Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Gastropriemysel

Buď informovaný hneď ako sa objaví článok s týmto klúčovým slovom.
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie.
Pizza
Články témy
Najnovšie
Najčítanejšie
Toto sú najlepšie zmrzliny v Košiciach: V mnohých prevádzkach si prídeš na svoje, jedna ikona bola ale veľkým sklamaním (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie zmrzliny v Košiciach: V mnohých prevádzkach si prídeš na svoje, jedna ikona bola ale veľkým sklamaním (Reportáž)
pred 2 dňami
Z jednej populárnej prevádzky som zostal nemilo prekvapený.
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
3. 6. 2025 7:56
Prestížny gastronomický sprievodca Gault&Millau včera rozdával čiapky a ocenil najlepšie reštaurácie na slovenskej gastro scéne. Na rozdiel od Michelin hviezd Gault&Millau udeľuje „Toques“ – čiapky, ktoré slúžia ako symbol uznania.
Toto sú TOP prevádzky v Piešťanoch. Ktoré nám odporučili miestni?
Toto sú TOP prevádzky v Piešťanoch. Ktoré nám odporučili miestni?
2. 6. 2025 11:00
Autentická neapolská pizza či bezchybné raňajky. Známe kúpeľné mesto ponúka výborné jedlo aj jedinečné výhľady
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu Irin
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu Irin
2. 6. 2025 10:38
Dve silné slovenské značky Nehera a fine dining reštaurácia Irin sa spojili v estetickej spolupráci.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Konečne už aj na Slovensku. McDonald's predstavil populárne McFlurry s pistáciovou príchuťou
Konečne už aj na Slovensku. McDonald's predstavil populárne McFlurry s pistáciovou príchuťou
29. 5. 2025 16:42
V ponuke bude len na obmedzený čas.
Triumf pre BILLA! Jej značka Chute Slovenska patrí medzi novinky roka
PR správa
Triumf pre BILLA! Jej značka Chute Slovenska patrí medzi novinky roka
28. 5. 2025 10:26
Známy fakt, že kvalita je pre BILLA prioritou, potvrdilo ďalšie ocenenie. V prieskume Voľba spotrebiteľov – Najlepšia novinka 2025 spoločnosť zabodovala so sladkou pochúťkou vlastnej značky Chute Slovenska, v ktorej prináša typické lokálne výrobky.
Spoločnosť TAURIS uspela v prestížnej spotrebiteľskej ankete
PR správa
Spoločnosť TAURIS uspela v prestížnej spotrebiteľskej ankete
27. 5. 2025 9:37
Slovenskí spotrebitelia opäť ocenili kvalitu výrobkov, ktoré im na pulty predajní prináša spoločnosť TAURIS.
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
24. 5. 2025 9:45
Stotožňuješ sa s výberom?
V kuchyni lietali panvice, s rezerváciou mal problém aj Netflix. Toto je skutočný príbeh filmu Nonnas a reštaurácie Enoteca Maria
refresher+
Odporúčané
V kuchyni lietali panvice, s rezerváciou mal problém aj Netflix. Toto je skutočný príbeh filmu Nonnas a reštaurácie Enoteca Maria
24. 5. 2025 7:00
Čo bolo vo filme Nonnas inak ako v skutočnosti?
Chystáš sa do Prahy? Toto je zoznam 10 najlepších reštaurácií podľa prestížneho britského magazínu
Chystáš sa do Prahy? Toto je zoznam 10 najlepších reštaurácií podľa prestížneho britského magazínu
16. 5. 2025 15:17
Známy časopis TimeOut zostavil rebríček najlepších pražských reštaurácií.
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
refresher+
Odporúčané
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
15. 5. 2025 11:00
Ak máš rád grécku kuchyňu, bistro Suvlaki ti asi netreba predstavovať. A ak nie, je načase to napraviť. Prevádzku otvoril pred vyše desiatimi rokmi Yiannis Fanourakis. Bistro je pre neho viac než len práca, vníma ho ako vlastné dieťa.
Manželia z Kľačian majú rodinnú farmu Madonan: Začínali sme s jednou kravou, spolupráca s Pirátom nám dávala zmysel
refresher+
Odporúčané
Manželia z Kľačian majú rodinnú farmu Madonan: Začínali sme s jednou kravou, spolupráca s Pirátom nám dávala zmysel
6. 5. 2025 7:00
K založeniu farmy ich priviedla aj osobná skúsenosť s tráviacimi ťažkosťami po konzumácii bežného mlieka. Ich rodinná farma s vlastnými mliekarenskými výrobkami si rýchlo získala obľubu aj medzi známymi osobnosťami. Ako vyzerá práca na farme?
Obľúbené raňajkové bistro Jolk končí po 4 mesiacoch. Šéfkuchár Peter Slačka však chystá ďalšie gastro plány v Bratislave
Obľúbené raňajkové bistro Jolk končí po 4 mesiacoch. Šéfkuchár Peter Slačka však chystá ďalšie gastro plány v Bratislave
29. 4. 2025 9:56
Podľa slov šéfkuchára to bolo celé takto naplánované a Jolk malo fungovať iba ako pop-up projekt.
Bistro24 otvorí čoskoro novú prevádzku: „Jedlé kvety u nás v menu nenájdete“ (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Bistro24 otvorí čoskoro novú prevádzku: „Jedlé kvety u nás v menu nenájdete“ (Rozhovor)
22. 4. 2025 14:00
Bistro24 si veľmi rýchlo získalo obľubu medzi tými, ktorí majú radi tradičné chute na novší spôsob. Majitelia Jakub a Lukáš nám ako prvým prezradili, čo nové chystajú, a otvorene prehovorili aj o svojom postoji k transakčnej dani.
Čokoládový ošiaľ z Dubaja vyprázdnil svetové sklady pistácií. Zásoby sa rýchlo míňajú
Čokoládový ošiaľ z Dubaja vyprázdnil svetové sklady pistácií. Zásoby sa rýchlo míňajú
21. 4. 2025 12:53
Cena pistácií sa medziročne zvýšila o tretinu.
Bratislavské bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Jedlo môžeš sharovať s priateľmi
Bratislavské bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Jedlo môžeš sharovať s priateľmi
18. 4. 2025 16:00
Už 24. apríla môžeš túto atmosféru a skvelé jedlá zažiť aj ty.
Dvaja slovenskí DJ-i varia hudbu a jedlo zároveň. Ich Cooking Session zaujala už aj zahraničie
Dvaja slovenskí DJ-i varia hudbu a jedlo zároveň. Ich Cooking Session zaujala už aj zahraničie
18. 4. 2025 8:43
Trend prepojenia jedla a hudby sa opäť prehĺbil.
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
24. 5. 2025 9:45
Stotožňuješ sa s výberom?
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu Irin
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu Irin
2. 6. 2025 10:38
Dve silné slovenské značky Nehera a fine dining reštaurácia Irin sa spojili v estetickej spolupráci.
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
3. 6. 2025 7:56
Prestížny gastronomický sprievodca Gault&Millau včera rozdával čiapky a ocenil najlepšie reštaurácie na slovenskej gastro scéne. Na rozdiel od Michelin hviezd Gault&Millau udeľuje „Toques“ – čiapky, ktoré slúžia ako symbol uznania.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok
refresher+
Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok
1. 5. 2024 12:30
Výber zostavoval najznámejší bratislavský foodbloger Čoje Bratislava.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
Slováci môžu ľahko reklamovať aj jedlo zo stánku alebo v reštaurácii. Odborník radí, ako na to
30. 11. 2023 11:50
Nespokojný hosť má právo v prípade nedostatkov požadovať primeranú zľavu alebo žiadať nápravu.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Toto sú TOP prevádzky v Piešťanoch. Ktoré nám odporučili miestni?
Toto sú TOP prevádzky v Piešťanoch. Ktoré nám odporučili miestni?
2. 6. 2025 11:00
Autentická neapolská pizza či bezchybné raňajky. Známe kúpeľné mesto ponúka výborné jedlo aj jedinečné výhľady
Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku
Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku
21. 1. 2024 13:17
Slovenské sušienky sú populárne aj vo svete. Laskonky sa umiestnili na 38. priečke v rebríčku známeho portálu Taste Atlas.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.
Michal Konrád: Autorstvo receptov je otázne, aj pre moje wasabi krevety som sa inšpiroval v Londýne
Michal Konrád: Autorstvo receptov je otázne, aj pre moje wasabi krevety som sa inšpiroval v Londýne
23. 8. 2024 15:30
Nestihol si live Podgast s Čojem na festivale Grape, na ktorom vyspovedal jedného z najvýraznejších slovenských chefov? Jeho záznam práve vyšiel.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
V kuchyni lietali panvice, s rezerváciou mal problém aj Netflix. Toto je skutočný príbeh filmu Nonnas a reštaurácie Enoteca Maria
refresher+
Odporúčané
V kuchyni lietali panvice, s rezerváciou mal problém aj Netflix. Toto je skutočný príbeh filmu Nonnas a reštaurácie Enoteca Maria
24. 5. 2025 7:00
Čo bolo vo filme Nonnas inak ako v skutočnosti?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž)
20. 2. 2025 19:30
Pirôžky sú v Prešove kultom už viac ako 40 rokov.
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
refresher+
Odporúčané
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
13. 8. 2024 14:30
Bratislava je kaviarenská veľmoc. Najmä za posledné tri roky v hlavnom meste pribúdajú kaviarne kozmickou rýchlosťou. A čo je dôležitejšie, darí sa im, nezatvárajú a prosperujú.