Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2024, 9:30
Čas čítania 6:33
Adriana Královičová

Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor)

Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Tomáš Biely
ZAUJÍMAVOSTI KRÁSA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Tvárou kliniky estetickej medicíny Yes Visage sú mnohé známe tváre ako Michaela Kocianová či Veronika Vágnerová. Ako docieliť zdravo a mlado vyzerajúcu pleť?

Dermatologička MUDr. Mária Rakúsová pôsobí na klinike Yes Visage. Medzi tváre klinky patria známe osobnosti slovenského šoubiznisu, ako napríklad Michaela Kocianová či Veronika Vágnerová. Mária Rakúsová je špecialistka na estetickú a antiagingovú medicínu. Priamo v ambulancii sme sa porozprávali o aktuálnych trendoch v estetickej medicíne, ale aj o tom, či fungujú krémy proti vráskam a či sa dá ovplyvniť genetika.

„Pravidelná fyzická aktivita, zdravé stravovanie či prechádzky v prírode sú veľmi efektívne z hľadiska udržania mladosti. Toto sú naozaj veci, na ktorých by som začala pracovať už v mladom veku,“ hovorí pre Refresher Mária Rakúsová. Uznávaná a kvalifikovaná lekárka vyštudovala všeobecné lekárstvo na Univerzite Komenského v Bratislave, v priebehu štúdia prešla zahraničnými odbornými stážami v Libanone, na Taiwane a v Tunisku.

Zväčšenie pier či zmiernenie vrások botulotoxínom je dnes bežná vec. Estetické zákroky podstupuje čoraz viac aj mladšia generácia a mnohé rozhodnutia sú často ovplyvnené najmä sociálnymi sieťami. Úplne bežným príkladom je aj to, že ženy chcú mať tvár ako Bella Hadid. Chodia klienti na kliniku s jej fotkou? Odhovorila niekoho počas svojej kariéry od zákroku? Aj to sa dočítaš v rozhovore.

MUDr. Mária Rakúsová s vernou klientkou kliniky Veronikou Vágnerovou.
MUDr. Mária Rakúsová s vernou klientkou kliniky Veronikou Vágnerovou. Zdroj: Archív: YES VISAGE

Ktorý estetický zákrok vykonávate najradšej?Mám rada všetky metódy, pri ktorých sa stimuluje tvorba kolagénu. Viem, že výsledok bude vidno aj o niekoľko rokov. Je to práca a investícia do budúcna. Pre mňa sú práve toto tie top zákroky.

Odporúčané
Ovocné džúsy: Zdravie vo fľaške alebo blížiaca sa cukrovka? Je 100-percentná šťava skutočne kvalitnejšia? Ovocné džúsy: Zdravie vo fľaške alebo blížiaca sa cukrovka? Je 100-percentná šťava skutočne kvalitnejšia? 27. apríla 2024, 9:30

Mnohí lekári estetickej medicíny sa na internete vyjadrujú o zákrokoch, ktoré im po chuti, naopak, nie sú. Máte taký aj vy? Často sa skloňuje napríklad niťový liftinig...Ani by som nepovedala, že je niečo, čo by som robila. Samozrejme, keď o konkrétnej metóde viem, že určite nebude mať efekt, tak ju robiť nebudem. Ide isto aj o správnu indikáciu pre každého pacienta. Áno, zaregistrovala som, že mnoho lekárov sa aj na sociálnych sieťach vyjadruje, že odmietajú niťové liftingy (niťový lifting je metóda, ktorá využíva vstrebateľnú niť s háčikmi – pozn. red.), iní zasa výplne kyselinou hyalurónovou alebo rôzne prístrojové metódy.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 157607 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či má Kim Kardashian na tvári plastické operácie.
  • Kedy sa z pier stáva „duckface“.
  • Či fungujú krémy proti vráskam.
Domov
Zdieľať
Diskusia