Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. apríla 2024, 9:30
Čas čítania 7:07
Denisa Šútorová

Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor)

Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor)
Zdroj: Archív/Klaudia Rusnák
OSOBNOSTI INFLUENCERI OSOBNOSTI SLOVÁCI ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené

Klaudia Rusnák sa živila vrcholovým športom aj brand manažmentom. Dnes jej zarába humor. Ako vznikla jej ikonická Žaneta, v čom sa môžu Slováci učiť od Američanov a čo si myslí o tom, že sa influenceri vyjadrujú k politike?

Na Instagrame baví desiatky tisíc ľudí ako večne nespokojná Žaneta, nesmrteľné duo Milanko s Palim či empatická americká mamička, ktorá poukazuje na rozdiely medzi mentalitou Slovenska a USA.

Jej pseudopostavy sú Slovákom dobre známe, no kto je skutočná Klaudia Rusnák alias Hello Klaudi, ktorá za posledné roky stihla získať vyše 70-tisíc followerov či vybudovať si spoluprácu s gigantickým mobilným operátorom? 

„Samozrejme, že keď idem do telky a je to niečo oficiálne, musím si trošku prispôsobiť komunikáciu a vystupovanie, pretože ja, celkom úprimne, v reálnom živote dosť veľa nadávam,“ hovorí pre Refresher.

„Ale aj keď príležitostne mením slovník, stále som to ja, veľmi impulzívny, autentický a vtipný človek, ktorý miluje zabávať ľudí, a tak to bolo odmalička. Nemusím byť za každú cenu stredobodom pozornosti, ale mám rada tie stand-up momenty, keď napríklad rozprávam príbeh a teraz sa nahlas zasmeje sedem ľudí. To je pre mňa pocit na nezaplatenie,“ dodáva.

„Keby si dal každý človek za úlohu nebrať sa až tak vážne a vedel by si robiť žarty na svoj účet, tak sa nám bude omnoho lepšie žiť,“ hovorí Klaudia Rusnák.
„Keby si dal každý človek za úlohu nebrať sa až tak vážne a vedel by si robiť žarty na svoj účet, tak sa nám bude omnoho lepšie žiť,“ hovorí Klaudia Rusnák. Zdroj: Foto: Maria Milošovič

Ak chceš čítať viac rozhovorov so slovenskými osobnosťami, pridaj sa do klubu Refresher+ a získaj prístup ku všetkým článkom na našom webe.
 

Vystriedala si kariéru vrcholovej športovkyne aj brand manažérky. Dnes sa živíš čisto humorom...Stále sa mi to zdá nereálne. Žijeme v dobe, keď je strašný bizár, že si vie človek zarábať tak, že sedí doma, natočí video, postrihá ho a dá ho von. No zároveň sme ešte stále v tej dobe, keď musí chlap ráno vstať o piatej, ísť niekomu vykachličkovať byt, robí to týždeň a dostane za to polovicu ako ten, čo strihá video.

Odporúčané
Tomáš stážuje u eurokomisára Maroša Šefčoviča: Plat 1 300 eur stačí na prežitie. Na druhú prácu by som už nemal čas (Rozhovor) Tomáš stážuje u eurokomisára Maroša Šefčoviča: Plat 1 300 eur stačí na prežitie. Na druhú prácu by som už nemal čas (Rozhovor) 2. mája 2024, 16:30

Majstri, ktorí robia od rána do večera alebo človek, ktorý desať rokov študuje a dnes robí nočné v nemocnici, sa niekedy musia pozerať, že preboha, influencer dostane za jedno video môj mesačný plat? Vnímam to a je to naozaj strašne uletené. Ja si veľmi dobre uvedomujem tú šťastenu, čo sa mi naskytla. Áno, je to práca, ale nejdem to ani len porovnávať s inými povolaniami. Pretože, celkom otvorene...

byť influencerom je strašný luxus! 

Spoločnosť je stále pri povolaní influencer rozdelená na dva tábory. Stretávam sa aj s názormi, že takéto „easy money“ sú o šikovnosti.Takéto argumenty počúvam aj ja, že veď influencera vie robiť každý, nech začne aj murár či elektrikár.

„Na internete som autentická, ale aby sme boli fér, aj ja som človek, ktorý keď vyzerá tak ako dnes, že mám tepláky, idem po syna do škôlky, nejdem sa maľovať a nejako obliekať a potrebujem medzi tým urobiť storky, tak si tam ten filter šľahnem (smiech), pretože keď viem, že si to pozrie nejakých 15-tisíc ľudí, tak im to trošku uľahčím a urobím im tým službu. Ale, samozrejme, nejaká hranica tam je, nedám si filter, ktorý mi vykontúruje tvár tak, že ma na ulici nespoznáš.“
„Na internete som autentická, ale aby sme boli fér, aj ja som človek, ktorý keď vyzerá tak ako dnes, že mám tepláky, idem po syna do škôlky, nejdem sa maľovať a nejako obliekať a potrebujem medzi tým urobiť storky, tak si tam ten filter šľahnem (smiech), pretože keď viem, že si to pozrie nejakých 15-tisíc ľudí, tak im to trošku uľahčím a urobím im tým službu. Ale, samozrejme, nejaká hranica tam je, nedám si filter, ktorý mi vykontúruje tvár tak, že ma na ulici nespoznáš.“ Zdroj: Archív/Klaudia Rusnák
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158005 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko si dnes influencerka pýta za spolupráce.
  • Prečo Klaudia nerieši politiku.
  • Čo si myslí o tom, že sa influenceri zapájajú do politických kampaní.
  • Či sa stretáva s agresívnym hejtom na internete a ako naň reaguje.
  • Prečo podľa nej Slováci nie sú štedrý národ a v čom by sme sa mohli učiť od Američanov.
Domov
Zdieľať
Diskusia