Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
7. augusta 2025 o 11:00
Čas čítania 8:24
Karolína Uličná

21-ročný Košičan varí v michelinských reštauráciách: Varil som pre Anne Hathaway. Platy sú nižšie, než si ľudia myslia (Rozhovor)

21-ročný Košičan varí v michelinských reštauráciách: Varil som pre Anne Hathaway. Platy sú nižšie, než si ľudia myslia (Rozhovor)
Zdroj: Archív/ Adam Majorský
GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Začal ako samouk a pomáhal si videami na YouTube. Dnes Adam varí pre špičkovú klientelu v najluxusnejších reštauráciách.

Adam Majorský má len 21 rokov, no v kuchyni sa pohybuje medzi špičkou svetovej gastronómie. Mladý Košičan varil napríklad v Dánsku, či v Dubaji pre herečku Anne Hathaway. Hovorí, že v michelinskej reštaurácii nestačí byť dobrý kuchár, musíš byť človek, ktorého by si chcel mať denne vedľa seba, a tímový hráč. A musíš vedieť, že aj logo na spodku taniera má svoj smer.

V rozhovore pre Refresher porozprával o tom, ako vyzerá každodenný život v kuchyni s tromi michelinskými hviezdami. Prezradil, čo všetko musí absolvovať mladý kuchár, aby sa do nej vôbec dostal, a opísal aj tlak, ktorý zažíval ako 18-ročný v cudzine.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aký je rozdiel medzi bežnou a michelinskou reštauráciou?
  • Adamov názor na príchod Michelin Guide na Slovensko.
  • S akými bizarnosťami a extrémnou presnosťou sa stretol počas varenia?
  • Najdrahšia surovina a jedlo, s ktorým robil?
  • Čo si myslí o cenách v bratislavských podnikoch?
  • Ako sa dostal k vareniu pre herečku Anne Hathaway a čo mu dalo varenie v Kodani či Dubaji?
kuchár
Zdroj: Archív/ Adam Majorský

Ako vyzerá pohovor do reštaurácie s 3 michelinskými hviezdami?

Najskôr im jednoducho napíšeš e-mail. Ak zareagujú a prejavia záujem, dohodnete sa na triali, teda skúšobnom týždni. Každá reštaurácia to robí po svojom, ale u mňa to fungovalo tak, že som tam celý týždeň normálne pracoval v kuchyni s tímom. Až potom padlo rozhodnutie, či si ma nechajú, alebo nie.

Odporúčané
Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food 24. augusta 2025 o 11:00

Zaujímavé je, že v takýchto špičkových podnikoch často nejde len o to, koľko toho vieš navariť. Samozrejme, musíš niečo vedieť, ale ešte dôležitejšie je, aký si človek. Strávime tam spolu viac času než s vlastnými rodinami, takže nestačí byť dobrý kuchár, musíš vedieť fungovať v tíme a byť človek, s ktorým sa dá byť každý deň.

Kde všade si vlastne pracoval?

Začínal som v Iasai v roku 2021. Následne som pokračoval v trojhviezdičkovej Jordnær v Kodani (2022) a rok vo FZN v Dubaji, ktorá má tiež tri michelinské hviezdy, tam som pracoval doteraz. Okrem toho som absolvoval aj stáže, dvojmesačnú vo Frantzén (tri hviezdy) a mesačnú v Ikoyi (dve hviezdy).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FZN Dubai (@restaurantfzn)

Máš niekedy pocit, že ťa ľudia z branže aj mimo podceňujú pre tvoj vek?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatného Mám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Je cool čítať s porozumením, je smart dočítať článok zadarmo.
Chcem smart predplatné
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký je rozdiel medzi bežnou a michelinskou reštauráciou?
  • Adamov názor na príchod Michelin Guide na Slovensko.
  • S akými bizarnosťami a extrémnou presnosťou sa stretol počas varenia?
  • Najdrahšia surovina a jedlo, s ktorým robil?
  • Čo si myslí o cenách v bratislavských podnikoch?
  • Ako sa dostal k vareniu pre herečku Anne Hathaway a čo mu dalo varenie v Kodani či Dubaji?
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom FRESH 187089 a aktivuj si predplatné na celý mesiac.
Cena SMS predplatného je 5 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Všetky články na mesiac
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Kaliforňan miska podľa vlastného výberu ZDARMA , Bagetka na Račku ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (14)
Domov
Zdieľať
Diskusia