Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Gastropriemysel

Buď informovaný hneď ako sa objaví článok s týmto klúčovým slovom.
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie.
Pizza
Články témy
Najnovšie
Najčítanejšie
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
včera o 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárenstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
Až 13 % Slovákov sa považuje za podpriemerných. Tento výskum ukázal kvality obyvateľov našej krajiny
PR správa
Až 13 % Slovákov sa považuje za podpriemerných. Tento výskum ukázal kvality obyvateľov našej krajiny
pred 2 dňami
Viacero ľudí je presvedčených, že Slovensku sa príliš nedarí a ani nebude.
Reštauráciu slovenského milionára vychválil prestížny gastronomický magazín. Toto na nej ocenil
Reštauráciu slovenského milionára vychválil prestížny gastronomický magazín. Toto na nej ocenil
pred 4 dňami
Slovenské gastro má na konte veľký úspech. Magazín pochválil okolie reštaurácie aj samotnú kuchyňu.
Milovaný nápoj prichádza na Slovensko s limitovanou edíciou. Vieme, kde si ju môžeš kúpiť
Milovaný nápoj prichádza na Slovensko s limitovanou edíciou. Vieme, kde si ju môžeš kúpiť
4. 12. 2023 12:43
Fľašu z vypitého nápoja bude možné vrátiť za 13 centov len v mieste predaja.
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
30. 11. 2023 11:50
Nespokojný hosť má právo v prípade nedostatkov požadovať primeranú zľavu alebo žiadať nápravu.
Toto jedlo si v reštaurácii nikdy neobjednávaj, radí šéfkuchár Gordon Ramsay
Toto jedlo si v reštaurácii nikdy neobjednávaj, radí šéfkuchár Gordon Ramsay
30. 11. 2023 8:53
Gordon Ramsay sa v reštauračnom biznise vyzná, o tom niet pochýb. Ktoré jedlo by si si podľa neho nikdy nemal objednávať?
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
28. 11. 2023 12:30
„Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž, nie je to stretnutie príjemných ľudí, ktorí sa zabávajú pri pečení. My nejaké kritériá musíme rešpektovať a urobiť hodnotenie čo najlepšie,“ hovorí pre Refresher Jozefína Zaukolcová.
Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny
Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny
24. 11. 2023 16:42
Aké budú ceny a čo všetko bude mať Five Guys v ponuke?
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
McDonald's vydal tanečný hit o životnom prostredí. Na tracku sa podieľali Majself a Thomas Puskailer
PR správa
McDonald's vydal tanečný hit o životnom prostredí. Na tracku sa podieľali Majself a Thomas Puskailer
22. 11. 2023 12:30
Pesnička odkazuje svojim poslucháčom, že aj oni môžu podniknúť kroky, ktoré pomôžu prírode.
ZOZNAM: Toto sú najhoršie slovenské jedlá a nápoje podľa turistov. Najmenej im chutia tie najväčšie klasiky
ZOZNAM: Toto sú najhoršie slovenské jedlá a nápoje podľa turistov. Najmenej im chutia tie najväčšie klasiky
10. 11. 2023 16:49
Treska, žinčica či Spišská borovička. Aké produkty nemôžu turisti u nás doma ani cítiť?
KVÍZ: Aká pracovná pozícia sa hodí k tvojej povahe? Odpovedz na otázky a nájdi svoj skrytý potenciál
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Aká pracovná pozícia sa hodí k tvojej povahe? Odpovedz na otázky a nájdi svoj skrytý potenciál
10. 11. 2023 15:00
V tomto prípade sa zameriame na prácu v gastre a hotelierstve.
PREHĽAD: Koľko zaplatíš za pivo v Európe? Slovensko je na chvoste rebríčka, na Islande zostaň radšej triezvy
PREHĽAD: Koľko zaplatíš za pivo v Európe? Slovensko je na chvoste rebríčka, na Islande zostaň radšej triezvy
9. 11. 2023 18:33
Za najlacnejším pivom netreba chodiť ďaleko. Kde ťa pol litra vyjde najmenej a kde naopak najviac?
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Post Malone nechal čašníčke v reštaurácii extrémne vysoké prepitné. Toto sa mi nestalo za 20 rokov v službách, reagovala
Post Malone nechal čašníčke v reštaurácii extrémne vysoké prepitné. Toto sa mi nestalo za 20 rokov v službách, reagovala
9. 11. 2023 13:59
Čašníčku, ktorá rapera obsluhovala, čakalo po večeri poriadne prekvapenie.
Toto sú najobľúbenejšie české pivá medzi turistami. Nájdeš medzi nimi svojho favorita?
Toto sú najobľúbenejšie české pivá medzi turistami. Nájdeš medzi nimi svojho favorita?
7. 11. 2023 10:04
Ľudia zo zahraničia zvolili osem najpopulárnejších českých pív. Ktoré vyhralo?
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac
Odporúčané
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac
5. 11. 2023 7:47
Slovensko má cudzincom čo ponúknuť a nemyslíme tým len krásnu prírodu. Naše lokálne gastro špeciality si mnohí z nich zamilovali.
Priplatíme si za obľúbený nápoj? Cena pomarančového džúsu rapídne narástla na rekordnú úroveň, zdražel už o 90 %
Priplatíme si za obľúbený nápoj? Cena pomarančového džúsu rapídne narástla na rekordnú úroveň, zdražel už o 90 %
1. 11. 2023 16:45
Cena pomarančového džúsu pokračuje v raste a na začiatku týždňa dosiahla nový rekord, keď prekročila 4 doláre za libru (0,45 kg).
Reštauráciu slovenského milionára vychválil prestížny gastronomický magazín. Toto na nej ocenil
Reštauráciu slovenského milionára vychválil prestížny gastronomický magazín. Toto na nej ocenil
pred 4 dňami
Slovenské gastro má na konte veľký úspech. Magazín pochválil okolie reštaurácie aj samotnú kuchyňu.
Milovaný nápoj prichádza na Slovensko s limitovanou edíciou. Vieme, kde si ju môžeš kúpiť
Milovaný nápoj prichádza na Slovensko s limitovanou edíciou. Vieme, kde si ju môžeš kúpiť
4. 12. 2023 12:43
Fľašu z vypitého nápoja bude možné vrátiť za 13 centov len v mieste predaja.
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
včera o 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárenstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
28. 11. 2023 12:30
„Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž, nie je to stretnutie príjemných ľudí, ktorí sa zabávajú pri pečení. My nejaké kritériá musíme rešpektovať a urobiť hodnotenie čo najlepšie,“ hovorí pre Refresher Jozefína Zaukolcová.
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac
Odporúčané
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac
5. 11. 2023 7:47
Slovensko má cudzincom čo ponúknuť a nemyslíme tým len krásnu prírodu. Naše lokálne gastro špeciality si mnohí z nich zamilovali.
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
30. 11. 2023 11:50
Nespokojný hosť má právo v prípade nedostatkov požadovať primeranú zľavu alebo žiadať nápravu.
Zúfalí vinári striekajú na hrozno opaľovací krém, káva arabika vymiera. Tieto plodiny možno neprežijú klimatickú krízu
refresher+
Odporúčané
Zúfalí vinári striekajú na hrozno opaľovací krém, káva arabika vymiera. Tieto plodiny možno neprežijú klimatickú krízu
13. 8. 2022 12:30
Je reálne, že o niekoľko desaťročí nebudú niektoré potraviny dostupné vôbec? Stane sa káva nápojom pre vyvolených? A aký osud čaká producentov vína, ktorí sa už dnes musia sťahovať do chladnejších oblastí? S odborníkmi sme sa pozreli na súčasné trendy.
Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny
Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny
24. 11. 2023 16:42
Aké budú ceny a čo všetko bude mať Five Guys v ponuke?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Na návšteve v ikonickej Jedálni u Orbána. Držkovú sme jedli na stojáka s biznismenmi a robotníkmi. Žemľovka nás dostala do kolien
refresher+
Odporúčané
Na návšteve v ikonickej Jedálni u Orbána. Držkovú sme jedli na stojáka s biznismenmi a robotníkmi. Žemľovka nás dostala do kolien
21. 3. 2023 14:30
Páni v košeliach tu obedujú „na stojáka“ s robotníkmi, policajtmi a foodblogermi. Jedáleň u Orbána pozná vari každý Bratislavčan. Ochutnali sme sedem jedál a zisťovali, ako túto 20-ročnú legendu poznačila koronakríza a inflácia.
Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to
refresher+
Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to
20. 10. 2021 17:07
Zoznam raňajkární, ktoré v hlavnom meste jednoznačne treba vyskúšať.
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
Odporúčané
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
5. 11. 2021 9:30
Čoje Bratislava sa spolu s Denisou vybral do Žiliny, aby ochutnali to najlepšie, čo toto stredoslovenské mesto ponúka.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michelinský potenciál v centre Bratislavy. Zážitková reštaurácia Irin známeho šéfkuchára Heska ponúka 9-chodové gastroumenie
Michelinský potenciál v centre Bratislavy. Zážitková reštaurácia Irin známeho šéfkuchára Heska ponúka 9-chodové gastroumenie
10. 2. 2022 17:30
Ako vyzerá dotyk Michelinu v centre hlavného mesta?
Navštívili sme Five Guys: Za menu zaplatíš štvornásobne viac ako v mekáči, a ak ti nechutí, môžeš si za to sám
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme Five Guys: Za menu zaplatíš štvornásobne viac ako v mekáči, a ak ti nechutí, môžeš si za to sám
19. 6. 2021 9:36
Ako chutia takmer polkilové hamburgery z údajne najlepšieho fastfoodu na svete?
Kristína varí v najlepšej reštaurácii sveta: Pracujem 17 hodín denne, v prvej michelinskej reštaurácii som každý deň plakala
refresher+
Odporúčané
Kristína varí v najlepšej reštaurácii sveta: Pracujem 17 hodín denne, v prvej michelinskej reštaurácii som každý deň plakala
31. 3. 2023 12:30
„V michelinskej reštaurácii sa od vás očakáva, že všetko bude perfektné. Prvé dva mesiace som cestou domov vždy plakala,“ hovorí pre Refresher len 21-ročná Kristína Nemčková.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.