Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2024, 16:22
Čas čítania 1:26
Radoslava Juračková

Influencerka Dominique Alagia sa z ťažkej depresie liečila ľubovníkovým čajom. Ľudia ju za to vysmiali

OSOBNOSTI ČESKO DOMINIQUE ALAGIA INFLUENCERI PODCASTY PSYCHIATRIA
Uložiť Uložené

Vyjadrením pobúrila mnohých ľudí, ktorí tiež trpia depresiami. Reagujú, že ťažká depresia sa nedá vyliečiť inak ako liekmi.

Influencerka Dominique Alagia čelí kritike po tom, čo bola hostkou v podcaste influencera Vláďu Kadleca, známeho ako Vláďa Videos. V novej epizóde totiž mladá Češka povedala, že ťažkú depresiu liečila ľubovníkovým čajom.

Práve v podcaste načali tému psychických problémov a depresií. Mladá influencerka sa zdôverila, že trpela ťažkou depresiou. Tú jej mali vyvolať verbálne útoky zo strany influencerov Sugar Denny a Tadeáša Kuběnky. Práve Tadeáš je momentálne na psychiatrickom liečení, pretože podľa slov jeho mamy a kamarátok upadol do psychózy.

Odporúčané
Český influencer skončil na psychiatrii. V emotívnom videu o jeho zdravotnom stave prehovorila aj Sugar Denny Český influencer skončil na psychiatrii. V emotívnom videu o jeho zdravotnom stave prehovorila aj Sugar Denny 16. apríla 2024, 14:33

Sociálne siete po jej zvláštnej forme liečenia depresie zaplavili videá a komentáre, v ktorých pobúrení používatelia reagujú, že ťažká depresia sa nedá vyliečiť inak ako liekmi.

„Chcela by som vidieť psychiatra, ktorý si vezme na zodpovednosť diagnózu – ťažkú depresívnu fázu bez psychotických príznakov – na domáce liečenie bez medikácie a bez pravidelných kontrol. Tieto výroky, keď niekto vyhlasuje, že takú závažnú diagnózu zvládla s čajom z domu, poškodzuje nielen pacientov, ale celkovo psychiatriu,“ napísala pod podcastom Kornélia.

„Skoro som brala antidepresíva. Nechcela som lieky. Domi, keby si mala takú hroznú depresiu, ako opisuješ, v živote by si to nepovedala. Mimochodom, tiež by som sa z depresie chcela dostávať len dva mesiace. Mám ju naozaj rada, ale ako toto môže povedať? Ako niekoho, kto tie depresie mal, ma to dosť vytáča,“ napísala Eliška.

Alagia sa bráni, zareagovala aj Sugar Denny

K vlne kritiky sa Alagia vyjadrila na svojom informačnom kanáli na Instagrame: „Viete, že sa vždy snažím iba pomáhať a predávať ďalej užitočné informácie. Bohužiaľ, sformulovala som to asi inak, ako som chcela, a ľudia to vytrhli z kontextu. Nikdy som nepovedala, že ma čaj z depresií vyliečil, iba mi naozaj pomohol na zlepšenie nálady. Možno to bol iba placebo efekt, ale ľubovník má veľa benefitov a je prírodné antidepresívum. Nie som vyliečená, stále sa liečim,“ napísala svojim fanúšikom.

Odporúčané
Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) 4. mája 2024, 9:30

Na jej slová zareagovala aj Sugar Denny. „Reálny problém je skôr ten, že tvrdíš, že ja a Tadeáš sme ti spustili depresie, pretože o tebe rozprávame. To, čo o tebe hovoríme, je reálne pravda,“ odkázala na sociálnej sieti. Práve Denisa s Tadeášom sa do Dominiky už viackrát pustili. Terčom bola pre upravovanie fotiek či preto, lebo údajne svoju kozmetiku nakupovala na Alibabe a predávala ju draho.

Dominique AlagiaDominique AlagiaSugar Denny
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia