Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Gastropriemysel

Buď informovaný hneď ako sa objaví článok s týmto klúčovým slovom.
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie.
Pizza
Články témy
Najnovšie
Najčítanejšie
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
refresher+
Odporúčané
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
dnes o 08:00
Kde v Tatrách si dáš tie najlepšie bryndzové halušky? Išli sme podľa vašich odporúčaní.
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári
refresher+
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári
pred 3 dňami
Na názor sme sa pýtali šéfkuchárov Lukáša Heska z Irinu, Daniela Tilingera z ECKu a Jozefa Brezu z Gašperovho mlynu.
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
25. 3. 2025 9:57
Slovensko sa pripravuje na návštevu michelinských odborníkov, ktorí budú hodnotiť naše reštaurácie a ich gastronomický potenciál. Ministerstvo cestovného ruchu a športu podpísalo zmluvu s legendárnym gurmánskym bedekrom Michelin v hodnote 175 000 eur.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
21. 3. 2025 19:10
V Trnave na Hornopotočnej ulici otvorili nový podnik Yum Cha, ktorý prináša jedinečný zážitok pre milovníkov matchy.
ZSSK predstavilo nové menu: Vo vlaku si môžeš vychutnať exotické udony či talianske penne
ZSSK predstavilo nové menu: Vo vlaku si môžeš vychutnať exotické udony či talianske penne
21. 3. 2025 16:22
Minulý rok sa predalo vyše 50-tisíc hlavných jedál a vypilo sa viac ako 159-tisíc káv.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
12. 3. 2025 9:37
Stotožňuješ sa s výberom?
Zhodne sa foodbloger Čoje s Google recenziami? Ochutnávame bratislavské burgre od najhoršie po najlepšie hodnotené
Zhodne sa foodbloger Čoje s Google recenziami? Ochutnávame bratislavské burgre od najhoršie po najlepšie hodnotené
6. 3. 2025 18:00
Navštívili sme päť podnikov, ktorých hodnotenia začali na dvoch hviezdičkách a skončili na piatich. Majú ľudia na internete pravdu?
Nová kuchárska šou Meghan Markle je prepadák. Vraj ničí taliansku kuchyňu a jej jedlo by malo byť za trest
Nová kuchárska šou Meghan Markle je prepadák. Vraj ničí taliansku kuchyňu a jej jedlo by malo byť za trest
6. 3. 2025 12:42
Z jej kuchárskych schopností diváci na Netflixe nie sú nadšení.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.
Pavlína založila Papinky a vyrába virálne dubajské čokolády: Začala som s jednou formou, dnes predávame stovky kusov týždenne
refresher+
Odporúčané
Pavlína založila Papinky a vyrába virálne dubajské čokolády: Začala som s jednou formou, dnes predávame stovky kusov týždenne
28. 2. 2025 7:30
Mladá podnikateľka zo Serede sa naladila na trend virálnej dubajskej čokolády a doposiaľ predala niekoľko tisíc kusov. „Chcela som ísť s dobou – teraz to letí, je to virálne... Pôvodne som ani neplánovala predávať dubajské čokolády,“ hovorí Pavlína.
Turisti ohodnotili najlepšie česko-slovenské polievky. Rebríčku kraľuje obľúbený liek na opicu
Turisti ohodnotili najlepšie česko-slovenské polievky. Rebríčku kraľuje obľúbený liek na opicu
27. 2. 2025 17:56
Portál Taste Atlas pravidelne uverejňuje rebríčky obľúbenosti rôznych jedál na celom svete. V jednom z posledných príspevkov porovnal najlepšie česko-slovenské polievky.
V Bratislave vznikol moderný koncept s lokšami. Bistro Deloxe urobilo z tradičnej slovenskej pochúťky gurmánsky zážitok
V Bratislave vznikol moderný koncept s lokšami. Bistro Deloxe urobilo z tradičnej slovenskej pochúťky gurmánsky zážitok
27. 2. 2025 11:48
Tradičný pokrm povýšili na vyššiu úroveň vďaka kvalitným surovinám, premysleným kombináciám chutí a modernému bistro konceptu.
Navštívili sme nitriansku Brasserku zo šou Na nože: Nechcelo sa nám veriť, aké jedlo nám pripravil stredoškolák (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme nitriansku Brasserku zo šou Na nože: Nechcelo sa nám veriť, aké jedlo nám pripravil stredoškolák (Reportáž)
27. 2. 2025 7:30
Nielenže sme ochutnali nové menu reštaurácie, stihli sme sa aj porozprávať o filmovaní šou s prevádzkovateľkou Janou a jej synom Simonom.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Pochovali Gen Z muži obľúbený fast food so sexy obsluhou? Hooters čelí bankrotu
Pochovali Gen Z muži obľúbený fast food so sexy obsluhou? Hooters čelí bankrotu
24. 2. 2025 14:24
Spoločnosť už údajne spolupracuje s právnickou firmou Ropes & Gray, ktorá jej má pomôcť s procesom reštrukturalizácie.
Tieto jedlá vychválili zahraniční turisti na slovenských svahoch. Najviac im chutila národná klasika
Tieto jedlá vychválili zahraniční turisti na slovenských svahoch. Najviac im chutila národná klasika
21. 2. 2025 18:04
Prečítaj si, ktoré jedlá chutia turistom na svahoch na Slovensku, v Taliansku, v Nemecku, vo Francúzsku či vo Švajčiarsku.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
refresher+
Odporúčané
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
dnes o 08:00
Kde v Tatrách si dáš tie najlepšie bryndzové halušky? Išli sme podľa vašich odporúčaní.
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
25. 3. 2025 9:57
Slovensko sa pripravuje na návštevu michelinských odborníkov, ktorí budú hodnotiť naše reštaurácie a ich gastronomický potenciál. Ministerstvo cestovného ruchu a športu podpísalo zmluvu s legendárnym gurmánskym bedekrom Michelin v hodnote 175 000 eur.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
21. 3. 2025 19:10
V Trnave na Hornopotočnej ulici otvorili nový podnik Yum Cha, ktorý prináša jedinečný zážitok pre milovníkov matchy.
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
30. 11. 2023 11:50
Nespokojný hosť má právo v prípade nedostatkov požadovať primeranú zľavu alebo žiadať nápravu.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
refresher+
Odporúčané
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
13. 8. 2024 14:30
Bratislava je kaviarenská veľmoc. Najmä za posledné tri roky v hlavnom meste pribúdajú kaviarne kozmickou rýchlosťou. A čo je dôležitejšie, darí sa im, nezatvárajú a prosperujú.
Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku
Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku
21. 1. 2024 13:17
Slovenské sušienky sú populárne aj vo svete. Laskonky sa umiestnili na 38. priečke v rebríčku známeho portálu Taste Atlas.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.
Michal Konrád: Autorstvo receptov je otázne, aj pre moje wasabi krevety som sa inšpiroval v Londýne
Michal Konrád: Autorstvo receptov je otázne, aj pre moje wasabi krevety som sa inšpiroval v Londýne
23. 8. 2024 15:30
Nestihol si live Podgast s Čojem na festivale Grape, na ktorom vyspovedal jedného z najvýraznejších slovenských chefov? Jeho záznam práve vyšiel.
Piváreň Funus: dvestoročný podnik, ktorý navštevuje dcéra prezidentky aj herci. Počas lockdownu si tu chcel posedieť Boris Kollár
refresher+
Odporúčané
Piváreň Funus: dvestoročný podnik, ktorý navštevuje dcéra prezidentky aj herci. Počas lockdownu si tu chcel posedieť Boris Kollár
16. 6. 2022 9:30
Hovorí sa, že sem kedysi chodili štúrovci. To potvrdiť nemôžeme, ale návštevu Emmy Čaputovej, známych hercov a športovcov áno. Čo stojí za úspechom kultovej krčmy Funus? Rozprávali sme sa s majiteľkou, ktorá podnik zdedila po starom otcovi.
ZSSK predstavilo nové menu: Vo vlaku si môžeš vychutnať exotické udony či talianske penne
ZSSK predstavilo nové menu: Vo vlaku si môžeš vychutnať exotické udony či talianske penne
21. 3. 2025 16:22
Minulý rok sa predalo vyše 50-tisíc hlavných jedál a vypilo sa viac ako 159-tisíc káv.
Pavlína založila Papinky a vyrába virálne dubajské čokolády: Začala som s jednou formou, dnes predávame stovky kusov týždenne
refresher+
Odporúčané
Pavlína založila Papinky a vyrába virálne dubajské čokolády: Začala som s jednou formou, dnes predávame stovky kusov týždenne
28. 2. 2025 7:30
Mladá podnikateľka zo Serede sa naladila na trend virálnej dubajskej čokolády a doposiaľ predala niekoľko tisíc kusov. „Chcela som ísť s dobou – teraz to letí, je to virálne... Pôvodne som ani neplánovala predávať dubajské čokolády,“ hovorí Pavlína.
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž)
20. 2. 2025 19:30
Pirôžky sú v Prešove kultom už viac ako 40 rokov.
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
2. 4. 2024 12:30
Kaliforňan dnes dominuje v Bratislave ako bistro, kde si môžeš vyskladať do misky to, na čo máš chuť. Majitelia vlastnia už 10 prevádzok a plánujú ďalej expandovať.
Čínsku all you can eat reštauráciu museli zavrieť po dvoch týždňoch. Majitelia doplatili na štedrú ponuku
Čínsku all you can eat reštauráciu museli zavrieť po dvoch týždňoch. Majitelia doplatili na štedrú ponuku
31. 12. 2023 15:55
Mimoriadne výhodná ponuka pre zákazníkov sa reštaurácii neoplatila.