Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2024, 11:20
Čas čítania 0:41
Barbora Adamkovičová

Nesklápaš na WC veko? Odteraz ho pri splachovaní už nikdy nenecháš hore

ZAUJÍMAVOSTI TOALETY ZDRAVIE
Uložiť Uložené

„Zúrivý odpadový vulkán“ pomaly pokryje všetky predmety v bezprostrednej blízkosti toalety, ako sú aj napríklad zubné kefky či uteráky. Lekár radí všetky predmety z bezprostrednej blízkosti záchoda odstrániť.

Vieš, čo sa stane, keď spláchneš toaletu? Lekár anglickej National Health Service odhalil, aké nehygienické záchody v skutočnosti sú. Podľa portálu LADbible môžeš nepríjemnostiam prejsť už tak, že sklopíš veko na záchode. 

Doktor Karan Raj upozornil na znepokojujúcu realitu prostredníctvom videa na sociálnej sieti. „Zakaždým, keď spláchnete záchod s otvoreným vekom, vytvoríte zúrivý odpadový vulkán,“ prihovára sa svojim sledujúcim. Pri spláchnutí sa totiž podľa jeho slov do neďalekého ovzdušia uvoľňuje mikroskopický odpad. 

Spláchnutím sa môžu šíriť aj nebezpečné choroby

„Zúrivý odpadový vulkán“ potom klesá na všetky predmety v bezprostrednej blízkosti toalety, ako sú aj napríklad zubné kefky či uteráky. Záchodový aerosol navyše ostáva vo vzduchu „viac ako niekoľko minút“. Aj to môže podľa odborníkov viesť k šíreniu ochorení spôsobených baktériou E. coli, ktoré môžu spôsobovať infekcie močových ciest či dokonca meningitídu.

Doktor Raj tvrdí, že obyčajné sklopenie veka toalety dokáže šíreniu nepríjemných a škodlivých látok zabrániť. Ďalej radí, aby si svoju zubnú kefku a uterák skladoval čo najďalej od záchoda.

@dr.karanr Shut the lid! @💉 Dr Charles MD 💉 ♬ original sound - Dr Karan Raj
Späť
Zdieľať
Diskusia