Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2024, 13:36
Čas čítania 1:08
Radoslava Juračková

Takto zistíš, na ktoré vlaky sú už bezplatné lístky vypredané. Slovenskí študenti vyvinuli užitočnú aplikáciu

TECH CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU POČÍTAČOVÉ APLIKÁCIE ŠTUDENTI VLAKY
Uložiť Uložené

Funguje na trasy po celom Slovensku a informuje ťa aj o konkrétnych úsekoch, kde sa dá cestovať zadarmo.

Študenti pravidelne súperia s problémom, či sa im ujde vlak zadarmo alebo budú musieť za cestu platiť. S problémom sa rozhodli zabojovať sami a v známej študentskej skupine sa objavil web, na ktorom si môžeš pozrieť, či je bezplatný lístok do tvojej cieľovej stanice ešte dostupný alebo si budeš musieť priplatiť. Nová stránka sa volá vlaky.basista.sk.

Aj napriek tomu, že si študenti už niekoľko rokov môžu uplatňovať benefit cestovania zadarmo, neujde sa každému. Je to kapacitne obmedzené a často sa stáva, že hoci zo štatútu študenta plynie nárok na bezplatnú dopravu, kvôli kapacite musí cestujúci lístok aj tak zaplatiť.

Vyhľadávanie na webeVyhľadávanie na webe
Zobraziť galériu
(2)

Počas načítavania spojov ťa pobavia vtipné slogany

V systéme jednoducho zadáš, odkiaľ a kam cestuješ. Následne ti po pár sekundách stránka vygeneruje, či má spojenie ešte k dispozícii lístky zadarmo alebo sú už len platené. Prípadne či sa na trase nachádzajú aspoň nejaké úseky, ktoré sú bezplatné.

Vývojári na stránke upozorňujú, že načítavanie konkrétnych spojov môže byť dlhšie, a pri čakaní na výsledok ťa pobavia takýmito sloganmi:

„Hľadám spoje rýchlejšie ako študent, keď počuje zvuk otvárania piva...“

„Niet nad preplnený vlak pred sviatkami.“

„Začíname načítavať! Pripravte si popcorn. Možno to bude trvať tak dlho, že sa stihnete pozrieť na celý film.“

„Sedieť na zemi v preplnenom vlaku je ako deň po ťažkej noci – nepríjemné, ale aspoň máš zážitky na celý život.“

„Vlaky sú ako vtipy – niekedy prídu rýchlo, inokedy si trochu počkáte. Dúfame, že to bude rýchlo!“

Odporúčané
ZSSK zverejnila štatistiky meškania. Toto je hlavný dôvod neskorých príchodov vlakov ZSSK zverejnila štatistiky meškania. Toto je hlavný dôvod neskorých príchodov vlakov 6. februára 2024, 11:28

„Zistil si, že je vlak vypredaný, a ty si nevedel, či len na určitých úsekoch alebo je plný celý? Už nemusíš hádať! S týmto nástrojom ľahko zistíš, ktoré časti trasy sú ešte stále dostupné bezplatne,“ informoval študent vo facebookovej skupine. Túto komunitu tvorí takmer 50-tisíc vysokoškolákov, ktorí nový web rozhodne ocenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia