Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2024, 10:10
Čas čítania 0:55
Karolína Uličná

V Dubaji vyrastie najväčšie letisko na svete. Ročne by ním malo prejsť 260 miliónov cestujúcich, vytvoria k nemu aj nové mesto

ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ LETISKO STAVBY A REKONŠTRUKCIE
Uložiť Uložené

Všetky lety na medzinárodnom letisku v Dubaji budú v najbližších rokoch presunuté na nové letisko Al Maktoum.

V Dubaji vyrastie ďalšia luxusná a poriadne drahá stavba. Premiér a viceprezident Spojených arabských emirátov Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum totiž oznámil výstavbu najväčšieho letiskového terminálu na svete. Jeho odhadovaná cena je 35 miliárd dolárov, informuje Al Jazeera.

Nový terminál bude päťkrát väčší ako súčasné medzinárodné letisko v Dubaji a ročne odbaví až 260 miliónov cestujúcich. Všetky lety na medzinárodnom letisku v Dubaji chystajú v najbližších rokoch presunúť na nové pripravované medzinárodné letisko Al Maktoum. 

Informácie spolu s vizuálom letiska zverejnil dubajský šejk Mohamed na svojom účte na platforme X„Budujeme nový projekt pre budúce generácie, ktorý zabezpečuje nepretržitý a stabilný rozvoj pre naše deti a ich deti,“ uvádza šejk.

Letisko bude mať 400 gatov pre lietadlá a 5 paralelných vzletových a pristávacích dráh. Okolo letiska sa taktiež chystajú vybudovať nové mesto pre milión obyvateľov. „Budú tu sídliť popredné svetové spoločnosti v oblasti logistiky a leteckej dopravy,“ hovorí 74-ročný emír Dubaja.

Odporúčané
Dávid predáva dubajské nehnuteľnosti milionárom aj hráčom z NHL: Luxusný byt je tu niekedy lacnejší ako v Bratislave (Rozhovor) Dávid predáva dubajské nehnuteľnosti milionárom aj hráčom z NHL: Luxusný byt je tu niekedy lacnejší ako v Bratislave (Rozhovor) 14. mája 2024, 9:30

Medzinárodné letisko v Dubaji je už 10 rokov po sebe najrušnejším letiskom na svete pre medzinárodné cestovanie. Ako uvádza Al Jazeera, Dubaj mal za rok 2023 rekordných 17 miliónov zahraničných návštevníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia