Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2023, 18:15
Čas čítania 5:06
Richard Balog

Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky

Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky
Zdroj: Wristcheck
MÓDA HODINKY MÓDA
Uložiť Uložené

V súčasnosti existuje viac spôsobov, ako získať luxusné hodinky z druhej ruky bez toho, aby si sa strachoval, či ide o originálny produkt. Predstavujeme niekoľko overených tipov.

Trh s hodinkami z druhej ruky by mal v roku 2025 predstavovať približne 30 miliárd dolárov, keďže exponenciálne rastie, a do piatich až desiatich rokov bude pravdepodobne tvoriť polovicu celosvetového trhu s hodinkami podľa Karine Szegedi, ktorá je vedúcou partnerkou pre spotrebiteľský priemysel, módu a luxus spoločnosti Deloitte. 

Hlavnými dôvodmi sú obrovský dopyt zo strany verejnosti a internet. Kým pred približne desiatimi rokmi boli hodinky od značiek Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe a podobne nedostupným tovarom, v súčasnosti ich môžeš získať z pohodlia obývačky. 

„Existuje takmer nekonečné množstvo spôsobov, ako môže človek predať hodinky,“ povedal predajca a majiteľ spoločnosti Wind Vintage Eric Wind pre The New York Times a má absolútnu pravdu. 

Známe modely nájdeš na Instagrame pomocou vhodných hashtagov (napríklad #watchforsale), ale riziko je v tomto prípade veľmi vysoké, a preto odporúčame overených predajcov, ktorí vo väčšine prípadov ponúkajú prvotriedny servis a garantujú dvojročnú záruku. Väčšina maloobchodných predajcov má sídlo v Ženeve, Londýne, New Yorku a Hongkongu. Ide o miesta, v ktorých sa najčastejšie konajú aukcie Sotheby's, Phillips či Christie's, vďaka čomu sú blízko overených zdrojov a získavajú vzácne kúsky aj kontakty pre ďalšiu spoluprácu.

My ti teraz predstavíme 6 predajcov luxusných hodiniek (aj iného tovaru) z druhej ruky, ktorým môžeš dôverovať a nájdeš u nich klasické a limitované modely od renomovaných výrobcov za adekvátne ceny. Pred kúpou si dôkladne over, odkiaľ daný obchod posiela tovar, aby si sa vyhol/vyhla nepríjemnostiam s colným úradom vrátane množstva byrokracie a platenia vysokého cla. 

Odporúčané
8 limitovaných párov tenisiek, do ktorých sa oplatí investovať. Majiteľom priniesli atraktívne zhodnotenie za krátky čas 8 limitovaných párov tenisiek, do ktorých sa oplatí investovať. Majiteľom priniesli atraktívne zhodnotenie za krátky čas 16. mája 2023, 9:00

Wristcheck

Prvá maloobchodná spoločnosť s hodinkami, ktorú odporúčame sledovať, je Wristcheck. Pre milovníkov horológie ide o známu destináciu, ktorá je založená na transparentnosti, dôvere a skvelom zákazníckom servise.

Kúpa nových švajčiarskych hodiniek by mala byť sama osebe luxusným zážitkom, niečím viac ako len klasickou transakciou v obchode s oblečením, a to Wristcheck ponúka, keď zákazníkom poskytuje množstvo cenných informácií, široký výber a komunitu zberateľov s rovnakou vášňou. 

V prípade záujmu skontroluj online obchod Wristcheck, v ktorom nájdeš desiatky používaných aj úplne nových hodiniek s kompletným balením od značiek ako Rolex, Patek Philippe, Richard Mille, Zenith či Omega. Ak nenájdeš svoj vysnívaný model, kontaktuj obchodný tím a ten tvoju požiadavku s najväčšou pravdepodobnosťou splní vďaka kontaktom na správnych miestach. 

Na všetky hodinky zakúpené online sa vzťahuje jednoročná záruka a spoločnosť so sídlom v Hongkongu ponúka aj možnosť predaja. 

Bonusom je perfektný Instagram, na ktorom marketingový tím pravidelne predstavuje jednotlivé modely, zákulisie výroby, ale aj pohľad na zápästie celebrít či športovcov s presným označením hodiniek – ich pôvodnou a tiež súčasnou cenou na sekundárnom trhu. 

