Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2024, 13:30
Čas čítania 3:44
Richard Balog

Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko

Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko
Zdroj: Nike
ŠPORT EURO 2024 FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ostro sledovaný turnaj, ktorý začína 14. júna, bude prehliadkou skvelých dresov.

Do začiatku Majstrovstiev Európy vo futbale 2024, známe ako EURO 2024, zostávajú približne 2 mesiace a realizačné tímy s hlavnými trenérmi už teraz vymýšľajú taktiky na svojich súperov v základných skupinách. Fanúšikov však zaujímajú aj dresy, v ktorých jednotlivé reprezentácie ukážu svoj talent a chuť po víťazstve. 

Vybrali sme 8 najkrajších reprezentačných dresov, v ktorých uvidíme hráčov ako Bukayo Saka, Jude Belingham, Kylian Mbappé či Florian Wirtz na štadiónoch v Nemecku od 14. júna do 14. júla.

Slovenský futbalový zväz, respektíve vedenie nášho reprezentačného mužstva zatiaľ nepredstavilo dresy, v ktorých naši hráči odohrajú zápasy na turnaji. Veríme, že budú minimálne rovnako atraktívne ako tie ostatných krajín.

Odporúčané
KVÍZ: Červení diabli či Pusinky. Poznáš prezývky známych futbalových klubov? KVÍZ: Červení diabli či Pusinky. Poznáš prezývky známych futbalových klubov? 17. marca 2024, 11:00

Anglicko 

Nike (domáca súprava) 

Zoznam otvárame domácou súpravou dresov jedného z najväčších favoritov na zisk európskeho titulu – reprezentácie Anglicka. 

„Albión“ má dlhoročnú spoluprácu so spoločnosťou Nike, ktorá navrhla dresy na sezónu 2024/2025 v minimalistickom štýle s veľkým znakom troch levov na hrudi a výsledok je skvostný. Biely základ s technológiou Dri-FIT je lemovaný kontrastnými tmavomodrými a červenými prúžkami a nechýba ani charakteristické logo Nike.

Čerešničkou je detail na golieri s prepracovanou vlajkou svätého Juraja. V jednoduchosti je krása a dresom Anglicka nemáme čo vytknúť. Pochváliť musíme aj vonkajšiu fialovú súpravu s farebnými bočnými panelmi.

Anglicko, Harry Kane, Nike, EURO 2024
Zdroj: Nike

Belgicko 

Adidas (vonkajšia súprava) 

Slovami chvály nebudeme šetriť ani v prípade ďalších dresov, v tomto prípade pre národný tím Belgicka, ktorý oblieka spoločnosť Adidas.

Prvý súper našej reprezentácie na EURO 2024 odohrá zápasy, v ktorých bude uvedený ako hosť, v nádhernej svetlomodro-bielej súprave dresov. Dizajnéri našli inšpiráciu v umeleckej kultúre Belgicka, konkrétne v svetoznámom komikse Tintin a vytvorili inovatívnu a zároveň zábavnú potlač. 

Autentické dielo so zlatým logom Adidas nesie futbalovú hrdosť krajiny v každom detaile – belgickým erbom v blízkosti srdca či umeleckým motívom znaku federácie na zadnej strane. Ak si fanúšikom, ide o skvelý doplnok, ktorý môžeš nosiť aj mimo štadióna a nebudeš ľuďom na smiech.

Belgicko, Adidas, EURO 2024
Zdroj: Adidas

Francúzsko 

Nike (vonkajšia súprava) 

Dizajnérsky tím spoločnosti Nike si dal záležať aj na vzhľade dresov pre reprezentáciu Francúzska. Oslovila nás predovšetkým retro ladená súprava na vonkajšie zápasy. 

Nový model na medzinárodnú sezónu 2024/2025 je unikátnym prepracovaním klasiky z rozsiahleho katalógu Les Bleus, ktorý je inšpirovaný dizajnom dresov z čias Micheala Platiniho. Prúžky boli na dennom poriadku už v 80. rokoch, keď Francúzi nosili biele tričko s červenými a modrými čiarami.

Tentoraz je to rovnaké, len čiary sa zbiehajú z jednej strany na druhú a tvoria vlajku. Vzhľad dopĺňa symbol galského kohúta, skratka FFF (La Fédération française de football) a 2 hviezdy, ktoré odkazujú na víťazstva na šampionátoch v roku 1984 a 2000. 

Nestačí, že hráči sú svetovou elitou na ihrisku, teraz sú na to aj perfektne oblečení.

Francúzsko, Nike, EURO 2024
Zdroj: Nike

Holandsko

Nike (vonkajšia súprava) 

Na turnaji EURO 2024 budú vyzerať božsky aj hráči Holandska. Reprezentácia De Oranjes síce v súčasnosti nedisponuje takým hviezdnym mužstvom ako v minulosti, ale jej vonkajšia súprava dresov vzbudzuje rešpekt. 

Úzky športový dres je inšpirovaný blokovými tvarmi umeleckého hnutia De Stijl, v ktorom napríklad Piet Mondrian vytvoril minimalistické diela pozostávajúce prevažne z farebných obdĺžnikov. Polygónové tvary pokrývajú tmavomodrý dres s rôznymi tónmi modrej a oranžovej, čo je moderné, elegantné a zároveň typické pre Holandsko.

Ide o umelecké dielo, ktoré odkazuje na kultúrne dedičstvo krajiny. Klobúk dole pred dizajnérmi spoločnosti Nike. 

Holandsko, Nike, EURO 2024
Zdroj: Nike

Chorvátsko

Nike (domáca súprava)

Na EURO 2024 nebude chýbať ani Chorvátsko, ktorého dres si oblečie možno naposledy na vrcholovom podujatí kapitán Luka Modrić. Reprezentanti Vatreni odohrajú zápasy, v ktorom budú uvedení ako domáci tím v charakteristických červeno-bielych dresoch so šachovnicovým vzorom od spoločnosti Nike. 

Dizajnéri stavili na odvážnejší vzhľad, ktorý pomôže formovať rozpoznateľné motívy chorvátskej vlajky na tribúnach aj na ihrisku. Vnútorná strana goliera odhaľuje nápis Family, ktorý odráža jednotu tímu. Vonkajšia rebrovaná časť dodáva ešte výraznejší moderný štýl.

Priedušný materiál s technológiou Dri-FIT, ktorý je vyrobený z recyklovaných plastových fliaš, zabraňuje nadmernému poteniu a zahrievaniu tela, vďaka čomu umožňuje hráčom zostať v suchu od prvej do poslednej minúty zápasu. Z tohto materiálu sú vyrobené všetky dresy s logom Nike. 

Chorvátsko, Nike, EURO 2024
Zdroj: Nike

Nemecko

Adidas (vonkajšia súprava) 

Napraviť si chuť po 2 nevydarených turnajoch (EURO 2020/2021 a majstrovstvá sveta 2022) má v pláne domáca reprezentácia Nemecka.

Predtým ako hráčov Nationalelf začne obliekať Nike, súčasný dodávateľ – spoločnosť Adidas, navrhla dokonalú vonkajšiu súpravu dresov na novú sezónu, ktorá zahŕňa aj turnaj EURO 2024. Novinka so žiarivými fialovými a modrými odtieňmi reprezentuje nemeckých fanúšikov v doteraz nepoznanom odvážnom štýle.

Neprehliadnuteľný dres s charakteristickým 3 prúžkami na rukávoch, ktorý využiješ aj v rámci svojich každodenných outfitov, kombinuje tradičné symboly, ako je napríklad znak Nemeckého futbalového zväzu, so sviežim moderným dizajnom. 

Nemecko, Adidas, EURO 2024
Zdroj: Adidas

Španielsko 

Adidas (vonkajšia súprava) 

Dovolíme si tvrdiť, že Adidas tento rok zatienil konkurenciu vrátane Nike, a to aj vďaka návrhu vonkajšej súpravy dresov pre národný tím Španielska, ktorý zabojuje v Nemecku o 4. titul majstrov Európy do zbierky. 

Tento dres vzdáva hold pretrvávajúcej histórii španielskeho futbalu a vykračuje do budúcnosti v sprievode dlhoročných tradícií. Žlto-zelený základ podčiarkuje krásu odznaku na hrudi a veľkého loga Adidas, zatiaľ čo kontrastné zelené prúžky dotvárajú príjemný vintage vzhľad. 

Uvidíme, či nové dresy prinesú hráčom tímu La Furia Roja úspech, po akom krajina túži od triumfu na turnaji EURO 2012.

Španielsko, Adidas, EURO 2024
Zdroj: Adidas

Taliansko

Adidas (domáca súprava)

Mamma Mia – domáca súprava dresov reprezentácie Talianska na EURO 2024 je presne taká, akú sme si predstavovali, keď podpísali zmluvu so spoločnosťou Adidas – jednoduchá, jemná a ohromujúca na prvý pohľad. 

Hráči Azzuri budú v Nemecku obhajovať titul európskych šampiónov z roku 2021 v charakteristických modrých dresoch s minimalistickou lesklou štruktúrou a kontrastnými bielymi prvkami vrátane loga Adidas, znaku Talianskeho futbalového zväzu a 4 majstrovských hviezd.

Detail v podobe prúžkov na rukávoch sfarbených do talianskej trikolóry je sladkou bodkou, za ktorý majú dizajnéri značky náš obdiv. Tento dres je stelesnením futbalovej hrdosti, sofistikovanosti a talianskej slávy.

Taliansko, Adidas, EURO 2024
Zdroj: Adidas
Odporúčané
KVÍZ: Ronaldo, Messi alebo Škriniar? Uhádni, ktorý futbalista má vyššiu trhovú hodnotu    KVÍZ: Ronaldo, Messi alebo Škriniar? Uhádni, ktorý futbalista má vyššiu trhovú hodnotu 11. februára 2024, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia