Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2018, 14:38
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú

FILMY A SERIÁLY CAMERON DIAZ HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Koho už v kvalitných filmoch pravdepodobne nikdy neuvidíme?

Hollywood v Los Angeles je čarovné miestečko - niektorí herci v ňom vylezú až na vrchol a stanú sa z nich megahviezdy svetového kalibru, zatiaľ čo iní skončia mimo dohľadu médií a zasadne na nich prach.

Nikto z oných hercov nemá pevne zaistené miesto v komunite, a tak sa aj najväčšia ikona strieborného plátna môže z roka na rok ocitnúť medzi outsidermi, zatiaľ čo začínajúci amatér sa razom môže zmeniť na obletovanú celebritu. 

Niekedy herci na vrchole svojej kariéry zaženú seba samých do kúta vďaka veľkým chybám ničiacim ich reputáciu. Občas sa však stane presný opak, a teda umelci nemusia urobiť vôbec nič zlé, ale napriek tomu ich spoločnosť nahradí "novším modelom". 

Momentálne prekvitá najmä filmový biznis so superhrdinami, prepojenými univerzami a rôznymi franchise. Jedna úspešná rola môže prakticky z kohokoľvek spraviť hviezdu a zmeniť navždy jeho kariéru. Poďme sa teda pozrieť na tých pár jedincov, ktorí buď nemali dostatok šťastia, alebo si svoje angažmá v Hollywoode zničili vlastnou vinou.

15. Amanda Bynes 

Amanda Bynes (She's the Man, What a Girl Wants) začínala ako televízna hviezdička, čo jej určite dopomohlo k nadobudnutiu statusu celebrity. Bynes účinkovala v rôznych televíznych reláciách, a tak bolo iba otázkou času, kedy prvýkrát okúsi chuť filmového plátna. 

Aj keď herečkine úlohy nie sú práve pamätné, Amanda si našla pevné miesto medzi tínedžerskou smotánkou Hollywoodu krátko po prelome milénia. 

Herecké úlohy Amandy Bynes sa však s postupom času začali stretávať s čoraz väčším odporom verejnosti, čo malo výrazný vplyv na jej správanie a budúcnosť. Herečka prepadla drogám a trvalo jej skutočne dlho, kým sa opäť mohla postaviť pred kameru. 

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Túto informáciu treba takisto brať s rezervou, keďže posledným počinom dnes 31-ročnej Kalifornčanky je tínedžerská komédia Easy A v hlavnej úlohe s očarujúcou Emmou Stone.

To však bolo pred 8 rokmi, a odvtedy nebolo o Bynes ani chýru, ani slychu. Je teda veľmi nepravdepodobné, že by sa táto mladá herečka opätovne dokázala presadiť.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Warner Bros.

14. Catherine Zeta-Jones

Absencia Catherine Zeta-Jones je v kinematografii skutočne veľkou stratou pre filmového diváka. Svojho času išlo o jednu z najväčších hviezd vo filmovom priemysle. Jej roly v snímkach Traffic (2000), Zorro: Tajomná tvár (1998) či fantastickom muzikáli Chicago (2002) priam prekypovali talentom.

Zeta-Jones je jasným príkladom "vyblednutej" hviezdy. Catherine vlastne nespravila nič zlé, ani sa nedopustila žiadneho škandálu.

Jednoducho sa výberom slabších úloh, typu romantických komédií No Reservations (2007) Aaronom Eckhartom či The Rebound (2009) odrezala od príležitostí na účinkovanie v kvalitných projektoch. Skrátka, manželka Michaela Douglasa uprednostnila kvantitu pred kvalitou. 

Isteže, stále to ešte nemusí znamenať definitívny koniec tejto hereckej hviezdy. Naposledy sme ju mohli vidieť v akčnej komédii po boku Brucea WillisaRED 2 (2013) a o 3 roky neskôr v komédii Dad's Army (2016). Ani jednému projektu sa však, čo sa týka kvality, nedarilo.

 

Sme teda zvedaví, či sa ešte Catherine Zeta-Jones vyhrabe spod kopy priemerných úloh na žiarivé svetlo strieborného plátna.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Miramax

13.  Tobey Maguire

Niektoré hviezdy sú schopné presadiť sa v jednej filmovej sérii a s postupom času nájsť spôsob, ako by svoju kariéru dokázali premostiť do inej takejto série. Podarilo sa to napríklad Michaelovi Keatonovi, ktorý sa z predstaviteľa Batmana dokázal premeniť na podareného záporáka v Spider-Manovi.

Odporúčané
Slovenka Adéla robí kariéru v LA: Moja naivita tu dostala zabrať, šoubiznis je tvrdý. Pomôcť mi chce Madonnin producent (Rozhovor) Slovenka Adéla robí kariéru v LA: Moja naivita tu dostala zabrať, šoubiznis je tvrdý. Pomôcť mi chce Madonnin producent (Rozhovor) 3. apríla 2024, 12:30

Samostatnou kategóriou je Ryan Reynolds: pre rolu večne vtipkujúceho antihrdinu Deadpoola sa zrejme narodil, no ešte pár rokov dozadu bol iba nepodarenou inkarnáciou Green Lanterna. Skupinu "druhých šancí" uzatvára Chris Evans, čoby Torch z Fantastickej štvorky, respektíve dnešný Captain America. 

Trilógia o Spider-Manovi od režiséra Sama Reimiho sa pre Tobeyho Maguirea neskončila práve najlepšie, a to práve kvôli nepodarenému Spider-Manovi 3. 

Odvtedy sme sa dočkali rebootu s Andrewom Garfieldom a jeho Amazing Spider-Manom, no ani dva filmy o pavúčom mužovi s iným hlavným hercom fanúšikov nepresvedčili. Tom Holland má ku komiksovej predlohe Spider-Mana zatiaľ najbližšie.

Tobeyho kariéra ako predstaviteľa Spider-Mana sa tak nadobro skončila. Prišlo pár kvalitných snímok ako napríklad dráma Bratia (2009) s Jakeom Gyllenhaalom či Veľký Gatsby (2013) s Leonardom DiCapriom, no Tobey akoby sa nevedel opäť postaviť na vlastné nohy a trochu zariskovať.

Bolo by však obrovským potešením pre fanúšikov, keby sa Maguireovi podarilo dostať nejakú úlohu v modernom MCU. Viete si bývalého Spider-Mana predstaviť napríklad ako záporáka v niektorej z budúcich marveloviek?

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Sony / Columbia Pictures

12. Cameron Diaz

Cameron Diaz bola hviezdou prvej polovice desaťročia nového milénia. Pozornosť si však vydobila už v 90. rokoch, keď si ako mladá, sympatická a krásna herečka zahrala v Maske (1994) s Jimmom Carreym.

O pár rokov neskôr stvárnila útlu dievčinu v parádnej komédii V koži Johna Malkovicha (1999) a jej kariéra bola veľmi sľubne rozbehnutá. 

 

Diaz pomohla rozbehnúť viaceré filmové série, napríklad Charlieho anjeli (2000) alebo Shrek (2001), kde dabovala postavu princeznej Fiony. Odvtedy to však s Cameron išlo dolu vodou a komédie, ako Green Hornet, Mrcha učiteľka (obe 2011), The Other Women či Sex Tape (obe 2014) ju čoraz viac ťahali ku dnu. 

Odporúčané
Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor) Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor) 12. marca 2024, 14:30

Treba však spomenúť aj svetlé momenty, ako napríklad rola v Scorseseho epose Gangy New Yorku (2002) či príjemnej romantickej komédii The Holiday (2006) s Kate Winslet. Bohužiaľ, v hereckej filmografii Cameron Diaz figurujú prevažne nepodarky, a tak len dúfame, že si v budúcnosti vyberie múdrejšie.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Sony / Columbia Pictures

11. Brendan Fraser

Aj Brendan Fraser sa radí k celebritám, ktoré v porovnaní s minulosťou dostávajú oveľa menej pozornosti. Z hlavného herca trilógie Múmia vzniknutých krátko po roku 2000, sa razom stala odvrhnutá hviezda.

V posledných rokoch sa Fraser po sérii trápnych počinov, ako Chlpatá odplata (2010) či thrilleri Split Decision (2013) utiahol prevažne k televízii. Posledným jeho filmom bol dabing pre animák The Nut Job (2014).

Snáď sa tomuto americkému hercovi ešte podarí oprášiť zašlú slávu, keďže jeho úlohy v príjemnej komédii Príchod z minulosti (1999) a dráme The Air I Breathe (2007) nie sú na zahodenie.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Uińiversal

10. Mike Myers

Občas v Hollywoode nastane situácia, kedy už hercovi jednoducho ďalšiu šancu nedajú, vzhľadom k veľkému množstvu predošlých neúspechov. Toto je prípad Kanaďana Mikea Myersa. Ten je známejší ako predstaviteľ Austina Powersa z rovnomenného filmu. 

Myersova kariéra začala v kolíske väčšiny komikov zo zámoria, v programe Saturday Night Live. Výrazným počinom z Myersovej kariéry je rozporuplne prijatá komédia Waynov svet (1992) a jej pokračovanie, ktoré vzniklo o rok neskôr. Zaujímavosťou je, že Waynov svet vlastne vznikol na základe jedného krátkeho skeču v SNL. 

Nanešťastie pre tohto komika, namiesto toho, aby si začal úlohy vyberať striedmejšie, pokračoval v zabehnutej rutine nevtipných komédií.

Paródiu Jamesa Bonda s menom Austin Powers (1997) natiahol na celú trilógiu, a projekty, ako The Cat in the Hat a Guru lásky ľudí skôr znechutili než pobavili. Myers si zrejme už v stredisku, kde vznikajú najlepšie filmy na svete, zrejme neškrtne.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: New Line

9. Macaulay Culkin

Prechod od detského herectvo k tomu "skutočnému" býva častokrát veľmi náročný. Príkladom je aj Macaulay Culkin, niekdajšia hollywoodska hviezda hitov Sám doma (1990), Sám doma 2 (1992) či My girl (1991).

Odporúčané
Zendaya: Tajne chodila s hercom z Euphorie, kariéru začínala po boku hviezdy Onlyfansu a mohla byť basketbalistkou Zendaya: Tajne chodila s hercom z Euphorie, kariéru začínala po boku hviezdy Onlyfansu a mohla byť basketbalistkou 10. marca 2024, 14:30

Culkin sa po vstupe do dospelosti nevedel zaradiť medzi hereckých rovesníkov a jeho kariéra tak začala padať voľným pádom, pričom do cesty jej prišli drogy, alkohol a bujaré večierky. 

Predstaviteľ Kevina McCallistera nikdy neprestal úplne pracovať, no fakt, že jeho posledné počiny pochádzajú z rokov 2003 a 2004 hovorí sám za seba. Naposledy stvárnil seba samého v seriáli The Jim Gaffigan Show, no o návrate ku kinematografii či pamätnej úlohe nemôže ani zďaleka byť reč.

Sme teda zvedaví, či sa Culkin ešte niekedy vráti medzi hereckú elitu alebo sa bude naďalej držať v úzadí. 

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: CBS Television Network

8. Charlie Sheen

A pri drogách, alkohole, bujarých večierkoch a veciach s nimi spojenými ešte chvíľku zostaneme. Žijúca legenda Charlie Sheen bol svojho času najlepšie zarábajúcim seriálovým hercom, keď za stvárnenie seba samého Charlieho Harpera v seriáli Dva a pol chlapa dostával približne 1,8 milióna dolárov.

V roku 2011 sa však situácia zmenila, a to vzhľadom k neustálym hádkam s režisérom seriálu Chuckom Lorreom. Charlie tak bol nahradený Ashtonom Kutcherom, no seriál už nemal ten správny šmrnc. 

O zašlej sláve Charlieho Sheena by sa dalo písať skutočne veľa, spomeňme si teda na niektoré z filmov, kde si možný nástupca Hugha Hefnera siahol na dno svojich síl. Klasiky, ako Čata (1986), Horúce strely 1 (1991) 2 (1993) či Prvá liga (1986) patria do Sheenovej výkladnej skrine.

Odporúčané
Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa 13. februára 2024, 12:30

Po psychickom zrútení sa v roku 2011 prišlo jeho turné s vystúpeniami s názvom My Violent Torpedo of Truth, kde sa Charlie celému svetu rozpovedal o stave svojej mysle. O pár rokov neskôr priznal aj to, že je HIV-pozitívny.

Sheen sa dokázal vrátiť do relatívne "bežného" života, no nevhodný výber rolí si vybral svoju daň. Katastrofické projekty, ako komédia Mad Families a dráma 9/11 (oba 2017) nemajú v Charlieho hľadáčiku čo robiť. Charliemu všetci prajeme pevné zdravie a aby sa opäť postavil na vlastné nohy a konečne dostal aspoň trochu rozumu.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Atlas Distribution

7. John Travolta

Meno John Travolta by mohlo pokojne byť synonymom zašlej hviezdy, ktorej kariéra dostala potrebný reštart. A znovu. Časy Pulp Fiction sú dávno preč a z Travoltu sa stala herecká troska, najmä vďaka chybnému výberu projektov.

Medzi ne patria rôzne trápne komédie, ale napríklad aj snímka Savages  (2012) od uznávaného režiséra Olivera Stonea, pričom ide o Stoneov najslabší počin.

Ako-tak sa Travoltovi podarilo vrátiť do "starých koľají" vďaka úlohe právnika v prvej sérii oceňovaného seriálu American Crime Story, na veľkom plátne sme ho však stále nemali šancu vidieť.

Jeho nový film Gotti bol dokonca 10 dní pred premiérou zrušený. John Travolta nám už viackrát dokázal, že je muž veľkých návratov, keď si po nevydarených začiatkoch zahral v megaúspešných filmoch Horúčka sobotňajšej noci (1977) a Pomáda (1978).

Potom prišli chabé role v hlúpych filmoch, ako napríklad Urban Cowboy (1980), Shout (1991) alebo celá trilógia Pozri, kto to hovorí. 

Kariéru mu do závratných výšin poslal Quentin Tarantino, keď ho obsadil do úlohy Vincenta Vegu v Pulp Fiction (1994). Odvtedy sme sa dočkali buď akčných prepadákov alebo trápnych komédií. Sme teda zvedaví, či sa Travolta do vrcholnej formy ešte niekedy vráti, aj keď pravdou bude zrejme presný opak.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Miramax

6. Hilary Swank

Filmografia Hilary Swank po roku 2000 obsahuje závideniahodné projekty. Swank je herečkou, ktorá vždy ide na plný plyn, preto je smutné, keď si uvedomíme, ako rýchlo sa z Hollywoodu stihla vytratiť.

Odporúčané
5 hollywoodskych detí, ktoré zažívajú obrovský hype. Kto z nich má skutočný talent a koho prenasleduje nálepka nepo-baby? 5 hollywoodskych detí, ktoré zažívajú obrovský hype. Kto z nich má skutočný talent a koho prenasleduje nálepka nepo-baby? 9. februára 2024, 12:30

Napríklad cenu Oscara ako najlepšia herečka v hlavnej úlohe nezískala len za svoj výkon v dráme Chlapci neplačú (1999), ale aj za perfektné stvárnenie boxerky túžiacej po víťazstve v Eastwoodovom Million Dollar Baby (2004). 

Swank je jasným príkladom toho, že aj napriek dvom Oscarom na konte sa môže prvotriedny herec jednoducho vytratiť z povedomia ľudí. Prítomnosť tejto americkej herečky pomaly začala blednúť s príchodom snímkov, ako The Reaping (2007) či The Resident (2011).

Najnovšie sme ju mohli vidieť v Soderberghovej krimi komédii Logan Lucky (2017) po boku Daniela Craiga a Adama Drivera. Hilary v sebe stále má obrovský talent, bola by teda veľká škoda, keby sme z neho v budúcnosti už nič nevideli.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Warner Bros.

5. Shia LaBeouf

Shia LaBeouf je jedným z najproblémovejších hercov Hollywoodu, ak nie tým najproblémovejším. Komplikovaná osobnosť tohto herca mu predurčila neľahký osud, no pod tými vrstvami agresora a rebela sa skrýva jeden dobrý herec.

LaBeouf je jasným príkladom toho, ako niekomu môže jeho životný štýl a nevhodné správanie zatarasiť cestu na vrchol hereckého Olympu.

Shia má vo svojej filmovej tvorbe uvedenú prácu s najlepšími režisérmi, z ktorých stojí za zmienku napr. Lars Von Trier (Nymfomanka) či Steven Spielberg (Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky).

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Samotný Spielberg hercovi predpovedal sľubnú kariéru. Postava Sama Witwickyho z Transformers z neho urobila hviezdu najväčšieho kalibru, no ako sa hovorí: pýcha predchádza pád.

LaBeoufovo ego začalo víťaziť nad zdravým rozumom. Filmové série začínajú nahrádzať jeho prvotnú tvorbu, a tak aj jeho roly postupne chradnú. Hercov imidž mimo kamier indikoval psychické problémy, čím si Shia sám vystavil stopku pred budúcimi veľkými projektami.

Postupne sa možno Shia LaBeouf začne normalizovať, no ešte má pred sebou dlhú cestu. Naposledy sme ho mohli vidieť vo vydarenej športovej biografickej dráme Borg/McEnroe (2017). Posledné informácie hovoria, že rodený Kalifornčan si v pripravovanom filme zahrá postavu svojho vlastného otca (viac info tu). 

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Magnolia

4. Eddie Murphy

Policajt z Beverly Hills, 48 hodín, Výmena či Cesta do Ameriky zaradili Afroameričana menom Eddie Murphy medzi najžiadanejších hercov 80. a 90. rokov. 

Z hviezdy sa však stala paródia seba samého, najmä vďaka voľbe komédií à la The Adventures of Pluto Nash (2002), Meet Dave (2008) Norbit (2007).

Podobných nepodarkov má predstaviteľ filmového Dr. Doolittlea na rováši až-až, takže sa nepredpokladá, že by sme ešte niekedy mali šancu vidieť niečo, čím nezabijeme 2 hodiny života.

Odporúčané
UGG topánky: Hit milénia rozbehli surferskí bratia s investíciou 500 dolárov UGG topánky: Hit milénia rozbehli surferskí bratia s investíciou 500 dolárov 8. decembra 2023, 9:30

Na okamih dokázal, že vie hrať aj seriózne role, a to vďaka dráme Mr. Church z roku 2016. Iste, ohlásený už je sequel pre spomínanú Cestu do Ameriky (článok tu), Twins s Arnoldom Schwarzeneggerom a Dannym DeVitom (článok tu), no napríklad aj pre Policajta z Beverly Hills 4

Aj keď to všetko znie lákavo, robiť sequel ku filmom z 80. a 90. rokov nemusí byť vždy trefou do čierneho. Výnimkou bole napríklad minuloročné Jumanji. Sme teda zvedaví, ktoré z pokračovaní skutočne uvidíme a či niektoré z nich aj budú stáť za to.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Warner Bros.

3. Katherine Heigl

Pracovať s ňou je údajne tým najväčším utrpením, aspoň tak tvrdia tí, ktorí s ňou pracujú. Katherine Heigl je dokonca pravidelne označovaná ako najnenávidenejšia herečka Hollywoodu.

Tento status si získala nespočetnými výrokmi na adresu viacerých svojich zamestnávateľov, či už ide o film Nabúchaná (2007), o ktorom prehlásila že je sexistický, alebo keď sa sťažovala, že otázky ohľadom jej postavy v seriáli Klinika Grace jej už pripadajú otravné. 

Doménou Katherine Heigl sú romantické komédie, ako 27 šiat (2008), Veľká svadba (2013), Slečna nebezpečná (2012) alebo Chceš ma, chcem ťa (2009). 

Heigl mala šancu sa od priemerných a podpriemerných komédií vypracovať ku serióznejším úlohám, no či by sa jej to podarilo sa už zrejme nedozvieme, keďže verejnosť jej odmieta dať druhú šancu.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Universal

2. Meg Ryan 

Meg Ryan je ďalšou hviezdou, ktorá neurobila nič zlé, no svet sa jej otočil chrbtom. Meg je typickou hlavnou ženskou hrdinkou romantických komédií, o čom svedčia aj jej výkony v snímkach Keď Harry stretol Sally (1989), Bezsenné noci v Seattli (1993) či Láska cez internet (1998). 

Odporúčané
Dolph Lundgren: Stalloneho takmer zabil na pľaci, 8 rokov bojoval s rakovinou a má takmer o 40 rokov mladšiu manželku Dolph Lundgren: Stalloneho takmer zabil na pľaci, 8 rokov bojoval s rakovinou a má takmer o 40 rokov mladšiu manželku 19. septembra 2023, 14:30

Po roku 2000 sa po Meg Ryan, s výnimkou komédie Kate a Leopold (2001), akoby zľahla zem. Filmy Ring voľný (2004), Ženy (2008) alebo Ithaca (2015) presunuli túto herečku z dráhy vyberanej celebrity na cestu do zabudnutia. 

Vyzerá to tak, že čas pre Ryan už vypršal, a bolo by tak veľkým prekvapením, keby sa jej úspešne podarilo vrátiť na scénu.

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Columbia Pictures

1. Kevin Spacey 

Jeden z najlepších hercov a hviezda, ktorá v 90. rokoch chrlila jeden hit za druhým. Kevin Spacey je dvojnásobným držiteľom Oscara: prvého dostal za geniálne stvárnenie Verbala Kinta v perfektnej kriminálnej detektívke Obvyklí podozriví (1995) od Bryana Singera.

Toho druhého za neprekonateľne zahranú postavu otca rodiny Lestera Burnhama v úžasnej Americkej kráse (1999).  V roku 1997 prichádza jeden z najlepších detektívnych noir filmov všetkých čias, L.A. Confidential, a Spacey získava jednu z ústredných úloh.

Nestratil sa ani v novom miléniu, keď si zahral napríklad vo filmoch K-PAX (2001), Život Davida Galea (2003) alebo komédii Šéfovia na zabitie (2011). Stovky miliónov fanúšikov si získal ako maniakálny Frank Underwood v seriáli House of Cards z roku 2013.

Čo sa teda so Spaceym stalo, to už iste viete. Na povrch vyplávalo mnoho káuz z minulosti, týkajúcich sa sexuálneho obťažovania, ktorého sa Spacey údajne dopustil.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš priradiť film k režisérovi? KVÍZ: Dokážeš priradiť film k režisérovi? 11. augusta 2023, 10:00

Následkom bolo odstránenie scén a nahradenie jeho postavy v dráme Ridleyho Scotta Všetky prachy sveta (2017) a dokonca vyhodenie zo seriálu House of Cards. 

Táto strata jedného z najuznávanejších hercov Hollywoodu zamrzela celý svet. Spaceyho už zrejme na striebornom plátne nikdy neuvidíme, pretože spoločnosť si všetko pamätá a za minulosť sa platí. A to aj v prípade, že ste Kevin Spacey. 

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Netflix

BONUS: Mel Gibson

Mel Gibson je príkladom toho, ako by sa predsa len mohla nájsť nádej aj pre Kevina Spaceyho. Hollywood mu po škandáloch s domácim násilím na vlastnej žene, jazdou pod vplyvom alkoholu a hanlivých výrokov adresovaných Židom zavrel svoje brány. 

Herec a režisér známy z filmovej série Smrtonosná zbraň alebo jeho vlastného filmu Statočné srdce (1995) sa snažil nájsť si cestu k filmovým štúdiám takmer 15 rokov.

Odpustené, ale nezabudnuté mu bolo v roku 2016 po jeho úspešnom vojnovom filme Hacksaw Ridge. Pred kamery sa vrátil o rok neskôr v komédii Ocko je doma 2 s Markom Wahlbergom a Willom Ferrellom

Šance na prežitie mu po rôznych konfliktoch nedával ani Shane Black, scenárista všetkých častí Smrtonosnej zbrane a zároveň komédie The Nice Guys (2016).

Odporúčané
Jamie Foxx: Zahral si blues s Rayom Charlesom, utiekol z nakrúcania Miami Vice, spolupracoval s Kanyem Westom a získal Grammy Jamie Foxx: Zahral si blues s Rayom Charlesom, utiekol z nakrúcania Miami Vice, spolupracoval s Kanyem Westom a získal Grammy 25. júla 2023, 14:30

Hollywood teda Gibsona prijal späť, ale pod podmienkou, že už sa na cestu alkoholu a škandálov nevráti. Mel snáď všetko dodrží a divákom dá ešte mnohokrát okúsiť svoj herecký a režisérsky kumšt. 

Herci, ktorých nevídame vo veľkých blockbusteroch a hollywoodski producenti im už nevolajú
Zdroj: Warner Bros.

Kto podľa vás v zozname chýba?

Respektíve, koho v budúcnosti čaká rovnaký osud, ako vyššie menovaných hercov?

Domov
Zdieľať
Diskusia