Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2024, 10:02
Čas čítania 0:35
Radoslava Juračková

VIDEO: Japonský skokan na lyžiach prekonal svetový rekord. Po odraze letel skoro 300 metrov

ŠPORT LYŽOVANIE ŠPORT ZIMNÉ ŠPORTY ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Svojím výkonom porazil rakúskeho šampióna, ktorý v roku 2017 letel viac ako 250 metrov. Ázijčan má oproti nemu náskok takmer 40 metrov.

Japonský skokan na lyžiach Rjójú Kobajaši prekonal svetový rekord. Podarilo sa mu odraziť tak silno, že letel až neuveriteľných 291 metrov. Pôvodne chcel pokoriť hranicu 300 metrov, no aj tento výkon mu zaistil titul svetového šampióna, informoval o tom japonský tím na sociálnej sieti X.

Naposledy sa rekord podarilo prekonať rakúskemu lyžiarovi Stefanovi Kraftovi v roku 2017. Ten preletel 253,5 metra. Nový rekordér z Japonska má oproti nemu náskok takmer 40 metrov.

Prekonať rekord umožnila ázijskému skokanovi firma Red Bull, ktorá je jeho sponzorom. V islandskom areáli Hlidarfjall mu na vlastné náklady vybudovali mostík, ktorý sa vyznačoval výnimočne dlhým nájazdom. Informuje o tom sportnet.sme.sk.

Skokan sa o pokorenie rekordu snažil viac dní. Rakúšana sa mu podarilo poraziť už v utorok, keď preskočil až 256 metrov. V stredu svoje skóre navýšil o ďalších takmer 40.

Domov
Zdieľať
Diskusia