Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. apríla 2024, 12:30
Čas čítania 5:12
Lukáš Čelka

Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha

ZAUJÍMAVOSTI PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ DOMY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY VRAŽDY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Vražda Zony Heaster Shue nepochybne patrí k najstrašidelnejším prípadom amerického súdnictva.

Lewisburg, Západná Virgínia, Spojené Štáty Americké 1897 – Smrť Zony Heaster Shue mala vyzerať ako prirodzená. Hoci sa to stáva len zriedkavo, aj mladých a zdravých ľudí môže postihnúť infarkt. Presne to si povedal lekár, keď sa skláňal nad posteľou, v ktorej ležalo jej telo.

Erasmus, manžel nebohej, mu po celý čas stál za chrbtom. Hystericky plakal a vzlykal. Napriek tomu, že lekár štandardne prehliada zosnulých dlhšie a dôkladnejšie, tentoraz si povedal, že nebude smútiaceho muža ešte viac trápiť.

Utrpenia na jeden deň si už zažil dosť, a keďže mu bola prítomnosť lekára pri ľadovom tele jeho milovanej zjavne nepríjemná, rozhodol sa vyšetrenie predčasne ukončiť. Ako príčinu smrti nakoniec predsa len stanovil infarkt.

Hlbokú ľútosť nad mužom, ktorý nečakane a zo dňa na deň stratil svoju životnú lásku, prejavila na pohrebe takmer celá rodina Zony. Jedine matke zosnulej niečo na smrti svojej dcéry nesedelo. Z jej manžela mala zlý pocit už od chvíle, keď ju s ním dcéra zoznámila.

Ako čas ukázal, matka mala pravdu. Neprešiel ani mesiac od pohrebu a pri posteli sa jej v noci začala zjavovať silueta nebohej dcéry. V jednu noc matke prezradila, že neumrela na infarkt, ale bola zavraždená. Brutálny čin, ktorého sa stala obeťou, do najmenších detailov. Túžba odhaliť svojho vraha a učiniť spravodlivosť Zonu Heaster Shue vyhnal až zo záhrobia.

Odporúčané
Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja 19. apríla 2024, 12:30

Vyšetrovatelia nakoniec prípad na naliehanie matky znovu otvorili a zistili, že jej slová sa dokonale zhodujú s fyzickými dôkazmi. Keď vraha postavili pred súd, začali sa pojednávania jediného zadokumentovaného prípadu na svete, keď zločinca usvedčil duch.

Ešte pred tým, než si vyrozprávame mrazivý prípad Zony Heaster Shue, ktorý sa navždy zapísal do dejín amerického súdnictva, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naše články páčia, podpor nás aj ty vstupom do klubu Refresher+.

Vrah bol nervózny od prvej chvíle

Zona Heaster mala iba 23 rokov, keď sa v októbri 1896 zamilovala do muža menom Erasmus Shue. 37-ročného kováča prvýkrát stretla na potulkách mestom, píše Ati.

Dvojica si hneď padla do oka. Rozhodli sa preto na nič nečakať a svoje vzájomné sympatie spečatiť manželským sľubom. O niekoľko týždňov od ich zoznámenia sa konala svadba, a to aj napriek námietkam Mary Jane, matky Zony. Čerství manželia sa ihneď po sobáši presťahovali do domu neďaleko Shueovej kováčskej dielne.  

Zona Heaster Shue.
Zona Heaster Shue. Zdroj: Wikipedia Commons/@Belbury

Manželstvo dievčaťa a miestneho kováča vyzeralo ako harmonické. Preto sa každý domnieval, že pre Erasma Shuea muselo byť veľmi bolestivé, keď len tri mesiace po svadbe našiel doma svoju drahú mŕtvu.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158403 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké paranormálne javy sa začali diať matke Zony po jej smrti.
  • Čo sa sa Zone v deň smrti stalo. 
  • Ako na svedectvo ducha reagoval sudca prípadu.
  • Čo sa stalo po súde so Zoniným manželom.
Späť
Zdieľať
Diskusia