Wristcheck, Rolex
Zdroj: Wristcheck

Farfetch 

Známou online destináciou pre milovníkov módy je aj obchod Farfetch, ktorý zhromažďuje menších a väčších maloobchodných predajcov z celého sveta. Ide o jedného z najväčších hráčov na trhu s dobrou reputáciou a širokým portfóliom produktov, do ktorého patria luxusné kabelky aj limitované modely švajčiarskych hodiniek. 

Vedenie britsko-portugalskej firmy, ktorá funguje od roku 2007, sa v rámci kategórie Pre-Owned zameralo na používané produkty pre obe pohlavia vrátane archívnych kúskov, ktoré majú svoje čaro aj po rokoch. 

Rovnako ako v prípade spoločnosti Wristcheck, aj v prípade nákupu cez platformu Farfetch si môžeš byť istý originalitou hodiniek, ktoré prechádzajú precíznou kontrolou v rukách odborníkov na segment luxusného tovaru. 

Okrem klasických vyhotovení modelov ako Rolex Submariner Date, Patek Philippe Nautilus či Audemars Piguet Royal Oak nájdeš cez Farfetch aj hodinky s rukopisom značiek MAD Paris a 777, ktoré sa špecializujú na jedinečne úpravy vďaka umne umiestneným diamantom a iným detailom. Skontroluj online obchod.

Farfetch, Patek Philippe
Zdroj: Farfetch

WatchBox

Do úzkej skupiny overených maloobchodných predajcov luxusných švajčiarskych hodiniek patrí aj spoločnosť WatchBox s kamennými obchodmi v Spojených štátoch amerických, Hongkongu, vo Švajčiarsku, v Singapure a Dubaji.

Samozrejmosťou v prípade nákupu cez online obchod WatchBox je dvojročná globálna záruka s možnosťou ďalšieho krytia, a to aj vďaka tomu, že každé z použitých hodiniek v ponuke sú veľmi dôkladne overené a prispôsobené prevádzkovým štandardom výrobcu bez toho, aby bola znížená ich hodnota alebo vzhľad.

Tím vyškolených hodinárov je tiež kvalifikovaný na riešenie akýchkoľvek potrieb v rámci opravy hodiniek od bežnej údržby až po poškodenie vodou alebo hrdzou, WatchBox ponúka kompletný servis s dielmi z výroby, vďaka čomu môžeš mať pokoj na duši celý život.

Ďalšou výhodou v prípade spoločnosti WatchBox je fakt, že vlastní všetky hodinky, ktoré predáva, čo jej umožňuje zaviesť skutočný globálny štandard kvality, a ako jednému z najväčších nákupcov použitých hodiniek na svete sa výber neustále mení a obsahuje tisíce kusov od najlepších dostupných značiek.

WatchBox, Rolex
Zdroj: WatchBox

StockX 

Online platformu StockX pozná každý, kto sa zaujíma o predaj či kúpu limitovaných modelov tenisiek, streetwearu a luxusných doplnkov. V ponuke tohto obchodu nájdeš všetko, na čo si spomenieš – od červených Nike Air Yeezy 2 cez mikiny Fear of God či Chrome Hearts až po PlayStation 5.  

StockX je stelesnením súčasnej popkultúry a okrem spomínaných produktov zaradilo vedenie firmy do svojho portfólia aj selekciu prémiových hodiniek, ktoré dodajú každému outfitu punc luxusu. Ponuka je pravidelne aktualizovaná podľa najnovších trendov vo svete módy aj dopytu zo strany zákazníkov, ktorými je väčšinou generácia mileniálov. 

Medzi stálice v ponuke online platformy StockX patria vyhľadávané modely Rolex Oyster Perpetual, Rolex Datejust, Omega Speedmaster, Audemars Piguet Royal Oak alebo Tag Heuer Aquaracer. Na svoje si príde každý, stačí si vybrať svojho favorita. 

Kúpa čohokoľvek na trhu s použitým tovarom je len málokedy bezproblémová. V prípade segmentu luxusných hodiniek je to ešte zriedkavejšie. Okrem toho, že musíš vedieť klásť správne otázky, je tu aj prvok dôvery, s ktorým musíš počítať. Proces nákupu cez StockX je transparentný a autentický, pretože všetky hodinky v ponuke sú skontrolované odborníkmi z fachu. 

StockX, Rolex
Zdroj: StockX

Chronext

Z pohodlia svojej obývačky si môžeš vybrať svoj vysnívaný kúsok aj z ponuky spoločnosti Chronext, ktorá navrhla aplikáciu určenú pre všetkých milovníkov horológie. Vďaka prehľadnej aplikácii si vychutnáš všetko, čo svet luxusných hodiniek ponúka, a to vďaka plynulému a úplne bezstarostnému zážitku a dizajnovej koncepcii prispôsobenej na mobilné zariadenia.

Objav jedinečné hodinky od špičkových značiek – či už preferuješ športové, elegantné, alebo extravagantné tvary. Chronext má pripravené správne hodinky na každú príležitosť, pričom ich originalitu a kvalitu vždy kontrolujú certifikovaní hodinári spoločnosti, ktorá vznikla v roku 2013 a dnes patrí medzi popredných predajcov pre-owned tovaru. 

Firmu so sídlom v Kolíne vedú jej zakladatelia, dlhoroční nadšenci pre hodinky Philipp Man a Ludwig Wurlitzer, ktorí spoločne s približne dvadsaťčlenným tímom poskytujú prvotriedny servis, aký patrí ku kúpe luxusných modelov z dielní Jaeger-LeCoultre, Omega, Cartier, Chopard alebo Panerai. 

V prípade záujmu skontroluj online obchod alebo si stiahni aplikáciu. K dnešnému dňu spoločnosť Chronext obslúžila viac ako 100-tisíc zákazníkov na celom svete a má skvelú reputáciu medzi zberateľmi hodiniek. 

Chronext, Omega
Zdroj: Chronext

Second Movement

Záver výberu dôveryhodných maloobchodných predajcov luxusných pre-owned hodiniek patrí spoločnosti Second Movement, ktorú poháňa Ethos Watch Boutiques – najväčší indický predajca luxusných hodiniek, vďaka čomu má tím jedinečné skúsenosti s pochopením trhu a spotrebiteľmi luxusného tovaru. 

Celý tím Second Movement dodržiava skutočné štandardy kvality a zároveň zákazníkom ponúka širokú škálu luxusných hodiniek. Vzhľadom na to, že majitelia takýchto hodiniek sa čoraz viac snažia o výmenu a dopyt po kúpe použitých hodiniek každým dňom rastie, katalóg spoločnosti sa neustále vyvíja. Okrem toho sa certifikované servisné stredisko usiluje vrátiť použitým hodinkám ich pôvodnú slávu, čím zabezpečuje výnimočnú kvalitu.

Každé použité hodinky, ktoré spoločnosť prijme, sú preskúmané náročnými očami na originalitu. Akékoľvek pochybné modely sú vrátené predajcovi, zatiaľ čo do zásob sú pridané len hodinky, ktoré prejdú týmto hodnotením.

Zárukou dôveryhodnosti obchodu je tiež fakt, že Second Movement má plnú zodpovednosť za výkon pre-owned hodiniek počas dvoch rokov, rovnako ako pri záruke na úplne nové hodinky z portfólia. Teraz si naštuduj katalóg plný ultraluxusných vyhotovení hodiniek z dielní švajčiarskych majstrov značiek Rolex, Audemars Piguet, Franck Muller, Girard-Perregaux, Roger Dubuis a vyber si model podľa vlastných preferencií a finančných možností. 

Vďaka všetkým uvedeným údajom online obchod Second Movement uspokojí požiadavky začínajúcich nadšencov, zanietených milovníkov aj skúsených zberateľov s osobitým vkusom.

Second Movement, Audemars Piguet
Zdroj: Second Movement
Odporúčané
Toto je 8 udržateľných módnych značiek zo Slovenska a z Česka, ktoré musíš spoznať Toto je 8 udržateľných módnych značiek zo Slovenska a z Česka, ktoré musíš spoznať 13. mája 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia