Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. apríla 2024, 12:30
Čas čítania 10:59
Denisa Šútorová

Slovenka Adéla robí kariéru v LA: Moja naivita tu dostala zabrať, šoubiznis je tvrdý. Pomôcť mi chce Madonnin producent (Rozhovor)

Slovenka Adéla robí kariéru v LA: Moja naivita tu dostala zabrať, šoubiznis je tvrdý. Pomôcť mi chce Madonnin producent (Rozhovor)
Zdroj: Archív Adély Jergovej
REFRESHER AMERIKA HOLLYWOOD HUDBA SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

„Som umelecký živočích. Spievam, tancujem, píšem a do LA som sa dostala cez šou, ktorá sa mi do života priplietla pred dvoma rokmi. Vďaka nej som sa sem prisťahovala a svoj život zmenila od základov,“ hovorí pre Refresher.

Uspieť v šoubiznise a ešte aj preraziť v americkom LA, o tom snívajú milióny ľudí po celom svete. Len 20-ročnej Bratislavčanke Adéle Jergovej sa tento sen pomaly plní. Ako jediná Slovenka sa zúčastnila na globálnej talentovej súťaži The Debut: Dream Academy, z ktorej mala vzniknúť globálna dievčenská hudobná skupina.

Spolu s americkou Geffen Records ju organizovala najväčšia juhokórejská k-popová spoločnosť HYBE, ktorá má pod palcom Le Sserafim aj BTS, ktoré majú obrovský hype aj medzi slovenskými fanúšikmi. 

Video na Youtube, v ktorom v rámci súťaže vystupuje, má 1,3 milióna pozretí.

Dvadsaťročná Slovenka má v Amerike našliapnuté na sľubnú kariéru. Do mesta snov ju dostala náhoda.
Dvadsaťročná Slovenka má v Amerike našliapnuté na sľubnú kariéru. Do mesta snov ju dostala náhoda. Zdroj: Archív Adély Jergovej

„Každý chce vypredávať štadióny, ale môj cieľ je robiť hudbu, ktorá je autentická a pre mňa dôležitá, nie hudbu, ktorú mi diktuje nejaký CEO v americkom priemysle a vidí ma ako produkt či kus mäsa. Tvoriť hudbu, spievať a tancovať je to jediné, čo poznám a čo som celý život robila, a dúfam, že sa mi vďaka tomu podarí vybudovať silnú komunitu ľudí.“

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024, 14:30

Adéla v LA získala kontakty, na ktoré nikde inde ako v meste snov nenatrafíš. Aj keď si vraj bez nich v šoubiznise neškrtneš, bez talentu a charizmy, ktorú šikovná Slovenka má, by sa jej nič z toho nepodarilo.

V Refresheri pre teba radi zbierame príbehy Slovákov zo zahraničia. Len nedávno sme ti priniesli rozhovor so šikovnou Ester Wiesnerovou, ktorej album Blue Journal sa dostal do užšieho výberu na Grammy. Tvorbu ďalších kvalitných výstupov môžeš podporiť, ak sa staneš členom klubu REFRESHER+.

Šanca preraziť v globálne známej dievčenskej skupine ti ušla len o chlp. Hoci si zo 120-tisíc prihlásených skončila vo finálovej dvadsiatke, hlasovanie na Tiktoku ťa vyradilo z hry už v prvom kole. Neľutuješ, že si sa do súťaže prihlásila, aj keď si nakoniec nevyhrala?Určite to neľutujem, ale bola to šialená jazda! Celé to beriem ako veľkú školu života. Netrénovali nás len v speve a tanci, ale aj v šoubiznise a moja naivita dostala poriadne zabrať. Keď je človek súčasťou niečoho takého veľkého a takého kontrolovaného, tak dostaneš poriadnu dávku reality checku, uvedomíš si, ako to naozaj funguje, keď je niekto na vysokom leveli v americkom šoubiznise. Opäť raz, bohužiaľ, veľa z toho nemôžem povedať.

Nabrala si aj nejaké celebritné kontakty?Áno, sú to však viac ľudia z pozadia. Počas projektu som dosť intenzívne robila napríklad s choreografom BTS Sonom Sungdeukom. Mala som stretnutie s Johnom Janickom, ktorý je CEO Geffen A&M Records, ale aj s Lucianom Graingeom, CEO Universal Music Group. Randy Jackson mi dal zas feedback a nejaké osobné rady a ponúkol mi aj pomoc v brandži.

 
Wow! Randy Jackson produkoval hudbu pre Madonnu, Mariah Carey, Michaela Jacksona aj Céline Dion. Čo povedal na tvoj spev?

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 157079 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa Slovenka Adéla dostala ku kastingu na The Debut: Dream Academy.
  • Ktorí slovenskí tanečníci jej pomáhali s prípravou.
  • Prečo sa v LA necíti bezpečne.
  • Prečo Adéla nepozdravila Adama Sandlera.
  • Kde stretneš Harryho Stylesa či Sebastiana Stana.
  • V ktorej časti sa najlepšie zabavíš a kde kúpiš najlepšie vintage kúsky.
Domov
Zdieľať
Diskusia