Organizátori vzdali hold slovenskej gastronómii. Pozri si víťazov „slovenskej verzie Michelina“.
Ocenenia Gurmán Award 2024 sú rozdané. Poznáme mená najlepších šéfkuchárov a reštaurácií na Slovensku. V priestoroch Ponton – Bubbles v Bratislave na brehu Dunaja sa stretli tí najlepší z najlepších, aby vyhlásili víťazov „slovenskej verzie Michelina“ a vzdali hold slovenskej gastronómii, informuje portál Kávičkári.sk.
Najlepší šéfkuchári:
1. miesto: Daniel Tilinger, ECK Restaurant
2. miesto: Lukáš Hesko, Irin.
3. miesto: Martin Novák, Søgu
Gurmán top 29 reštaurácií powered by S. Pellegrino:
1. miesto: ECK Restaurant
2. miesto: Gašperov mlyn
3. miesto: Irin.
Zlaté vidličky 2024:
Tri zlaté vidličky: Irin. a ECK Restaurant
Dve zlaté vidličky: Reštaurácia Franz Josef (Hotel Lomnica)
Jedna zlatá vidlička: Edomae Sushi Natsuki, ARTE Restaurant (Kaštieľ Pálffy), Søgu by Martin Novák, Pivnica u zlatej husi, Bubbles restaurant and bar, Colette
Najlepšie prémiové reštaurácie:
1. ECK Restaurant
2. Gašperov mlyn
3. Irin.
Najlepšie tematické reštaurácie:
1. Edomae Sushi Matsuki
2. IASAI Food bar
3. Penzión a reštaurácia Villa Rosa
Najlepšie hotelové reštaurácie:
1. Reštaurácia Franz Josef, Hotel Lomnica
2. Grand restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras
3. Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
Someliér roka:
Patrícia Bačová
Grand Prix – cena za celoživotné dielo:
Richard Císar
Kuchár roka:
Daniel Tilinger, ECK restaurant
Hospitality Award:
Irin.
Objav roka:
Lukáš Heuser, Origin a Matej Bakoš, Bakoš Bistro