Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Gastropriemysel

Buď informovaný hneď ako sa objaví článok s týmto klúčovým slovom.
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie.
Pizza
Články témy
Najnovšie
Najčítanejšie
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
PR správa
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
14. 3. 2024 17:00
Minulý rok obslúžili slovenské „mekáče“ 19 miliónov zákazníkov.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín
KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín
12. 3. 2024 15:30
Zamýšľal/-a si sa už niekedy nad tým, aký majú jednotlivé potraviny pôvod a ako vznikli? Nasledujúci kvíz preverí tvoje znalosti gastronómie a tak trochu aj histórie.
Bistronomy sa spoza Dunaja presunie do centra mesta. Novinku zdieľal obľúbený gastro influencer Čojebratislava.
Bistronomy sa spoza Dunaja presunie do centra mesta. Novinku zdieľal obľúbený gastro influencer Čojebratislava.
12. 3. 2024 14:25
Nová, pred očami vyrastajúca štvrť Bratislavy s názvom Vydrica sa môže pýšiť aj inými vecami ako len atraktívnou lokalitou.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Priestory, kde sa nachádza prešovská burgráreň, sa po účasti v šou Na nože objavili na Bazoši za 365-tisíc eur
Priestory, kde sa nachádza prešovská burgráreň, sa po účasti v šou Na nože objavili na Bazoši za 365-tisíc eur
1. 3. 2024 11:20
Objekt s prešovským podnikom, ktorý sa tento týždeň objavil v markízackej šou, sme našli na predaj na inzertnom portáli.
Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom
refresher+
Odporúčané
Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom
1. 3. 2024 9:30
„Hostia, ktorí nevedia, akú má budova minulosť, to nemajú šancu spoznať,“ hovorí o novom podniku v priestoroch bývalého erotického salónu spolumajiteľ Robert Nagy.
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík
28. 2. 2024 17:00
Dlho sme v Podgaste nemali špeciál o pive. Po pivnom nadšencovi, exvaričovi, blogerovi a výčapníkovi tentoraz k nám do štúdia zavítal šéf združenia výrobcov piva a sladu.
Parádne steaky, výberová káva a luxusné drinky. V Urban Beach House na nábreží Dunaja si vychutnáš dokonalý chill
Sponzorovaný obsah
Parádne steaky, výberová káva a luxusné drinky. V Urban Beach House na nábreží Dunaja si vychutnáš dokonalý chill
21. 2. 2024 10:00
Urban Beach House rozhodne stojí za návštevu.
Najstarší hotel v Tatrách oslavuje 130 rokov. Hotel Lomnica oživil bohémsku atmosféru z minulosti a ponúka špičkový fine dining
Sponzorovaný obsah
Najstarší hotel v Tatrách oslavuje 130 rokov. Hotel Lomnica oživil bohémsku atmosféru z minulosti a ponúka špičkový fine dining
19. 2. 2024 16:00
Toto miesto určite musíš navštíviť aspoň raz za život.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Rebríček najlepších nealkoholických nápojov v Európe ovládli kávy. Pozri si, ktoré milujú cudzinci
Rebríček najlepších nealkoholických nápojov v Európe ovládli kávy. Pozri si, ktoré milujú cudzinci
15. 2. 2024 13:06
Čo chutí neeurópskym turistom na našom kontinente najviac? Portál Taste Atlas zostavil rebríček najobľúbenejších nealkoholických nápojov.
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
refresher+
Odporúčané
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
13. 2. 2024 14:30
Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
8. 2. 2024 16:30
Návštevníci si musia uvedomiť, že neprišli do strip klubu či do nevestinca, ale do klasického podniku, kam sa ľudia chodia v prvom rade občerstviť. Nepochybne sa však nájdu jedinci, ktorí sem zavítajú iba preto, aby na dievčatá v kuse civeli.
Toto sú najlepšie polievky podľa turistov. Vianočná klasika Slovákov sa v rebríčku dostala až na vrchol
Toto sú najlepšie polievky podľa turistov. Vianočná klasika Slovákov sa v rebríčku dostala až na vrchol
8. 2. 2024 9:17
Turisti na internete najviac vychválili tradičné klasiky z Poľska, Česka, zo Slovenska a z Maďarska.
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
refresher+
Odporúčané
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
6. 2. 2024 16:30
Paul Delrez, Matty Matheson či Laurent Dagenais. Títo odborníci ti poskytnú nekonečné množstvo inšpirácie. Stačí, ak budeš pozorne sledovať ich prácu.
