Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. apríla 2024, 11:00
Čas čítania 5:13
Richard Balog

TOP 10 luxusných švajčiarskych hodiniek z druhej ruky. Značky Rolex či Hublot môžeš mať aj bez toho, aby si predal obličku

TOP 10 luxusných švajčiarskych hodiniek z druhej ruky. Značky Rolex či Hublot môžeš mať aj bez toho, aby si predal obličku
Zdroj: Hublot
MÓDA HODINKY MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Luxusné modely hodiniek ukazujú oveľa viac ako len čas. Vyjadrujú tvoj štýl, záujmy, ale aj rozpočet. Nájdi si prestížny typ s férovou cenovkou.

Švajčiarske hodinky z druhej ruky sú v posledných rokoch čoraz populárnejšie, a to z dobrého dôvodu. Tieto vintage, respektíve pre-owned modely ponúkajú rovnakú prestíž, remeselné spracovanie a štýl ako ich úplne nové verzie, avšak za zlomok ceny. Navyše ide stále o dobrú investíciu.

Mnohí zberatelia a nadšenci tvrdia, že použité luxusné hodinky sú ešte cennejšie vďaka svojej jedinečnej histórii a príbehom, ktoré zažili. Vďaka starostlivo používaným, historickým alebo dokonca nenoseným modelom z druhej ruky môžeš mať špičkové hodinky za najvýhodnejšiu cenu. 

Pozri si TOP modely s cenou do 5-tisíc eur, medzi ktorými nájdeš krásne kúsky s logom Rolex, Hublot, IWC, ale aj ikonu od značky Omega s chronografom.

Všetky produkty sme našli v ponuke spoľahlivého online predajcu Chronext. Využiť môžeš aj iných overených predajcov, ako napríklad Wristcheck, avšak priprav sa na dodatočné poplatky za clo, DPH a podobne. Ide o subjektívny zoznam autora. 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky   Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky 21. mája 2023, 18:15

TAG Heuer Carrera Twin-Time 2 420 €

Zoznam otvárame cenovo najdostupnejším modelom švajčiarskych hodiniek z druhej ruky, ktoré stoja za pozornosť. Ide o typ TAG Heuer Carrera Twin-Time so 41-milimetrovým puzdrom z ocele, ktoré sú vo veľmi dobrom stave. 

Spoločnosť TAG Heuer je jedným z najznámejších výrobcov, pričom patrí pod luxusné konzorcium LVMH. Tento elegantný model s automatickým strojčekom a rezervou 50 hodín má výrazný tmavomodrý ciferník s atraktívnymi detailmi.

Na porovnanie, nový kus hodiniek TAG Heuer Carrera Twin-Time stojí 3 850 eur. Ak túžiš po fresh modeli, navštív online obchod švajčiarskej firmy. Z nášho pohľadu je výhodnejší tento pre-owned variant, ktorý bol očistený a testovaný certifikovanými hodinármi.

TAG Heuer Carrera Twin-Time
Zdroj: Chronext

Zenith El Primero 3 190 €

V širokom portfóliu konzorcia LVMH nájdeš aj spoločnosť Zenith, ktorú založil Georges Favre-Jacot v roku 1865 v meste Le Locle. Modely tohto ikonického výrobcu síce nenosia americkí raperi vo videoklipoch, ale sú zárukou dokonalého remeselného spracovania a veľmi elegantného dizajnu.  

Tieto slová platia aj v prípade nadčasového typu Zenith El Primero s oceľovým puzdrom z roku 2002, ktoré kúpiš cez Chronext. Automatický pohon s rezervou chodu 60 hodín dopĺňa matný ciferník s dátumom a trojicou menších časovačov s rôznymi funkciami. 

Hodinky boli nosené a majú viditeľné známky používania, avšak prešli podrobnou kontrolou hodinárov Chronextu, vďaka čomu ti poslúžia dlhý čas. Skvelý pomer ceny a výkonu. 

Zenith El Primero
Zdroj: Chronext

Zenith Elite Captain 3 590 €

Pri automatických hodinkách s podpisom spoločnosti Zenith chvíľu zostaneme, a to vďaka modelu Elite Captain s oceľovým puzdrom s priemerom 40 milimetrov z roku 2019.

Typ so strieborným ciferníkom zobrazujem okrem času aj dátum v spodnej časti. Nás bavia aj kontrastné ručičky či logo hviezdy. Hodinky Zenith Elite Captain majú automatický náťah a zafírové sklo, ktoré je odolné voči poškodeniu. Boli nosené, ale majú malé známky používania, pričom strojček je bezchybný a puzdro vyčistili odborníci.

Samozrejmosťou je záruka 24 mesiacov. Bohužiaľ, v tomto prípade sú hodinky bez originálneho balenia a dokladov. 

Zenith Elite Captain
Zdroj: Chronext

Tudor Black Bay 36 3 510 €

Do pozornosti dávame aj hodinky od ženevskej firmy Tudor, ktorú založil Hans Wilsdorf (zakladateľ značky Rolex) v roku 1926 a v súčasnosti je hlavnou tvárou značky futbalista David Beckham. 

Hodinky Tudor Black Bay 36 majú úzke oceľové puzdro s priemerom 36 milimetrov, automatický chronometer a elegantný dizajn, ktorý sedí dobre na mužskú aj ženskú ruku. Sú vodoodolné do hĺbky 100 metrov a rezerva ťahu je 70 hodín, čo je takmer totožné s drahšími modelmi Rolex.

V tomto prípade ide o nový a nenosený kúsok z roku 2023. Priamoúmerná tomu je aj cena na úrovni 3 500 eur, čo je o približne 400 eur menej oproti hodinkám Tudor Black Bay s rovnakou veľkosťou ciferníka priamo z obchodu

Tudor Black Bay 36
Zdroj: Chronext

Tudor Black Bay 3 920 €

Pri ženevskej spoločnosti Tudor sa ešte zastavíme, keďže za výhodný deal považujeme aj typ Black Bay v nádhernom čierno-modrom vyhotovení z odolnej ocele s prvotriednym chronometrom.

Model s priemerom 41 milimetrov prináša jedinečnú estetiku. Zakrivené puzdro ponúka výraz, ktorý sa mierne odkláňa od charakteristického ducha nástrojových hodiniek – je sofistikované, univerzálne a zároveň veľmi cool pre mladšiu generáciu. Nie nadarmo je tvárou značky športová ikona David Beckham.

Rovnako ako pri menšej verzii Tudor Black Bay, aj tento model je nový a nenosený. Rok výroby je 2023 a súčasťou je originálne balenie vrátane dokladov. Oproti nerozbalenému kúsku z online obchodu Tudor ušetríš stovky eur a to sa naozaj oplatí.

Tudor Black Bay
Zdroj: Chronext
Odporúčané
Fake oblečenie či doplnky majú aj celebrity. Jake Paul s hodinkami Richard Mille či falošné diamanty 6ix9ina Fake oblečenie či doplnky majú aj celebrity. Jake Paul s hodinkami Richard Mille či falošné diamanty 6ix9ina 2. novembra 2023, 12:00

Rolex Lady-Datejust  4 200 €

V zozname nechýba ani najznámejšia a najvyhľadávanejšia švajčiarska spoločnosť, ktorá vyrába luxusné hodinky – Rolex. Z cenovo dostupných modelov s ikonickým logom korunky sme vybrali typ Lady-Datejust s priemerom 26 milimetrov v oceľovo-zlatom puzdre.

Ide o vintage kúsok, ktorý má viac ako 20 rokov, bol nosený a má viditeľné známky používania aj prirodzeného starnutia. Kontrolu originality vykonali majstri hodinári firmy Chronext, ktorí zároveň vyleštili puzdro a skontrolovali funkčnosť strojčeka. 

Hodinky sú vzhľadom na svoju veľkosť vhodné na ženskú ruku a okrem času zobrazujú dátum. Ak chceš vlastniť kus histórie a štýl, neváhaj ani sekundu.

Rolex Lady-Datejust (36 mm)
Zdroj: Chronext

Omega Speedmaster Moonwatch Professional Chronograph 4 900 €

Dobrú správu máme aj pre fanúšikov Jamesa Bonda a značky Omega, keďže v cenovom rozpočte do 5-tisíc eur sme našli tento luxusný kúsok s chronografom.

