Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. apríla 2024, 8:39
Čas čítania 0:55
Radoslava Juračková

Iránsky MMA zápasník na turnaji napadol cage girl. Prekážalo mu, že bola príliš vyzývavo oblečená

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY IRÁN MOSKVA RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dievča malo na sebe športové oblečenie, čo moslimskému bojovníkovi z Iránu nesmierne vadilo, a uštedril mu preto kopanec.

Incident sa odohral v Rusku počas zápasu, ktorý organizuje Hardcore Fighting Championship (HFC). Iránsky MMA bojovník Ali Heibati pred zápasom na turnaji kopol do dievčaťa v klietke (cage girl), ktoré oznamovalo, že zápas sa práve začína. Za nevhodné správanie si vyslúžil doživotný zákaz účasti na zápasoch tejto organizácie, informuje TalkSport.

Odporúčané
Cage girl Sandra Šinová: Voči MMA som najskôr mala predsudky. V Clash of the Stars mi ponúkli zápas (Rozhovor) Cage girl Sandra Šinová: Voči MMA som najskôr mala predsudky. V Clash of the Stars mi ponúkli zápas (Rozhovor) 26. januára 2023, 9:30

Moslimskému zápasníkovi prekážalo, že má dievča podľa neho príliš odhaľujúce oblečenie. Vraj chcel, aby mala hidžáb. Situáciu po útoku upokojil rozhodca. Iránsky bojovník mal však počas piatkového večera na konte viacero incidentov. Zápas prehral a namiesto akceptovania výsledku napadol svojho súpera. Tým bol Rus Arkadiy Osipyan. Počas toho, ako sa tešil z výhry, ho Iránec udrel do zátylku. Opäť museli zasahovať rozhodcovia.

Sériu incidentov uzavrela hromadná bitka. Ostatným zápasníkom sa nepáčilo, že zaútočil na dievča v ringu, a po zápase ho napadli. Organizácia sa voči útoku bojovníka ohradila a vo svojom stanovisku uvádza, že takéto správanie, zvlášť voči žene, je neakceptovateľné.

Okrem doživotného zákazu účasti na turnajoch HFC zároveň Iránec nedostane vyplatený honorár. Organizácia rozhodla, že jeho odmena za zápas prepadne v prospech dievčaťa, ktorému uštedril kopanec.

Odporúčané
Cage girl Evina Hájek: Občas mi z klietky počas zápasu strekla krv bojovníkov priamo na tvár (Rozhovor) Cage girl Evina Hájek: Občas mi z klietky počas zápasu strekla krv bojovníkov priamo na tvár (Rozhovor) 29. januára 2022, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia