Nájdeš vo vlogu aj svoju obľúbenú prevádzku?
Foodbloger Čoje a naša moderátorka Denisa išli opäť do bratislavských ulíc, aby otestovali tie najlepšie gastropodniky. Tentoraz dostali chuť na dobrý brunch. Podľa umelej inteligencie, ktorú Deniska citovala, je brunch spojením raňajok a obeda, ktoré si dáš väčšinou cez víkend.
Naši moderátori navštívili 4 podniky, ktoré údajne majú najlepší brunch v meste. Prvou zastávkou bola ukrajinská reštaurácia INSIDE, kde si Čoje objednal severoafrické jedlo shakshuku, ktorá mala namiesto rajčinového základu 4 druhy syra. Deniska si dopriala vyprážané avokádové tyčinky s gréckym jogurtom a sladkú bodku – tvarohové dukátiky alias syrniky.
Po prvom výdatnom brunchi si to Čoje s Deniskou zamierili do pekárne, kde nemohli odolať nadýchanej žemľovke, slanému croissantu a sladkej špecialite kouign-amann (pečivo, ktoré Bretónci považujú za najtučnejšie na svete).
Na to-do liste gastro vlogu nechýbal ani podnik FACH. Naši gurmáni si objednali párky so sýtožltou „fachovskou“ horčicou, s kečupom a domácimi rožkami. „Ja som tím horčica pri párkoch,“ poznamenal Čoje. Následne si dali slovenskú ikonu a tou je treska v majonéze (ktorá mala v sebe kvaku a veľa póru).
No a keďže bolo vonku pekne, štvrtý a zároveň posledný brunch si Čoje s Deniskou vychutnali na lavičke v parku. Cez donášku Wolt si objednali „naložené“ palacinky z prevádzky Pán Cakes, a hoci Čoje nie je veľký fanúšik tohto jedla, po ochutnaní slanej palacinky zmenil názor. „Neviem, či to nie je jedna z najlepších vecí, čo sme dnes jedli,“ skonštatoval Čoje. Avšak ktoré jedlo bolo absolútnym víťazom gastro vlogu? To sa dozvieš vo videu.