Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Gastrotesty

Autorské testy, ochutnávky a recenzie rôznych jedál.

Buď informovaný hneď ako sa objaví článok s týmto klúčovým slovom.
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie.
Články témy
Najnovšie
Najčítanejšie
Kam na slovenskú klasiku v Bratislave? Toto je TOP 10 podnikov od menučkární až po fancy reštaurácie
refresher+
Odporúčané
Kam na slovenskú klasiku v Bratislave? Toto je TOP 10 podnikov od menučkární až po fancy reštaurácie
pred 3 dňami
Sushi, burgre či talianske cestoviny sú fajn. No každý, kto vyrástol na kuchyni svojej babky (a nepokazila mu ju školská jedáleň), potvrdí, že dobrý tanier poctivej slovenskej klasiky je aj tak najlepší. Kam naň zájsť v Bratislave?
Toto sú najlepšie zmrzliny v Košiciach: V mnohých prevádzkach si prídeš na svoje, jedna ikona bola ale veľkým sklamaním (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie zmrzliny v Košiciach: V mnohých prevádzkach si prídeš na svoje, jedna ikona bola ale veľkým sklamaním (Reportáž)
5. 6. 2025 13:00
Z jednej populárnej prevádzky som zostal nemilo prekvapený.
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
3. 6. 2025 7:56
Prestížny gastronomický sprievodca Gault&Millau včera rozdával čiapky a ocenil najlepšie reštaurácie na slovenskej gastro scéne. Na rozdiel od Michelin hviezd Gault&Millau udeľuje „Toques“ – čiapky, ktoré slúžia ako symbol uznania.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
refresher+
Odporúčané
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
25. 5. 2025 7:00
Po skončení ochutnávky pražiar kávy Jakub Jandík priznal, že také veľké rozdiely medzi vzorkami nečakal.
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
refresher+
Odporúčané
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
15. 5. 2025 11:00
Ak máš rád grécku kuchyňu, bistro Suvlaki ti asi netreba predstavovať. A ak nie, je načase to napraviť. Prevádzku otvoril pred vyše desiatimi rokmi Yiannis Fanourakis. Bistro je pre neho viac než len práca, vníma ho ako vlastné dieťa.
TEST: Kde je najlepšia zmrzlina v Bratislave? Ochutnali sme za teba najpopulárnejšie zmrzlinárne v Starom Meste
refresher+
Odporúčané
TEST: Kde je najlepšia zmrzlina v Bratislave? Ochutnali sme za teba najpopulárnejšie zmrzlinárne v Starom Meste
13. 5. 2025 12:00
Ochutnali sme 7 zmrzlinární v Starom Meste, kde sme si dali dve príchute - čokoládovú a jahodovú.
TEST arašidových oblátok: Ako obstáli legendárne Horalky a ktoré nám pripomínali lacné keksíky od babky?
refresher+
Odporúčané
TEST arašidových oblátok: Ako obstáli legendárne Horalky a ktoré nám pripomínali lacné keksíky od babky?
27. 4. 2025 8:30
Tradičné chrumkavé oblátky prekladané sladkým arašidovým krémom poliate tenkou vrstvou čokoládovej polevy sú chuťou nášho detstva.
V Prešove otvorili novú remeselnú pekáreň Kromka. V škandinávskom interiéri si vychutnáš domáce pečivo aj kvalitnú kávu
V Prešove otvorili novú remeselnú pekáreň Kromka. V škandinávskom interiéri si vychutnáš domáce pečivo aj kvalitnú kávu
15. 4. 2025 16:06
Na Záhradných sadoch v Prešove vyrástol nový podnik, ktorý spája to najlepšie z dvoch svetov – remeselnú pekáreň a kvalitnú kávu z lokálnej pražiarne.
Turisti vybrali 10 najobľúbenejších raňajok na svete. Mnohé z nich milujú aj Slováci
Turisti vybrali 10 najobľúbenejších raňajok na svete. Mnohé z nich milujú aj Slováci
14. 4. 2025 19:16
Aké sú celosvetovo najobľúbenejšie raňajky?
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu v modernom prevedení
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu v modernom prevedení
31. 3. 2025 19:13
Na bratislavskom Sundecku otvorila svoje brány nová reštaurácia Waves, za ktorou stoja chlapci z projektu Nachos Pôjdem Domov – Tomáš Šcipák a šéfkuchár Marcel Pospíšil.
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
refresher+
Odporúčané
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
30. 3. 2025 8:00
Kde v Tatrách si dáš tie najlepšie bryndzové halušky? Išli sme podľa vašich odporúčaní.
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári
refresher+
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári
27. 3. 2025 18:00
Na názor sme sa pýtali šéfkuchárov Lukáša Heska z Irinu, Daniela Tilingera z ECKu a Jozefa Brezu z Gašperovho mlynu.
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
Na Slovensko prídu odborníci z Michelinu. Naše reštaurácie majú šancu získať legendárnu hviezdu
25. 3. 2025 9:57
Slovensko sa pripravuje na návštevu michelinských odborníkov, ktorí budú hodnotiť naše reštaurácie a ich gastronomický potenciál. Ministerstvo cestovného ruchu a športu podpísalo zmluvu s legendárnym gurmánskym bedekrom Michelin v hodnote 175 000 eur.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
TEST hot-dogov z púmp: Shellka, OMV, Slovnaftka či niektorá iná? Ktorá ho pripravuje suverénne najlepšie?
refresher+
Odporúčané
TEST hot-dogov z púmp: Shellka, OMV, Slovnaftka či niektorá iná? Ktorá ho pripravuje suverénne najlepšie?
16. 3. 2025 8:30
Otestovali sme základné hot-dogy šiestich známych slovenských čerpacích staníc.
Toto sú najlepšie zmrzliny v Košiciach: V mnohých prevádzkach si prídeš na svoje, jedna ikona bola ale veľkým sklamaním (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie zmrzliny v Košiciach: V mnohých prevádzkach si prídeš na svoje, jedna ikona bola ale veľkým sklamaním (Reportáž)
5. 6. 2025 13:00
Z jednej populárnej prevádzky som zostal nemilo prekvapený.
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
3. 6. 2025 7:56
Prestížny gastronomický sprievodca Gault&Millau včera rozdával čiapky a ocenil najlepšie reštaurácie na slovenskej gastro scéne. Na rozdiel od Michelin hviezd Gault&Millau udeľuje „Toques“ – čiapky, ktoré slúžia ako symbol uznania.
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
refresher+
Odporúčané
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
25. 5. 2025 7:00
Po skončení ochutnávky pražiar kávy Jakub Jandík priznal, že také veľké rozdiely medzi vzorkami nečakal.
KVÍZ: Uhádneš názov cestovín len podľa obrázku? Taliani ich poznajú vyše tisíc
KVÍZ: Uhádneš názov cestovín len podľa obrázku? Taliani ich poznajú vyše tisíc
25. 1. 2024 15:30
Špagety pozná každý, ale vieš, ako vyzerajú orecchiette alebo cannelloni?
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž)
20. 2. 2025 19:30
Pirôžky sú v Prešove kultom už viac ako 40 rokov.
Nový street food park v Bratislave: Jedlo z foodtruckov si vychutnáš v sprievode DJ setov či živej hudby
Nový street food park v Bratislave: Jedlo z foodtruckov si vychutnáš v sprievode DJ setov či živej hudby
22. 11. 2024 18:22
V Bratislave vzniká nový street food priestor s názvom Meet Point, ktorý sa otvorí 23. novembra. Spája kultúru a gastro.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Boli sme v najhoršie hodnotenej reštaurácii v Chorvátsku. Obsluha smrdela od cigariet, doniesli nám surovú pizzu a vodu za 6,50 €
refresher+
Odporúčané
Boli sme v najhoršie hodnotenej reštaurácii v Chorvátsku. Obsluha smrdela od cigariet, doniesli nám surovú pizzu a vodu za 6,50 €
17. 7. 2024 9:30
Príjemný čas na letnej dovolenke môže pokaziť len zopár vecí, napríklad zážitok z reštaurácie, ktorá je podľa recenzií na absolútnom dne. Toto sme v podniku s názvom Nonno zažili my.
TEST: Kde je najlepšia zmrzlina v Bratislave? Ochutnali sme za teba najpopulárnejšie zmrzlinárne v Starom Meste
refresher+
Odporúčané
TEST: Kde je najlepšia zmrzlina v Bratislave? Ochutnali sme za teba najpopulárnejšie zmrzlinárne v Starom Meste
13. 5. 2025 12:00
Ochutnali sme 7 zmrzlinární v Starom Meste, kde sme si dali dve príchute - čokoládovú a jahodovú.
Nitrianska kaviareň Meraki organizuje vernisáž s umelcom A TY CHUJE. Diela si budeš môcť rovno kúpiť
Nitrianska kaviareň Meraki organizuje vernisáž s umelcom A TY CHUJE. Diela si budeš môcť rovno kúpiť
29. 1. 2025 8:46
Navštíviť ju budeš môcť už vo februári.
TEST arašidových chrumiek: Najznámejšia klasika sklamala, výhru si odniesli chrumky z reťazca
refresher+
Odporúčané
TEST arašidových chrumiek: Najznámejšia klasika sklamala, výhru si odniesli chrumky z reťazca
14. 8. 2024 9:30
Ako obstáli v gastroteste arašidové chrumky z rôznych reťazcov?
22 dvanástok v plechovke: Ktorým pivám by si sa mal radšej vyhnúť? (Test)
refresher+
Odporúčané
22 dvanástok v plechovke: Ktorým pivám by si sa mal radšej vyhnúť? (Test)
19. 8. 2020 9:18
Ako dopadol test dvanástok?
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Navštívili sme nitriansku Brasserku zo šou Na nože: Nechcelo sa nám veriť, aké jedlo nám pripravil stredoškolák (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme nitriansku Brasserku zo šou Na nože: Nechcelo sa nám veriť, aké jedlo nám pripravil stredoškolák (Reportáž)
27. 2. 2025 7:30
Nielenže sme ochutnali nové menu reštaurácie, stihli sme sa aj porozprávať o filmovaní šou s prevádzkovateľkou Janou a jej synom Simonom.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
TEST dostupných dubajských čokolád: Ktorá sa oplatí najviac a ako nás prekvapila čokoláda s najnevkusnejším obalom?
refresher+
Odporúčané
TEST dostupných dubajských čokolád: Ktorá sa oplatí najviac a ako nás prekvapila čokoláda s najnevkusnejším obalom?
2. 3. 2025 8:00
Testovali sme päť druhov cenovo dostupných dubajských čokolád na slovenskom trhu. Prečítaj si, ktorá mala dokonale vyváženú chuť, ktorú musel kolega vypľuť a aká nás prekvapila najviac.