Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. júla 2021, 15:41
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Slovenské lietajúce auto sa stalo hitom britskej BBC: dostalo už takmer 100-tisíc lajkov, ale nechýbajú ani vtipné narážky

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Príspevok o slovenskom lietajúcom aute na BBC News sa stal mimoriadne populárnym na sociálnych sieťach.

Úspešný prílet lietajúceho auta Aircar z Nitry na letisko v Bratislave nevyvolal záujem verejnosti len na Slovensku. Testovací let trvajúci 35 minút zaujal aj britskú verejnosť, keď o Aircare informovala verejnoprávna televízia BBC.

Najväčší ošiaľ spôsobilo lietajúce auto na sociálnej sieti Facebook, kde príspevok o lete do Bratislavy získal už takmer 100-tisíc lajkov a ľudia ho zdieľali takmer 30-tisíc ráz. BBC v krátkom opise skonštatovala, že Aircar je vybavený motorom z dielne BMW, na svoj pohon využíva bežné palivo a z auta na lietadlo sa dokáže transformovať len za dve minúty.

V článku BBC uvádza, že auto skonštruované tímom pod vedením Štefana Kleina zatiaľ vo vzduchu nalietalo okolo 40 hodín a v budúcnosti sa chystá odhryznúť si kúsok z pomyselného koláča globálneho trhu s lietadlami, kde by mohlo nájsť využitie napríklad ako lietajúci taxík.

Späť
Zdieľať
Diskusia