýle takto v minulosti chodili zmrzlinári, alebo sa takto predávali gaštany. Priniesli sme niečo, čo tu už niekedy bolo, patrilo to sem a bohužiaľ sa to nevedomky vytratilo. Patrí to ku starému mestu Bratislavy a ľudia na to reagujú veľmi pozitívne.
 
F: Dôležité je, keď sa ľudia u nás zastavia, dajú si kávičku, alebo sa len pristavia na rozhovor, tak sa u nás cítia príjemne, to je pre nás to najdôležitejšie. 

 

Čiže v podstate to bolo pre vás úplne prirodzené dať takýto koncept Coffee brothers, áno ?
F: Naozaj išlo o to doniesť tú kvalitu, aby sa ľudia nebáli dať si kávu na ulici. Nech pracuje v akejkoľvek oblasti, aby si bez predsudkov mohol kúpiť kávu na ulici a vychutnať si ju. Ponuku sme ladili pre všetkých. Aby si každý vybral a mal možnosť dať si naozaj dobrý nápoj. Okrem kávy sme do ponuky zaradili kvalitnú čokoládu, celolistové čaje, kakao a chai latte. Na základe dopytu sme zaradili napríklad aj Maresi, sójové alebo bezlaktózové mlieko, bezkofeínovú kávu a podobne. Snažíme sa ľuďom vyhovieť, aby dostali to, čo sami naozaj chcú. 
 
Čiže si vlastne pri predaji zisťujete, o čo majú ľudia záujem, čo by privítali ?
R: Áno, nás naozaj zaujíma feedback od našich zákazníkov, čo sa im páči, čo sa im nepáči, čo im chutí viac, čo menej. Myslíme si, že každý jeden človek môže mať zaujímavý nápad, ktorým môže našu ponuku obohatiť. 
 
Keď sme sa bavili o tých predsudkoch, majú ešte ľudia voči takémuto predaju výhrady, boja sa toho ?
F: Môžem povedať, že je ich naozaj málo. Turisti s tým nemajú žiaden problém, pretože sú zvyknutí zo svojej krajiny, kde je to bežné. Slováci možno ešte tak nie, ale aj tu je už veľa ľudí naučených, že áno, aj tu vedia pripraviť vynikajúcu kávu. Čo sa týka tých predsudkov, tak áno, občas príde človek, pristaví sa, pozrie sa a vraví nám, či by to nešlo aj lacnejšie ..
 
R: Snažíme sa ľuďom vysvetliť, že kvalita nie je zadarmo a je potrebné za ňu aj zaplatiť. Pri našej kvalite kávy si myslím že na to, že sme v centre Bratislavy, máme ceny veľmi prijateľné.
 
F: Ideme smerom, kde cena zodpovedá kvalite. Chceme, aby ľudia dostali nielen kvalitný nápoj, za ktorý si zaplatili, ale aj príjemný pocit z baristu, rozveselenie, nostalgické pripomenutie, skrátka niečo viac. Na tom to celé beží. Hudba, štýl, dobové oblečenie, unikátny kávovar, kvalitné nápoje.
 
R: Na okraj k tomu kávovaru, máme manuálny kávovar, žiadna automatika, náš kávovar je mercedes medzi kávovarmi, je značky La Pavoni. Takýto kávovar máme v Bratislave len my a ľudia to oceňujú. Je to ojedinelý stroj, kde tlak zo stroja, ktorý je potrebný na prípravu kávy, vytláčame pákou. Ako vravím, za kvalitou našej kávy stojí aj jej unikátna príprava. A naši každodenní zákazníci sa k nám radi vracajú .

F: Hlavne, je za tým vidieť práca, že ten človek iba nestlačí tlačítko a nepočká, kým vytečie káva. Tu náš zákazník naozaj vidí, ako káve rozumieme, poznáme princípy jej prípravy, vidí, ako s ňou pracujeme. 
 
R: Veľmi veľká výhoda je, že náš zákazník všetko vidí, komunikuje s baristom. Ľudia vidia prípravu kávy od začiatku až po koniec, zaujímajú sa o to, často sa pýtajú na postupy, a sme radi, že aj touto cestou sa nám darí šíriť akoby takú kávovú osvetu. 

 

Coffee Brothers: Káva v uličkách Bratislavy, ktorú musíš ochutnať (Rozhovor)
 
Keby ste mali teraz zdôrazniť jednu jedinú vec, na čom stojí a padá celá príprava kávy, čo by to bolo?
R+F: Samozrejme, je toho veľa na čo treba dbať, o čo sa treba starať ako treba čo pripravovať, ale základ je samozrejme v tom, že treba mať kvalitný produkt, teda kvalitnú kávu. Avšak, keď ju barista nevie správne pripraviť, alebo na jej prípravu nemá dobré príslušenstvo, pokazí jej chuť tak či tak.
 
Tým sa teda dostávame k tomu, čo je váš produkt. Odkiaľ, aký, prečo…?
R: Naším produktom je 100% arabica zo strednej Ameriky. Vyskúšali sme viaceré druhy káv, s tým, že naozaj sme šli po chuti. Nechceli sme mať acidnú (kyslú) kávu, veľa ľudí táto chuť na 100% arabice odpudzuje. Osobne máme radšej horkastú, čokoládovejšiu chuť kávy. A to sa snažíme presadzovať. Z toho dôvodu máme aj vyšší stupeň praženia Medium Dark Roast.
 
F: Na začiatku to bolo tak, že sme išli aj za komerčnejšími kávami, stretli sme sa s rôznymi spoločnosťami, ochutnávali sme, riešili sme to s nimi, potom sme sa ale do toho začali viac vŕtať, zaujímať sa, zaoberať sa tým a tak nás zavialo aj k plantážnym kávam a odrodovým s tým, že tých ochutnávok bolo viacero. Rekord je 11 espries za hodinu (smiech), takže sme už boli celkom nafičaní (smiech), riadne teda. Nakoniec sme si vybrali jednu konkrétnu plantážnu kávu. A po samotnom výbere sme testovali stupne praženia. Následne sme tie kávy testovali ako espreso alebo ako káva špeciality, cappuccino, latte macchiato a podobne. Káva sa totiž chová odlišne, keď je čistá a keď je v nej pridané mlieko.

 

R: Veľakrát sa stane, že keď sa ľudia pýtajú, akú máme kávu a my povieme 100% arabicu, tak reagujú, to je tá kyslá, tú nemám rád. Preto sme zvolili takýto stupeň praženia, aby tá kyslosť bola potlačená. Následne našu kávu ochutnajú a povedia mňam, výborná káva. O to nám išlo, ľudia sa k nám vracajú denne, deň za dňom, naša káva im chutí. Už máme aj ľudí, ktorí k nám chodia pravidelne každý deň so šálkami. Je to super pocit, keď si človek dá tú námahu, aj keby si tú kávu mohol urobiť doma. Zoberie si šálku a vybehne z domu za nami. 
 
Aký je váš priemerný zákazník, chodia k vám mladší, študenti, starší ľudia…?
R+F: Všimli sme si, že najviac k nám chodia ľudia okolo 30 rokov. To je naozaj tá väčšina, zhruba od 25 do 35 rokov. Samozrejme, sú to ľudia, ktorí to majú po ceste do práce ale mnoho si tú cestu okolo nás spraví, práve kvôli tej káve. Chodí k nám aj veľmi veľa turistov, najčastejšie asi Taliani, espresso si veľmi pochvaľujú. To je väčšina, samozrejme k nám chodia rôzne vekové kategórie. Za klienta máme aj jedného asi 90 ročného pána, ktorý k nám chodí každý druhý deň na kávičku. Dáva si malé ristretto, niekedy dve, porozpráva sa s nami. Je to veľmi príjemné.

 

Vráťme sa ešte k tomu názvu Coffee Brothers, ako ste sa spoznali, ako ste sa dali dokopy ?
R + F: Poznáme sa už od 6 rokov, sme spolužiaci zo základnej školy, takže sa veľmi dlho poznáme. Rozmýšľali sme nad mnohými názvami, ale tento nás vystihuje najlepšie. V minulosti bolo bežné, že či už rodinné podniky, alebo podniky založené priateľmi, niesli vo svojom názve Brothers. 

 

Coffee Brothers: Káva v uličkách Bratislavy, ktorú musíš ochutnať (Rozhovor)
 
Ste mladí chalani, ktorí sa pustili do podnikania, rozbehli celkom vlastný biznis, verili ste teda svojmu nápadu a konceptu natoľko, aby ste si bolo stopercentne istí, že toto musí byť ono? 
R: Samozrejme, o tom je podnikanie, zniesť to riziko a rátať s tým. Verili sme, že to pôjde, aj keď sme nevedeli ako. Stále sme čerstvo otvorení. Sme spokojní, tá myšlienka tam bola a skrátka sme do toho chceli ísť. Tým, že sme naozaj mladí, nemáme ešte vybudované rodiny, nemáme za sebou nejaké záväzky, úvery, hypotéky, ktoré treba splácať, tak sme si povedali, kedy začať keď nie teraz. 
 
F: Je to aj o tom, aby sa človek nebál riskovať. Stať sa môže len jedna vec a to, že sa niečomu priučí.
 
Je to asi dobrý pocit, robíte, čo vás baví, máte pozitívny feedback od ľudí, motivuje vás to, nie?
R: Človek sa ráno zobudí a naozaj ide robiť to, čo ho baví. Žije tým ráno, cez deň, večer, pred spaním (smiech). Je to super! 
 
F: Ľudia sú naozaj hnací motor, keď vidíme, že všetka tá energia, čas a vynaložené úsilie, ktoré do toho dávame sa oplatí. Venujeme tomu naozaj maximum času, každý jeden deň, samozrejme veci ako sociálny život idú potom trochu bokom.
 
Ako dlho trvalo všetko od počiatočného nápadu až po to, že ste sa postavili so svojimi vozíkmi Coffe Brothers do starého mesta ?
F: Asi tak desať mesiacov, čiže necelý rok. 
 
Zatiaľ máte dva vozíky, čo do budúcna? 
R: Áno, sú zatiaľ dva, ale máme v pláne začať s tretím vozíkom, vo veľmi blízkej dobe, s tým, že sa nebránime ani franchisingu, máme rozrobených viac vecí, uvidíme ako to všetko dopadne. 
 
F: Vždy je samozrejme čo vylepšovať, dobiehať. Hlavne nechceme stagnovať, chceme sa posúvať stále vpred. Na veľa vecí človek dochádza postupne, za pochodu, a preto chceme ísť naozaj do nových projektov, do budúcnosti byť pripravení. Mať všetko zladené a premyslené do detailov.
 
Chalanom ďakujeme za rozhovor a želáme, nech sa im darí minimálne tak dobre ako doteraz. Ak vás posadla chuť na kávu práve od nich, nájdete ich v Bratislave, na Laurinskej ulici, alebo na nábreží pri moste SNP. 

 

Coffee Brothers: Káva v uličkách Bratislavy, ktorú musíš ochutnať (Rozhovor)

Zdroj: interviewFoto: autor Tagy: rozhovor, Káva, coffee, coffee brothers
Vyjadri svoj názor na článok
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad! Menej takýchto článkov
Super! Viac takýchto článkov
Povedz nám, prečo sa ti článok nepáči:
Ďakujeme za tvoj názor!
Pomáha nám a autorom pri skvalitňovaní obsahu na stránke.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom
NAHOR
Diskusia18 komentárov
alebo poslať ako anonym
18 komentárov
Zoradiť komentáre podľa obľúbenosti času pridania
Tomáš Juracska1. december 2014, 19:37

"ani jeden z nás nie je someliér" ....ludia ktorí pracujú s kávou sú baristi,someliéri sú vinári ....to len taká malá oprava,inak ešte som pánov nevidel v meste,aj ked je pravda,že extra často tade enchodím,ale teda ak pojdem ochutnám :)

19 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Angie2. december 2014, 20:46

Klasická frančíza na KofiKofi nič nové čo by vymysleli :)

14 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Mart2. december 2014, 9:34

Skoda, amatersky rozhovor. Slabe editovanie, vela chyb... Oblubena kava "lounge"? :-)))) A neopytali ste sa na Kralicka, to je premeskana sanca priniest nieco zaujimavejsie. Netreba sa bat byt trochu vyryvavejsi, potom je aj rozhovor viac zaujimavy.

13 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
kaška3. december 2014, 0:25

http://www.coffee-bike.com/de/...:)

11 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Wunder2. december 2014, 21:00

Pre mňa iba kópia pána Králička..

9 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
ad2. december 2014, 21:25

Pán Králiček však nemá takú dobrú kávu ani takú milú obsluhu...

0 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
alexandra2. december 2014, 12:25

Mala som u nich čokoládu a espresso a jediné čo môžem povedať je mňam !! Poriadná sýta čokoláda a vynikajúce Espresso. Podporujem a držím palce x))

7 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Iba Marko29. apríl 2015, 16:03

u mna jednoznacne najlepsia kava v BA, perfektni ste chalani, thumbs up !!

6 Odpovedať · Nahlásiť
Tomáš Juracska1. december 2014, 19:41

aha v dalsich častiach rozhovoru ste sa vyjadrili správne o baristoch,takže beriem spat :D

6 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Viktor-wektor3. december 2014, 0:09

Paráda, super nápad prídem vyskúšať !

6 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
claudia3. december 2014, 0:03

Prestante ich porovnavat s konkurenciou a prudit zlu krv.. Chalani su super !! Drzim Vam palce, som strasne rada ze sa nieco taketo v Bratislave objavilo :)Zajtra si pridem po dalsiu davku skveleho latte macchiata ako vzdy :)

6 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
onetwo1. december 2014, 20:22

robia chlacpi aj kakavo? :)

5 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Martin1. december 2014, 17:54

Paráda :) Už som u nich mal kávičku a bola super, držím palce chalani, prídem zas !

5 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Drobec2. december 2014, 10:31

Chalani su sympatish, ale kava na nic. Ale ked vam chuti spalena kava z dovodu zle nastaveneho mlynceka a naslahane cappuccino, tak v poriadku, pite to dalej. Chalanom fandim, ale mali by nabrat ovela viac skusenosti, kym sa do niecoho takeho pustia. hlavne ak hovoria, ze kvalita je ich priorita. aspon tak som to z rozhovoru pochopil:)

5 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
brago15. september 2015, 18:40

See you soon in Sofia :)

2 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Way14. január 2016, 21:22

Prezentujú to ako skvelý nápad ... popritom to je okopírované od coffee bike...

-1 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Evka28. február 2016, 21:01

Ja si rada doprajem v uličkách Bratislavy kávičku Caro Ricore je sviežou kávou, ktorá mi rozjasňuje nejeden deň :)

-2 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
marcelis4. december 2014, 23:39

Super káva, dnes som bol 1.x vyskúšať :))

-3 Odpovedať · Nahlásiť
ZOBRAZIŤ ĎALŠIE KOMENTÁRE
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.