Hodinky Speedmaster Moonwatch Professional Chronograph disponujú funkciami, ako sú luminiscencia, stopky a tachymeter (slúži na meranie rýchlosti na základe uplynutého času), pričom sú vybavené mechanický chronografom s ručným náťahom. Veľkosť puzdra z ocele v perfektnom stave je 42 milimetrov a je vhodné na veľkú mužskú ruku.

Vintage typ Omega Speedmaster Moonwatch Professional Chronograph je starší ako 20 rokov a oproti novému modelu z roku 2024 je lacnejší o približne 3-tisíc eur. Súčasťou je aj originálne balenie, čo pri takto starých hodinkách nie je zvykom.

Omega Speedmaster Moonwatch Professional Chronograph
Zdroj: Chronext

Rolex Datejust  5 000 €

Ak si ochotný/-á investovať do hodiniek hornú hranicu budgetu, máme pre teba tip v podobe originálnych vintage hodiniek Rolex Datejust v puzdre Oyster Perpetual s priemerom 36 milimetrov a so strieborným ciferníkom.

Legendárny model, ktorý je na trhu od roku 1945, neustále pretvára a zároveň symbolizuje definíciu klasickej elegancie švajčiarskej značky Rolex. Ide o prvé samonaťahovacie vodotesné náramkové hodinky s chronometrom, ktoré boli vybavené okienkom zobrazujúcim dátum. 

Hodinky Rolex Datejust ponúkajú pohodlie, ako aj čitateľnosť a každodennú správu času. Toto vintage vyhotovenie s viac ako 20-ročnou históriou a so zafírovým sklom skvelo podčiarkne tvoj štýl a vďaka servisu ti poslúži mnoho dlhých rokov.

Rolex Datejust
Zdroj: Chronext

IWC Portofino Chronograph 5 050 €

Ak nie si vo svete luxusných švajčiarskych hodiniek nováčikom, určite dobre poznáš spoločnosť IWC so sídlom v meste Schaffhausen, ktorú založil americký hodinár Florentine Ariosto Jones ešte v roku 1868.

Model IWC Portofino Chronograph má mechanický chronograf s automatickým náťahom a okrem času zobrazuje dátum, respektíve deň v týždni, a disponuje stopkami. Veľkosť oceľového puzdra je 42 milimetrov, čo je veľkosť vhodná pre mužskú ruku so širším zápästím.

Vďaka aktuálnej zľave vo výške 650 eur od spoločnosti Chronext môžeš tieto elegantné hodinky s remienkom z kože aligátora vlastniť za približne 4 500 eur, čo považujeme za veľmi výhodnú ponuku. Obzvlášť pri pohľade na rok výroby 2018 a kompletné balenie vrátane dokladov. 

IWC Portofino
Zdroj: Chronext

BONUS: Hublot Classic Fusion 5 240 €

Ak si pripravený/-á investovať niekoľko stoviek eur naviac od vyššie stanoveného budgetu, možno ťa osloví náš posledný (bonusový) tip v podobe ikonických hodiniek Hublot Classic Fusion, ktoré nosí napríklad NobodyListen či Kylian Mbappé.

Ženská verzia s puzdrom s veľkosťou 33 milimetrov je vyrobená z lešteného titánu, z ktorého sú aj spevňujúce skrutky, zatiaľ čo ochranné sklo je zo zafíru. Hodinky sú poháňané strojčekom Quartz HUB2912, ktorý je zárukou kvality a presného času na dlhé roky. Ak hľadáš niečo iné ako sú klasické automatické hodinky v elegantnom puzdre, tieto inovatívne hubloty s ukazovateľom dátumu by mohli byť skvelou voľbou.

V tomto prípade ide o úplne nový kúsok z roku 2024 s kompletným originálnym balením vrátane dokladov originality a škatuľky. Cena v obchode je vyššia o 1 200 eur. 

Hublot Classic Fusion
Zdroj: Chronext
Odporúčané
TOP 10 mužských parfumov na jar: Creed, Byredo či Maison Margiela ponúkajú vôňu po daždi či najvzácnejšie japonské ovocie TOP 10 mužských parfumov na jar: Creed, Byredo či Maison Margiela ponúkajú vôňu po daždi či najvzácnejšie japonské ovocie 14. februára 2024, 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia