Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2024, 9:30
Čas čítania 6:55
Jakub Paulík

Mafiáni sátorovci obesenému mužovi odťali ucho a hromadne znásilnili ženu. Aby zničili dôkazy, do úst jej naliali savo (Rozhovor)

Mafiáni sátorovci obesenému mužovi odťali ucho a hromadne znásilnili ženu. Aby zničili dôkazy, do úst jej naliali savo (Rozhovor)
Zdroj: Paraméter.sk
REFRESHER MAFIA PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE SÁTOROVCI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ľudí vraždili ako na bežiacom páse. Súdne procesy so sátorovcami sa ešte zďaleka neskončili.

Sľúbil jej, že keď s ním bude mať sex, nechá ju odísť. Bola to však lož. Mladú ženu, ktorá bola v tom čase údajne dokonca tehotná, znásilnili všetci gangstri. Aby za sebou nezanechali stopy, genetický materiál v otvoroch obete odstránili savom. Sátorovci neboli mafiánmi, akých diváci poznajú z filmovej trilógie Krstný otec.

Išlo o brutálnych vrahov, ktorí vraždili nielen mužov, ale aj ženy, ktoré vo viacerých prípadoch sexuálne zneužili. Dnes už vieme, že spomedzi mafiánskych skupín na Slovensku to boli práve oni, kto sa môže „pýšiť“ ohavným prvenstvom v počte obetí. Dokopy zavraždili zhruba 150 až 200 ľudí a jeden z ich zabijakov je najväčším masovým vrahom v histórii našej krajiny.

Dávid Barak je šéfredaktorom portálu Parameter.sk a odborníkom na mafiánske gangy z juhu Slovenska. Počas svojej novinárskej praxe sledoval mnohé súdne pojednávania s mafiánskou skupinou sátorovcov, o čom napísal dvojicu kníh s názvom Zahrabaná pravda. Druhá časť tejto série s podtitulom Zlá krv vyšla v slovenskom preklade na konci roka 2023.
Aj tento článok vznikol vďaka našim čitateľom, ktorí sa pridali do klubu Refresher+. Ďakujeme za podporu.
Lehel Horváth.
Lehel Horváth. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Lehela Horvátha, ktorý zavraždil mafiánskeho bosa Lajosa Sátora, Špecializovaný trestný súd v piatok odsúdil na doživotie. K tomu, že Sátora zastrelil, sa priznal tebe ako prvému novinárovi. Ako si sa s ním skontaktoval?Išlo vlastne o úplnú náhodu. Bolo to v lete roku 2016, keď som ako novinár ešte len začínal. Práve v tom období polícia zatkla niekoľko ľudí od sátorovcov. Keďže sme u nás v Dunajskej Strede poznali miestne podsvetie, ozývalo sa nám viacero médií s prosbou o pomoc. Raz som tak robil akúsi spojku maďarskému kolegovi Tiborovi, s ktorým sme sedeli v istom podniku v Dunajskom Klátove, kde nás konfrontoval Lehel Horváth. Najprv bol na nás veľmi nahnevaný, ale potom sa upokojil.

Odporúčané
Mafiánske budovy: Kde v Bratislave vybuchovali granáty a nástražné bomby a čo sa tam deje dnes? Mafiánske budovy: Kde v Bratislave vybuchovali granáty a nástražné bomby a čo sa tam deje dnes? 28. septembra 2023, 12:30

Čím ste ho nahnevali?Problém bol v tom, že sme s Tiborom predtým pozorovali Horváthov ranč a zachytila nás jeho kamera. Keď prišiel do podniku, ihneď sa čašníka pýtal, čo sme zač. Keď na nás zamestnanec reštaurácie ukázal prstom, Horváth začal kráčať k nášmu stolu. Bol to, pravdupovediac, naozaj adrenalín. Horváth bol spočiatku veľmi agresívny. Obviňoval nás z toho, že sme nájomní vrahovia. Keď sme mu však vysvetlili, že sme novinári, trochu sa upokojil a prisadol si.

O čom ste sa rozprávali?Pýtali sme sa ho, koľko tiel našla polícia na jeho pozemku. Vtedy mi poskytol úplne prvý rozhovor, v ktorom priznal, že to bol on, kto zastrelil Lajosa Sátora. Rozpovedal sa však aj o masovej vražde v bare Fontána, pri ktorej sátorovci vyzabíjali pápayovcov.

Prečo si Horváth myslel, že ste zabijaci?

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 154734 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto chcel pomstiť zavraždeného bosa Sátora.
  • Kto pod vplyvom drog odhryzol hlavu živému bažantovi.
  • Ako sa skončil záhadný prípad, pri ktorom policajti našli na ceste odtrhnú ľudskú nohu.
  • Prečo sátorovci obesili bezdomovca a odrezali mu ucho.
  • Ako sa na súde správa člen gangu, ktorý je najväčším masovým vrahom v histórii Slovenska.
Domov
Zdieľať
Diskusia