Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
7. novembra 2023, 15:57
Čas čítania 1:09
Karolína Uličná

Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou

GASTRO GASTRO BRATISLAVA PODNIKANIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V menu nájdeš napríklad lokálnu rybu za 30 eur. Šéfkuchár Martin Novák plánuje v budúcnosti priniesť aj fine dining.

Gastroscéna v Bratislave sa od pondelka opäť rozrástla. Svoje brány otvoril nový podnik s názvom Søgu nachádzajúci sa na lukratívnej adrese na Hlbokej ceste v Starom Meste (pod Kalváriou, neďaleko Slavína). Na rovnakej adrese kedysi stála reštaurácia Meat Town.

Za bistrom stojí významný šéfkuchár Martin Novák. Poznať ho môžeš napríklad z relácie Na nože alebo z reality šou Ruža pre nevestu. Obe odvysielala TV Markíza. 

martin novák sogu
Zdroj: Instagram/@sogu_martinnovak, TV Markíza

Martin zužitkoval svoje dlhoročné skúsenosti v rôznych prevádzkach (Fach či Palffy restaurant v hoteli Šimák Zámok Pezinok), zmysel pre detail a svoju oddanosť kuchyni, a tak vytvoril bistro so starou nórskou tradíciou.

Søgu v preklade znamená epický príbeh a ľudia, ktorí stoja za touto myšlienkou, veria, že každá surovina, z ktorej jedlá pripravujú, má svoj vlastný príbeh.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Søgu (@sogu_martinnovak)

„Nechcem, aby tu mali ľudia malíčky hore. Má to byť pekné, sexy, moderné dobré jedlo. Chcem, aby to ľudí bavilo, potom to baví aj mňa,“ povedal pre Markízu. Očakávať môžeme celosvetovú kuchyňu zo sezónnych surovín od lokálnych dodávateľov.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Včerajšie otváracie 4-chodové menu pre pozvaných hostí sa začalo domácim kváskovým chlebom s maslom a bryndzou, neskôr sa podávalo carpaccio s hľuzovkou a sezónna topinamburová polievka s fermentovaným karfiolom, za tým sumec s paprikovým krémom. Sladkou bodkou na záver bol éclair. V menu Novákovho bistra nájdeš napríklad aj konfitovanú lokálnu rybu za 30 eur či bohatú vínnu kartu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Televízia Markíza (@tvmarkizaofficial)


Bistro je otvorené celý týždeň od 10. hodiny so stálou ponukou jedál, brunchom a v čase obedov si tu dokonca môžeš vychutnať aj obedové menu. Ak chceš mať istotu, že si nájdeš stôl, funguje u nich aj rezervačný systém. Søgu sa v budúcnosti rozrastie aj o časť zameranú na fine dining. 

Domov
Zdieľať
Diskusia