Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. apríla 2024, 10:58
Čas čítania 0:46
Radoslava Juračková

VIDEO: Slováci prepisujú históriu. Naše lietajúce auto po prvýkrát vzlietlo aj s pasažierom

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILOVÉ TESTY LIETAJÚCE AUTO POSITIVE VIBES
Uložiť Uložené

Okrem pilota sa na okružnej jazde preletel aj známy hudobník.

Slováci dosiahli obrovský technologický míľnik so svojím lietajúcim autom s názvom AirCar. Prvýkrát vzlietlo aj s pasažierom. Let sa uskutočnil na letisku v Piešťanoch v pondelok 22. apríla a videodokumentáciu zverejnila firma Klein Vision vo štvrtok.

„Špičkové auto AirCar od spoločnosti Klein Vision zavítalo na oblohu s ikonickým francúzskym hudobníkom Jeanom-Michelom Jarrem ako prvým pasažierom. Signalizuje to novú éru transportu a inovácie,“ napísala firma k videu.

Odporúčané
Slovenské lietajúce auto sa stalo hitom britskej BBC: dostalo už takmer 100-tisíc lajkov, ale nechýbajú ani vtipné narážky Slovenské lietajúce auto sa stalo hitom britskej BBC: dostalo už takmer 100-tisíc lajkov, ale nechýbajú ani vtipné narážky 1. júla 2021, 15:41

„Inovatívne AirCar, ktoré v januári 2022 dostalo osvedčenie o letovej spôsobilosti, má za sebou už pôsobivých 130 hodín vo vzduchu a viac ako 520 vzletov a pristátí na rôznych medzinárodných letiskách,“ ozrejmili. Vďaka tomu, že má auto za sebou bohaté letecké skúsenosti, mohlo na palube privítať francúzskeho umelca Jeana-Michela Jarreho.

„Je to ako byť v knihe Jula Verna, ale je to skutočnosť! Jednu sekundu sa rozprávate so šoférom a ďalšiu už ste vo vzduchu – výnimočná skúsenosť,“ povedal hudobník po pristátí AirCar. Informuje o tom portál openiazoch.zoznam.sk.

V máji Bratislava hostí vedecký festival Starmus, na ktorom sa predstaví Jean-Michel Jarre a aj lietajúce auto zo slovenskej dielne. Návštevníci festivalu, ktorý sa koná od 12. do 17. mája, sa môžu tešiť na otvárací koncert, do ktorého zakomponujú aj AirCar, informuje openiazoch.zoznam.sk.

Späť
Zdieľať
Diskusia