Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. apríla 2024, 10:07
Čas čítania 0:45
Barbora Adamkovičová

Ľuďom prekáža, že nové slovenské dresy oblieka černoch. Pod videom futbalového zväzu píšu rasistické komentáre

ŠPORT EURO 2024 FUTBAL RASIZMUS A PRÁVA MENŠÍN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rasistické komentáre pod príspevkom majú tisícky lajkov.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) zverejnil na Instagrame video, v ktorom predstavil nové dresy slovenskej reprezentácie. V nich sa naši futbalisti predstavia na nadchádzajúcom EURO 2024 v Nemecku.

Nové dresy z dielne športového giganta Nike sú klasicky modro-biele, novinkou je červený doplnok na domácom modrom variante. Predstavenie dresov však nezožal očakávaný úspech. Niektorým komentujúcim sa totiž nepáčilo, že model v bielom drese Hamšíka je černoch.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

„Čavo v bielom je rodený Slovák,“ komentoval jeden z používateľov. „Kontaktoval som Nike a navrhol som im, že keď bude promo dresov pre Nigériu, tak rad prídem zapózovať,“ posmešne poznamenal ďalší. Iní muža prirovnávali k „novodobému Jánošíkovi“ či opálenému Hamšíkovi. 

Ľuďom sa nepáčilo ani to, že druhý dres má na sebe žena. „Žena a černoch prezentujú dresy reprezentantov Slovenska. Ten, kto toto vymyslel, musí byt úplný blázon,“ sťažovala sa používateľka. „Tomu sa hovorí reklama vyvážená vo všetkých smeroch, rasovo aj genderovo... achjo, bratia,“ odkázal ďalší.

Modela si však niektorí zastali: „Komentáre ukázali, čo sme v skutočnosti za zaostalú krajinu. Náckom vadí černoch v slovenskom drese, asi závisť, že si na fotenie nezavolali ich,“ reagovali komentujúci.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia