Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2024, 16:30
Čas čítania 4:59
Adriana Královičová

Dubaju vládne šejk Muhammad: jeho ženy pri ňom zažili peklo, jedna svoje dieťa celý život nevidela, dve dcéry dal uniesť

ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ LUXUSNÉ DOMY SLÁVNYCH OSOBNOSTÍ OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Muhammad má údajne tridsať detí.

Muhammad bin Rašíd Al Maktúm, premiér a viceprezident Spojených arabských emirátov, patrí medzi najmocnejších ľudí v krajine. Súčasný vládca Dubaja urobil z obľúbenej dovolenkovej destinácie jedno z najprosperujúcejších a najkozmopolitnejších miest na svete, práve vďaka nemu zažilo obrovský ekonomický rast a premenilo sa na globálne centrum obchodu. Okrem toho je však známy aj svojím tvrdým zaobchádzaním s bývalými manželkami a vlastnými dcérami, ktoré sa mu odvážili vzoprieť.

Odporúčané
V Dubaji vyrastie najväčšie letisko na svete. Ročne by ním malo prejsť 260 miliónov cestujúcich, vytvoria k nemu aj nové mesto V Dubaji vyrastie najväčšie letisko na svete. Ročne by ním malo prejsť 260 miliónov cestujúcich, vytvoria k nemu aj nové mesto 29. apríla 2024, 10:10

Rodina šejka patrí medzi najbohatšie na Blízkom východe. Podľa denníka Financial Express má majetok v hodnote 18 miliárd dolárov. Sedemdesiatštyriročný šejk je jedným z najväčších developerov sveta. Pod jeho kontrolu patria aerolinky Emirates, DP World a Jumeirah Group. 

Je známy svojím vizionárskym vedením, ale aj dôslednou kontrolou. Zakladá si na tom, aby úrady v Dubaji fungovali aj v nedeľu a obyvateľom krajiny dokázali pomôcť za každých okolností. Jedno ráno sa vybral na kontrolu do kancelárií, no tie boli spolovice prázdne. Na druhý deň dal vyhodiť deväť úradníkov a povedal, že je načase prenechať miesta mladším a dynamickejším pracovníkom. Od verejnosti si za to vyslúžil obrovské uznanie.

Stránky novín však zaplnil aj príbeh jeho bývalej manželky Háje. Princezná z Jordánska od šejka utiekla a na vzťah spomína s hrôzou. Od bývalého manžela vysúdila obrovský balík peňazí, historicky išlo o najvyššiu sumu, akú uznal britský súd.

Muhammad bin Rašíd Maktúm
Zdroj: Wikimedia Commons/World Economic Forum/volně k užití

Čomu sa šejk venoval v mladosti?

Šejk Muhammad sa narodil ako tretí zo štyroch synov šejka Rašída bin Saída Al Maktúma, vládcu Dubaja. Aj keď si dnes užíva neskutočné bohatstvo, Dubaj bol vtedy iba skromnou rybárskou dedinou.

Odporúčané
Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) 4. mája 2024, 9:30

Išlo o veľmi cieľavedomé dieťa, ktoré malo neustále chuť vzdelávať sa. Po nadobudnutí vzdelania v Dubaji sa Muhammad prihlásil na Mons Officer Cadet School v anglickom Aldershote, absolvoval tiež štúdium na anglickej jazykovej škole Bell Educational Trust vo Veľkej Británii. V čase jeho štúdia sa Dubaj premenil na moderné mesto a otec ho vymenoval za šéfa dubajských policajných síl a dubajských obranných síl, neskôr aj za prvého ministra obrany.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158010 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo zažila jeho manželka Randa.
  • Ako utiekla a vyhrala manželka Hája.
  • Ako dal uniesť svoju dcéru Latifu a čo je s ňou dnes. 
Domov
Zdieľať
Diskusia