Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2024, 14:30
Čas čítania 7:53
Martin Adam Pavlík

Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor)

Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor)
Zdroj: Archív Miroslavy Kytkovej Tomšíkovej
FILMY A SERIÁLY DAMSEL FILMY A SERIÁLY HOLLYWOOD KASKADÉRKA MIROSLAVA KYTKOVÁ TOMŠÍKOVÁ
Uložiť Uložené

Skromná Trenčianka sa postupne dostala až k úplnej elite.

Pracovala s Joaquinom Phoenixom, Mattom Damonom, Tomom Hollandom, Markom Wahlbergom alebo Noomi Rapace a v pripravovanom filme Red Sonja sa pobila so šampiónom UFC. V jej portfóliu na IMDB svietia filmy ako Uncharted, Terminator: Dark Fate, The Sisters Brothers alebo The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.

Miroslava Kytková Tomšíková (37) robila vo filme Damsel, ktorý práve nájdeš na Netflixe, dablérku čoraz populárnejšej herečke Millie Bobby Brown, známej najmä zo seriálu Stanger Things. Pre Refresher prezradila, čo všetko zažila na pľaci aj ako sa správala mladá hviezda.

Okrem toho priblížila svoju tŕnistú cestu až k veľkým hollywoodskym projektom, priznala, akú najnáročnejšiu scénu zažila, a zároveň naznačila, koľko si kaskadéri vedia zarobiť. Ak ťa zaujímajú články venované filmom a seriálom, pridaj sa do klubu Refresher + a čítaj všetok obsah na našom webe bez zbytočných obmedzení. 

Miroslava Kytková Tomšíková
Zdroj: Archív Miroslavy Kytkovej Tomšíkovej

Momentálne je na Netflixe nový fantasy film Damsel s herečkou Millie Bobby Brown, na ktorom ste pracovali ako kaskadérka. Aký náročný projekt to pre vás bol a čo všetko ste museli absolvovať? Museli ste predviesť nejaké nebezpečné kaskadérske kúsky alebo šlo pre vás o viac-menej bežnú rutinu a istý štandard?

Damsel nakrúcali v Anglicku a v Portugalsku. Ja som bola iba v Portugalsku, kde ma zavolal „horse master“ zo Španielska. Točili sme zhruba mesiac vysoko v horách, kde bol veľmi riedky vzduch. Boli tam len štyri stupne Celzia, čiže fakt kosa. Všetci mali zimné bundy, len ja som mala tenké šaty, vhodné skôr na leto.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Vždy desať minút pred tým, než režisér zakričal akcia, som mrzla a klepali sa mi zuby. Potom som sa musela rýchlo spamätať a po odčítaní troch sekúnd „ísť úplne bomby“. Musíte to spraviť čo najlepšie a najdynamickejšie, pritom ste úplne stuhnutý. Bol tam navyše celkom ťažký terén, samé kamene.

Točila som napríklad scénu, kde hlavná postava vyskočí z jaskyne, uhne sa plameňom draka a následne vyskočí na koňa a utečie. Točili sme to zhruba na osemkrát a bolo náročné sledovať terén podo mnou počas jazdy, aby sa kôň náhodou nezranil. Zároveň som si zakrývala tvár pred kamerou, aby nebolo vidno, že som to ja a nie Millie Bobby Brown.

Otužujete sa v bežnom živote, aby ste podobné scény zvládali lepšie? Stalo sa vám, že ste po takýchto nakrúcaniach v nepriaznivom počasí ochoreli?

Práve po nakrúcaní Damselu som prechladla a bola som dva týždne na antibiotikách. (smiech) A neotužujem sa. Nie som vôbec kamarátka so zimou. (smiech) Keď je však vonku chladnejšie, nedávam si na seba až tak veľa vrstiev, aby si telo trocha zvyklo.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 155873 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či si chcela Millie Bobby Brown sama vyskúšať fyzicky náročné scény alebo to radšej všetko nechala na ňu.
  • Prečo nemohla robiť dablérku vo filme Mulan.
  • S ktorým slávnym hercom bola na večeri spolu s manželom.
  • Ako niektoré produkcie vyjednávajú s kaskadérmi z východnej Európy.
  • Kedy odstupuje z projektov.
  • Ako hodnotí slovenský film Vojna policajtov, na ktorom tiež pracovala.
Domov
Zdieľať
Diskusia