Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
2. novembra 2023, 12:00
Čas čítania 3:36
Richard Balog

Fake oblečenie či doplnky majú aj celebrity. Jake Paul s hodinkami Richard Mille či falošné diamanty 6ix9ina

Fake oblečenie či doplnky majú aj celebrity. Jake Paul s hodinkami Richard Mille či falošné diamanty 6ix9ina
Zdroj: Julio Aguilar/Getty Images
MÓDA MÓDA OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ
Uložiť Uložené

Aj majster tesár sa niekedy utne. Pozri si zoznam športovcov a raperov, ktorých odfotili v napodobeninách známych značiek.

Ak sa zaujímaš o módu, je vysoko pravdepodobné, že si už niekedy naletel/-a internetovým predajcom alebo obchodníkom v tržnici a kúpil/-a si falošný model s logom ikonickej značky – či už išlo o fake mikinu Supreme, šál Louis Vuitton, tenisky Nike, alebo kabelku Gucci.

Možno to vyzerá prekvapujúco, no aj celebrity, ktoré majú na konte milióny, prichytili pri tom, ako nosia napodobeniny známych produktov. Pozri si zoznam 6 známych športovcov a raperov, ktorí verili, že si (možno) nikto nevšimne, ak budú pred fotografmi pózovať vo fake oblečení a doplnkoch.

Mohlo sa to však stať aj nešťastnou náhodou. Predstav si, že by si minul/-a 400-tisíc dolárov za falošné hodinky Patek Philippe Nautilus ako raper Lil Baby.

Odporúčané
Toto je 12 najlepších outfitov Timothéeho Chalameta. Inšpiruj sa štýlom najväčšej hviezdy filmového šoubiznisu Toto je 12 najlepších outfitov Timothéeho Chalameta. Inšpiruj sa štýlom najväčšej hviezdy filmového šoubiznisu 26. októbra 2023, 14:00
Lil Baby ukázal fake hodinky Patek Philippe na Met Gala 2021.
Lil Baby ukázal fake hodinky Patek Philippe na Met Gala 2021. Zdroj: Instagram/@lilbaby

Lil Baby s fake hodinkami Patek Philippe Nautilus na červenom koberci

Lil Baby je známy svojou láskou k drahým šperkom a hodinkám. Na červenom koberci Met Gala 2021 však ukázal fake hodinky Patek Philippe. Raper za napodobeninu luxusného švajčiarskeho modelu PP Nautilus s referenčným číslom 5711/1P „40th Anniversary“ zaplatil 400-tisíc dolárov klenotníkovi menom Rafaello and Co., ktorý po prevalení tohto škandálu pre XXL Magazine povedal, že fake hodinky predal interpretovi omylom. 

Na rozdiel od originálu z roku 2016, ktorý vyrobili v limitovanom množstve 600 kusov za 113 400 dolárov, mala napodobenina zlý tvar a veľkosť ručičiek, nesprávny font na dátumovníku aj na nápise Swiss Made či nesprávne proporcie puzdra a náramku z ocele, ako uvádza profil Fake Watch Buster.

Rick Ross, Louis Vuitton
Zdroj: Instagram/@richforever

Rick Ross s fake batožinou Louis Vuitton 

Ďalší raper, ktorému sa stalo, že nosil fake šperky, respektíve hodinky, doplnky a oblečenie, je Rick Ross. Zakladateľ hudobného vydavateľstva Maybach Music Group si naposledy získal pozornosť médií v roku 2020, keď na palubu súkromného lietadla nastupoval s fake batožinou Louis Vuitton.

Kúsky z kolekcie LV2, ktorú vytvoril návrhár Nigo, boli v raperovom outfite úplne odlišné od originálov – monogram a kožené označenia boli na zlých miestach, chýbal nápis Louis Vuitton na bočnom vrecku v prípade ruksaku a cestovné tašky mali nesprávnu farbu kožených rukovätí.

Bývalý basketbalista Dwyane Wade vo fake súprave Supreme na letisku v Los Angeles v roku 2017.
Bývalý basketbalista Dwyane Wade vo fake súprave Supreme na letisku v Los Angeles v roku 2017. Zdroj: LAXPICS/Bauer-Griffin/GC Images

Dwyane Wade v súprave Supreme 

Supreme patrí medzi najviac kopírované značky posledných rokov, čo na vlastnej koži zistil aj bývalý basketbalista Dwyane Wade. Hviezdneho rozohrávača zachytili fotografi pred letiskom LAX v Los Angeles po boku manželky Gabrielle Union vo fake súprave s box logom Supreme, ktoré kričalo na prvý pohľad, že ide o napodobeninu.

Wade má v tomto prípade na sebe oblečenú bielu mikinu so sieťotlačou a s komicky veľkou verziou loga streetwearovej ikony. Fake sú aj šortky. Bývalý hráč tímu Miami Heat nebol jediným človekom, ktorý v roku 2017 naletel na falošné modely Supreme. Talianske duo otca a syna Michele Di Pierro a Marcello dlho využívalo medzery v ochranných známkach na predaj falošného oblečenia Supreme po celom svete – podávalo ochranné známky pod názvami Supreme Italia alebo Supreme Spain v krajinách, v ktorých sa skutočná značka Supreme zatiaľ nenachádzala. 

V roku 2021 ich odsúdili na vysoké tresty odňatia slobody a museli zaplatiť miliónové pokuty. 

Odporúčané
Dlhé vlasy, buzz cut aj pompadour. Toto je 11 najlepších účesov Davida Beckhama všetkých čias Dlhé vlasy, buzz cut aj pompadour. Toto je 11 najlepších účesov Davida Beckhama všetkých čias 10. októbra 2023, 14:00
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VladTV (@vladtv)

6ix9ine s falošným diamantovým náhrdelníkom

Raper, ktorý odštartoval úspešnú kariéru na Slovensku, sa pravidelne chváli obrovským bohatstvom a miliónovými zlatými šperkami. V roku 2018 však 6ix9ine a.k.a. Tekashi69 zažil hanbu v priamom prenose, keď vo videu pre VladTV rozprával o svojom diamantovom náhrdelníku, pričom držal v ruke tester diamantov, aby zistil, či sú jeho klenoty pravé. Bohužiaľ, kamene pod testerom nepípli a interpret, ktorého veľká časť scény odsúdila za donášanie na gang Nine Trey Bloods, zostal všetkým na smiech. 

Jake Paul s fake hodinkami Richard Mille. Originálna verzia stojí 400-tisíc dolárov.
Jake Paul s fake hodinkami Richard Mille. Originálna verzia stojí 400-tisíc dolárov. Zdroj: Julio Aguilar/Getty Images

Jake Paul s fake hodinkami Richard Mille pred titulovým boxerským zápasom

Youtuber a boxer Jake Paul ukázal na tlačovej konferencii v roku 2021 hodinky, ktoré vyzerajú ako falzifikát modelu Richard Mille „Bubba Watson“ RM 055. Autentická verzia sa bežne predáva za viac ako 400-tisíc dolárov. Paul mal hodinky na fotografii propagujúcej jeho opasok MVB, ktorý navrhol a namaľoval Alec Monopoly a vyzerá možno ešte horšie ako samotný biely kúsok na zápästí. 

Viaceré účty na Instagrame, ktoré sú zamerané na originalitu hodiniek, vrátane @superwatchman a @fakewatchbuster upozornili na nekvalitnú konštrukciu Paulovho modelu. Podľa oboch odborníkov sú skrutky remienka umiestnené príliš blízko pri sebe a puzdro je príliš hrubé na to, aby išlo o autentické RM 055. Hodinky Richard Mille „Bubba Watson“ RM 055 pôvodne navrhli pre golfistu Bubbu Watsona a sú vyrobené z keramiky, zatiaľ čo Paulov model vyzerá ako plastový.

Odell Beckham Jr., Richard Mille
Zdroj: Al Bello/Getty Images

Odell Beckham Jr. s falzifikátom limitovaných hodiniek Richard Mille v hodnote približne 2 miliónov dolárov

Záver zoznamu patrí jednému z najznámejších hráčov amerického futbalu v tomto tisícročí. Odell Beckham Jr. zažil faux pas s fake hodinkami ešte v roku 2019. 

Šikovný wide receiver počas prvých týždňov v sezóne zámorskej NFL nosil počas predzápasových rozcvičiek dve rôzne verzie hodiniek Richard Mille. Na čom by nebolo nič zvláštne, keďže hodinky vyrobili tak, aby odolali zlým podmienkam, avšak druhá verzia bola napodobeninou.

Beckham Jr. mal na zápästí falzifikát modelu Richard Mille RM 56-01, čo je skeletonizovaný tourbillon zasadený do celozafírového puzdra s cenou takmer 2 milióny dolárov. Vyrobili z nich len niekoľko exemplárov. Hoci Beckhamova verzia luxusných športových hodiniek kopíruje nádherné celozafírové puzdro, v skutočnosti je z lacného plastu. Išlo o zle vyrobenú repliku, čo potvrdila spoločnosť Professional Watches podľa dostupných fotografií. 

OBJ odmietol situáciu komentovať, ale na tlačovej konferencii povedal: „Nemám k tomu žiadne pripomienky. Myslím si, že Daniel Wellington by mohli byť lepšie hodinky ako tieto, trochu klasickejšie, nie také krikľavé ako tieto.“ O niekoľko dní bol futbalista predstavený ako nový ambasádor značky Daniel Wellington, a preto je možné, že išlo len o šikovné promo. 

Odporúčané
Pharrell Williams je majstrom mužskej módy. Toto je jeho 15 najlepších a najodvážnejších outfitov Pharrell Williams je majstrom mužskej módy. Toto je jeho 15 najlepších a najodvážnejších outfitov 18. septembra 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia