Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
dnes 7. augusta 2025 o 11:00
Čas čítania 8:24
Karolína Uličná

21-ročný Košičan varí v michelinských reštauráciách: Varil som pre Anne Hathaway. Platy sú nižšie, než si ľudia myslia (Rozhovor)

21-ročný Košičan varí v michelinských reštauráciách: Varil som pre Anne Hathaway. Platy sú nižšie, než si ľudia myslia (Rozhovor)
Zdroj: Archív/ Adam Majorský
GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Začal ako samouk a pomáhal si videami na YouTube. Dnes Adam varí pre špičkovú klientelu v najluxusnejších reštauráciách.

Adam Majorský má len 21 rokov, no v kuchyni sa pohybuje medzi špičkou svetovej gastronómie. Mladý Košičan varil napríklad v Dánsku, či v Dubaji pre herečku Anne Hathaway. Hovorí, že v michelinskej reštaurácii nestačí byť dobrý kuchár, musíš byť človek, ktorého by si chcel mať denne vedľa seba, a tímový hráč. A musíš vedieť, že aj logo na spodku taniera má svoj smer.

V rozhovore pre Refresher porozprával o tom, ako vyzerá každodenný život v kuchyni s tromi michelinskými hviezdami. Prezradil, čo všetko musí absolvovať mladý kuchár, aby sa do nej vôbec dostal, a opísal aj tlak, ktorý zažíval ako 18-ročný v cudzine.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aký je rozdiel medzi bežnou a michelinskou reštauráciou?
  • Adamov názor na príchod Michelin Guide na Slovensko.
  • S akými bizarnosťami a extrémnou presnosťou sa stretol počas varenia?
  • Najdrahšia surovina a jedlo, s ktorým robil?
  • Čo si myslí o cenách v bratislavských podnikoch?
  • Ako sa dostal k vareniu pre herečku Anne Hathaway a čo mu dalo varenie v Kodani či Dubaji?
kuchár
Zdroj: Archív/ Adam Majorský

Ako vyzerá pohovor do reštaurácie s 3 michelinskými hviezdami?

Najskôr im jednoducho napíšeš e-mail. Ak zareagujú a prejavia záujem, dohodnete sa na triali, teda skúšobnom týždni. Každá reštaurácia to robí po svojom, ale u mňa to fungovalo tak, že som tam celý týždeň normálne pracoval v kuchyni s tímom. Až potom padlo rozhodnutie, či si ma nechajú, alebo nie.

Odporúčané
Kam v Bratislave na rande, víno s výhľadom či poctivé pivo? Týchto 7 letných podnikov musíš poznať Kam v Bratislave na rande, víno s výhľadom či poctivé pivo? Týchto 7 letných podnikov musíš poznať 7. augusta 2025 o 7:00

Zaujímavé je, že v takýchto špičkových podnikoch často nejde len o to, koľko toho vieš navariť. Samozrejme, musíš niečo vedieť, ale ešte dôležitejšie je, aký si človek. Strávime tam spolu viac času než s vlastnými rodinami, takže nestačí byť dobrý kuchár, musíš vedieť fungovať v tíme a byť človek, s ktorým sa dá byť každý deň.

Kde všade si vlastne pracoval?

Začínal som v Iasai v roku 2021. Následne som pokračoval v trojhviezdičkovej Jordnær v Kodani (2022) a rok vo FZN v Dubaji, ktorá má tiež tri michelinské hviezdy, tam som pracoval doteraz. Okrem toho som absolvoval aj stáže, dvojmesačnú vo Frantzén (tri hviezdy) a mesačnú v Ikoyi (dve hviezdy).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FZN Dubai (@restaurantfzn)

Máš niekedy pocit, že ťa ľudia z branže aj mimo podceňujú pre tvoj vek?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatného Mám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Je cool čítať s porozumením, je smart dočítať článok zadarmo.
Chcem smart predplatné
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký je rozdiel medzi bežnou a michelinskou reštauráciou?
  • Adamov názor na príchod Michelin Guide na Slovensko.
  • S akými bizarnosťami a extrémnou presnosťou sa stretol počas varenia?
  • Najdrahšia surovina a jedlo, s ktorým robil?
  • Čo si myslí o cenách v bratislavských podnikoch?
  • Ako sa dostal k vareniu pre herečku Anne Hathaway a čo mu dalo varenie v Kodani či Dubaji?
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom FRESH 187089 a aktivuj si predplatné na celý mesiac.
Cena SMS predplatného je 5 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Všetky články na mesiac
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Kaliforňan miska podľa vlastného výberu ZDARMA , 30-dňová výzva s ChatGPT od Jazykového mentoringu ZDARMA alebo Lístok ZDARMA na linke Bratislava – Viedeň/Schwechat
Zobraziť všetky (17)
Domov
Zdieľať
Diskusia