Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti 10/10 Communications.
19. apríla 2024, 14:00
Čas čítania 1:51
Sponzorovaný obsah

Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš
Zdroj: Sencor
ZAUJÍMAVOSTI DOPRAVA ELEKTROKOLOBEŽKY KOLOBEŽKY
Uložiť Uložené

Elektrokolobežky sú skvelým spoločníkom na prepravu po meste.

Ešte nikdy neboli elektrické kolobežky populárnejšie než teraz. Nie je to už len módny trend – čoraz viac ľudí v nich vidí možnosť lacnej, pohodlnej a ekologickej prepravy, a to najmä v mestách. Stále je tu však skupina ľudí, ktorí si kúpou takejto kolobežky nie sú istí. Ak k nim patríš aj ty, nasledujúce dôvody ťa presvedčia, že elektrokolobežku nutne potrebuješ. 

Na kolobežke sa mnoho z nás naučí jazdiť ešte skôr než na bicykli. Ak si teda elektrokolobežku ešte nevyskúšal, nemusíš mať obavy. Jazda na nej nie je vôbec zložitá a zvládne ju naozaj každý. 

Pred jazdou si nezabudni nasadiť ochrannú prilbu.
Pred jazdou si nezabudni nasadiť ochrannú prilbu. Zdroj: Sencor

Nepotrebuješ parkovisko ani stojan

E-kolobežky sú napriek svojim mechanickým a elektronickým častiam ľahké, jednoducho sa skladajú aj prenášajú. Elektrokolobežku si tak môžeš odniesť prakticky hocikam a v prípade potreby ju rýchlo rozložíš. Nezaberá veľa miesta, netreba na ňu ani špeciálny stojan a v zloženom stave je ešte skladnejšia. Na rozdiel od bicykla, ktorý ti zaberie kus balkóna alebo izby.

Elektrická kolobežka ti nebude zavadzať doma, v škole ani v kancelárii.
Elektrická kolobežka ti nebude zavadzať doma, v škole ani v kancelárii. Zdroj: Sencor

Jazdíš rýchlo, pohodlne, a pritom ekologicky

V tejto ére drastických klimatických zmien hľadajú zodpovední ľudia spôsoby, ako znížiť svoj negatívny vplyv na životné prostredie, vrátane zmeny spôsobu dopravy. E-kolobežky sú v súčasnosti jednou z najekologickejších možností. Sú bezemisné a v porovnaní s autom spotrebujú len zlomok energie.

Jazdou na elektrickej kolobežke robíš niečo pozitívne pre seba aj pre životné prostredie.
Zdroj: Sencor

Na údržbu neminieš takmer nič

V porovnaní s inými druhmi dopravných prostriedkov sú elektrické kolobežky pomerne lacné a náklady na ich údržbu sú minimálne. Dobíjať sa dajú aj doma alebo v nabíjacej stanici, spotrebujú len malé množstvo elektriny a nie je nutné ich pravidelne servisovať.

Tip: Elektrické kolobežky Sencor majú v závislosti od modelu dojazd až 50 km, max. rýchlosť 25 km/h, takže neplatíš PZP, pneumatiky sú chránené pred prepichnutím. Sencor dokonca poskytuje až 60-dňovú garanciu vrátenia peňazí.

Motor, batéria, brzdy a pneumatiky potrebujú opravu alebo výmenu len výnimočne a jednoduchá konštrukcia si nevyžaduje ani žiadnu špeciálnu starostlivosť. Základnú výbavu si môžeš upgradovať o praktické príslušenstvo na kolobežky, akým je držiak na mobil, brašna na riadidlá, držiak batoha a ďalšie praktické vychytávky.

Sencor ti ponúka hneď niekoľko modelov elektrických kolobežiek, výber je už na tebe.
Zdroj: Sencor

Si pánom svojej jazdy

Na elektrokolobežke nestojíš v dopravných zápchach, netlačíš sa v natrieskanom autobuse, nešomreš na meškanie, nenudíš sa stále tým istým výhľadom, nepoznáš zákaz vjazdu. Sám si volíš trasy, ktorými pôjdeš, a využiť môžeš vozovku, cyklistickú cestičku alebo chodník. Treba len dodržiavať pravidlá a si pánom svojej jazdy.

Ak je to potrebné, kolobežku jednoducho zložíš a vezmeš so sebou do iného dopravného prostriedku.
Ak je to potrebné, kolobežku jednoducho zložíš a vezmeš so sebou do iného dopravného prostriedku. Zdroj: Sencor

Teraz vo výhodnej akcii  

Keď to porovnáš s e-bikom alebo ročnou električenkou, e-kolobežka vychádza najlepšie. Áno, električenka je lacnejšia, no obmedzuje ťa cestovný poriadok, rôzne výpadky, preplnené autobusy či vagóny a rovnako musíš kombinovať jazdu a pešiu trasu, niekedy celkom dlhú. Ak stále váhaš, či do toho ísť, máme pre teba ďalší dôvod. Na planeo.sk teraz e-kolobežky kúpiš za zvýhodnenú cenu. 

Do 21. apríla v rámci SENCOR DAYS na planeo.sk dostaneš na svoju novú e-kolobežku Sencor zľavu 15 %. V ponuke nájdeš kolobežky pre dospelých aj detské elektrické kolobežky.
vyber si e-kolobežku v akcii
Domov
Zdieľať
Diskusia