Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2024, 12:30
Čas čítania 4:14
Lukáš Čelka

Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja

ZAUJÍMAVOSTI PARANORMÁLNE JAVY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Američan Mel Waters v 90. rokoch rozšíril príbeh o magickej jame, ktorý šokoval ľudí z celého sveta. Čo si o diere v zemi myslí odborník?

Február 1997 Kittas, Washington – Mel Waters sa prechádza po svojom rozsiahlom pozemku, keď zrazu narazí na niečo veľmi nezvyčajné. Na prvý pohľad ide o akúsi jamu alebo vrt do zeme. Nedokáže však pochopiť, ako sa tu vzala.

Keď k nej podíde bližšie a pozrie sa dnu, po tele mu prebehnú zimomriavky. Nedovidí na koniec čiernočiernej diery.

Vynaliezavý muž sa vráti k autu, s ktorým bol len pred niekoľkými dňami rybárčiť. Vytiahne z neho rybársky vlasec a na jeho koniec uviaže papierový obal od cukríkov. Rozhodnutý preskúmať hĺbku záhadnej jamy sa opäť vráti na pole.

Waters sa zohne nad dieru a začne do nej spúšťať papierik. Pomaly odmotáva vlasec a nestačí sa čudovať, ako veľmi je jama hlboká. Minie celý navijak a stále nedočiahne na jej dno. Na jeden vlasec priviaže ďalší a ďalší, až kým sa mu neminú všetky rybárske zásoby z auta.

Je to priam neuveriteľné, ale ešte stále nedočiahne na dno. Jama musela byť hlbšia ako 2 400 metrov – celková dĺžka všetkých pospájaných vlascov, ktoré mal v aute. Počas svojho malého testu si Waters všimol ďalšiu zvláštnosť jamy. Nemala žiadnu ozvenu.

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

Šokovaný muž po dlhom a neúspešnom pokuse zistiť hĺbku jamy z miesta odíde. Zvedavosť ho však prinúti vrátiť sa naň o niekoľko dní aj so svojím psom. Štvornohý priateľ Mela sa k jame ani za svet nechce priblížiť. Zastane opodiaľ a iba na ňu vrčí, akoby videl niečo, čo jeho majiteľ nevidí.

Waters sa rozhodne záhadnú dieru v zemi čo najlepšie preskúmať. Je ňou doslova posadnutý. Najväčší šok však zažije až vtedy, keď sa dozvie, že „magická jama“ údajne dokáže priviesť mŕtvych opäť k životu.

Muž už neunesie svoje tajomstvo. Vytočí preto telefónne číslo známeho rádia a v živom vysielaní vyrozpráva všetko o svojom novom objave. Informáciami o údajnej magickej diere, ktoré vypustí do sveta, odštartuje medzi poslucháčmi doslova ošiaľ. Každý z nich chce jamu nájsť a zistiť, čo je zač.

Skôr ako sa pozrieme na pozadie jednej z najväčších amerických záhad, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme iba vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naše články páčia, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+.

„Magická jama“

Legendy o záhadnej diere v zemi sa medzi obyvateľmi washingtonského okresu Kittas rozprávajú už desiatky rokov. Pozornosť celého sveta získali až vo februári 1997, keď do rádiovej šou o paranormálnych javoch Coast to Coast zavolal istý Mel Waters, píše portál KEPR TV.

Odporúčané
Záhadné úmrtia hercov aj paranormálne javy na pľaci: medzi „prekliate“ filmy patrí séria The Conjuring, ale i iné žánrové klasiky Záhadné úmrtia hercov aj paranormálne javy na pľaci: medzi „prekliate“ filmy patrí séria The Conjuring, ale i iné žánrové klasiky 17. apríla 2024, 9:30

Mužov príbeh o šialene hlbokej jame, ktorej sa boja zvieratá a nemá ozvenu, uchvátil nielen moderátora Arthura Williama Bella, ale aj mnohých poslucháčov. Najviac zo všetkého ich dostala informácia, že diera údajne dokáže magickým spôsobom privádzať mŕtvych opäť k životu.

Melova jama (ilustračná fotografia).
Melova jama (ilustračná fotografia). Zdroj: Youtube/@The Why Files

„Jeden môj známy povedal, že do diery hodil svojho mŕtveho psa. Prisahal, že sa k nemu zviera neskôr vrátilo živé,“ povedal počas vysielania Mel Waters.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158227 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké ďalšie paranormálne vlastnosti mala jama.
  • Kto ďalší videl jamu na vlastné oči okrem Mela Watersa.
  • Ako dopadli pátracie akcie, ktoré mali za cieľ nájsť presnú polohu jamy.
  • Čo si o magickej diere v zemi myslí odborník.
  • Kde sa podľa odborníka v skutočnosti nachádza údajná „Diablova jama“ a čo je zač. 
Domov
Zdieľať
Diskusia