Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Nedeľa 20. 10. 2019 meniny má Vendelín

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Umenie
32
alielengyelova
10. január 2014, 17:29

Refresher recept #3 Pravá neapolská pizza

Pravá neapolská pizza má iba dve varianty a to: Pizza Marinara (po námornícky) – paradajky, cesnak, oregáno, olivový olej. Pizza Margherita – paradajky, mozzarella, bazalka, olivový olej. Ja som si dnes pre vás pripravila variantu klasickej Pizza Margh

alielengyelova
10. január 2014, 17:29
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
32
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Pravá neapolská pizza má iba dve varianty a to:
Pizza Marinara (po námornícky) – paradajky, cesnak, oregáno, olivový olej.
Pizza Margherita – paradajky, mozzarella, bazalka, olivový olej.
Ja som si dnes pre vás pripravila variantu inej Pizza Margherita a "Pizza Margherita s Proscuitto" :)

Refresher recept #3 Pravá neapolská pizza

 

Recept:

Ingrediencie:
500g hrubej múky + štipka hladkej múky na pomúčenie

soľ
10g čerstvého droždia
350ml vlažnej vody
štipka strúhanky (na posypanie)
200g konzervovaných paradajok
5 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
30g parmezánu
lístky bazalky
sušené oregano
150g mozzarelly
cca 8ks proscuitto

Postup:

Rúru vyhrejeme na 250°C. Droždie si rozpustíme vo vlažnej vode (všetko má izbovú teplotu). Do väčšej misky dame múku, soľ, kde postupne primiešame rozpustené droždie. Dôkladne vymiesime, aby nám vzniklo nelepivé cesto. Ak sa nám cesto bude príliš lepiť, pridáme viac múky, alebo, ak sa nám bude ťahšie spracovávať, pridáme vodu.


Z cesta si vytvarujeme jeden bochník, ktorý si zakryjeme čistou utierkou a necháme ho približne 10 minút oddýchnuť. Neskôr, oddýchnuté cesto miesime, cca 10 minút až ho rozdelíme na dve časti. Každú čast miesime ešte 2-5 minút, až z nej vytvoríme bochníky. Bochníky cesta položíme na pomúčenú kuchynskú plochu, zakryjeme mierne navlhčenou utierkou. Bochníky necháme kysnúť na teplom mieste, cca 30-40 minút.

Medzitým si dáme do misky paradajky, rozpučíme ich vidličkou, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Čistú pracovnú dosku jemne pomúčime (hladkou múkou) a roztiahneme na nej cesto tak, že z bochníka vznikne kruh s priemerom asi 30-40cm, ktorý je približne rovnako hrubý, ako palacinka (pozor, aby sa nám cesto neroztrhlo), obvod si necháme trocha hrubší. To isté opakujeme aj s druhým bochníkom cesta. Dva väčšie plechy cesta jemne posypeme strúhankou a položíme na ne cesto na pizzu. Každý kruh cesta si rovnomerne natrieme roztlačenými paradajkami – zľahka, aby sme pizzu nepremočili.

Cesto si pokvapkáme olivovým olejom, posypeme parmezánom, pridáme niekoľko bazalkových lístkov, na vrch dáme kúsky mozzarelly / kto má rád (prosciutto), zľahka posypeme oreganom. Vložíme do rúry na 7 minút. Vyberieme z rúry, pokvapkáme olivovým olejom a konzumujeme.

Bon Appétit

Refresher recept #3 Pravá neapolská pizza

 

Refresher recept #3 Pravá neapolská pizza

 

Refresher recept #3 Pravá neapolská pizza

 

Ohodnoť článok
1
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov tento mesiac. Prihlás sa pre neobmedzený prístup. Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov za mesiac. PRIHLÁSIŤ / REGISTROVAŤ PRIHLÁSIŤ
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.