Patrik Hanzel z Akademie: Na rozdiel od Singapuru na Slovensku by stánok s kuraťom michelinskú hviezdu nikdy nedostal
Patrik Hanzel z Akademie: Na rozdiel od Singapuru na Slovensku by stánok s kuraťom michelinskú hviezdu nikdy nedostal
1. 2. 2024 8:30
Po mesačnej prestávke je tu prvá epizóda piatej sezóny Podgastu a tentoraz začíname silným šéfkuchárskym menom z legendárneho mimobratislavského podniku.
Do motorestu Čataj na D1 lákajú krikľavé reklamy aj Rytmus na Trabante. Jedlo z bufetového baru a drive-inu nás očarilo (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Do motorestu Čataj na D1 lákajú krikľavé reklamy aj Rytmus na Trabante. Jedlo z bufetového baru a drive-inu nás očarilo (Reportáž)
29. 5. 2023 14:30
Motorest Čataj je gastronomická legenda medzi Bratislavou a Trnavou. Kraľuje mu asi 10-metrový pult rozdelený na sekciu šalátov, teplého bufetu, zákuskov a kaviarne. V článku zistíš, ako nám chutilo a ktorá známa osobnosť odtiaľto odišla bez platenia.
KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín
KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín
12. 3. 2024 15:30
Zamýšľal/-a si sa už niekedy nad tým, aký majú jednotlivé potraviny pôvod a ako vznikli? Nasledujúci kvíz preverí tvoje znalosti gastronómie a tak trochu aj histórie.
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
PR správa
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
14. 3. 2024 17:00
Minulý rok obslúžili slovenské „mekáče“ 19 miliónov zákazníkov.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom
refresher+
Odporúčané
Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom
1. 3. 2024 9:30
„Hostia, ktorí nevedia, akú má budova minulosť, to nemajú šancu spoznať,“ hovorí o novom podniku v priestoroch bývalého erotického salónu spolumajiteľ Robert Nagy.
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
8. 2. 2024 16:30
Návštevníci si musia uvedomiť, že neprišli do strip klubu či do nevestinca, ale do klasického podniku, kam sa ľudia chodia v prvom rade občerstviť. Nepochybne sa však nájdu jedinci, ktorí sem zavítajú iba preto, aby na dievčatá v kuse civeli.
Majiteľ reštaurácie Chez Balzac: Po šiestej by vás do reštaurácie nemali pustiť bez saka, konečne by tu bola úroveň (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Majiteľ reštaurácie Chez Balzac: Po šiestej by vás do reštaurácie nemali pustiť bez saka, konečne by tu bola úroveň (Rozhovor)
28. 10. 2021 9:30
„Rokovania so skupinou Michelin už prebiehajú. Predpokladám, že na Slovensko prídu do dvoch-troch rokov. Nemali by prísť len ku mne, ale aj do Tatier, Košíc či Žiliny,“ hovorí pre Refresher Ľubomír Jančok.
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
refresher+
Odporúčané
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
13. 2. 2024 14:30
Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.
Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to
refresher+
Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to
20. 10. 2021 17:07
Zoznam raňajkární, ktoré v hlavnom meste jednoznačne treba vyskúšať.
Priestory, kde sa nachádza prešovská burgráreň, sa po účasti v šou Na nože objavili na Bazoši za 365-tisíc eur
Priestory, kde sa nachádza prešovská burgráreň, sa po účasti v šou Na nože objavili na Bazoši za 365-tisíc eur
1. 3. 2024 11:20
Objekt s prešovským podnikom, ktorý sa tento týždeň objavil v markízackej šou, sme našli na predaj na inzertnom portáli.
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
30. 11. 2023 11:50
Nespokojný hosť má právo v prípade nedostatkov požadovať primeranú zľavu alebo žiadať nápravu.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku
Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku
21. 1. 2024 13:17
Slovenské sušienky sú populárne aj vo svete. Laskonky sa umiestnili na 38. priečke v rebríčku známeho portálu Taste Atlas.
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
7. 12. 2023 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
Odporúčané
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
5. 11. 2021 9:30
Čoje Bratislava sa spolu s Denisou vybral do Žiliny, aby ochutnali to najlepšie, čo toto stredoslovenské mesto ponúka.
Čínsku all you can eat reštauráciu museli zavrieť po dvoch týždňoch. Majitelia doplatili na štedrú ponuku
Čínsku all you can eat reštauráciu museli zavrieť po dvoch týždňoch. Majitelia doplatili na štedrú ponuku
31. 12. 2023 15:55
Mimoriadne výhodná ponuka pre zákazníkov sa reštaurácii neoplatila.
Milovaný nápoj prichádza na Slovensko s limitovanou edíciou. Vieme, kde si ju môžeš kúpiť
Milovaný nápoj prichádza na Slovensko s limitovanou edíciou. Vieme, kde si ju môžeš kúpiť
4. 12. 2023 12:43
Fľašu z vypitého nápoja bude možné vrátiť za 13 centov len v mieste predaja.