Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2024, 12:30
Čas čítania 5:02
Martin Adam Pavlík

Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa

Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa
Zdroj: Cannon Group
FILMY A SERIÁLY CHUCK NORRIS FILMY A SERIÁLY HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI
Uložiť Uložené

Texaský ranger Cordell Walker, major Scott McCoy z elitnej jednotky Delta likvidujúci teroristov alebo úhlavný nepriateľ Brucea Leeho v klasike Return of the Dragon. Aký je Chuck Norris mimo kamier a z čoho má strach?

Nefalšovaný majster bojových umení, letec aj hollywoodska hviezda. Carlos Ray „Chuck“ Norris (83) je jedným z najslávnejších akčných hrdinov. Vražedné údery a nemilosrdné kopy rozdával oveľa skôr než Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Mel Gibson alebo Bruce Willis.

Stal sa tiež internetovým fenoménom, dodnes o ňom kolujú virálne sarkastické vtipy. Narážajú na jeho bojové zručnosti, filmovú neporaziteľnosť a vynaliezavosť. Vie si však spraviť žarty aj sám zo seba, ako ukázal v už beztak sebareflexívnej filmovej sérii The Expendables.

Vieš, aké má názory v bežnom živote a čo všetko prežil predtým, než sa stal svetoznámym hercom? Aby si Chucka Norrisa spoznal trocha lepšie, pripravili sme pre teba niekoľko zaujímavostí, ktoré si o ňom doteraz asi netušil.

Vedel si, že Dolph Lundgren takmer zabil na filmovom pľaci Stalloneho, že Jean-Claude Van Damme bol závislý od kokaínu alebo že Steven Seagal bol postrachom žien aj filmových štábov? Profily kultových hercov či zaujímavosti o nich ti prinášame pravidelne. Ak ich chceš ešte viac, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+.

Chuck Norris
Zdroj: Cannon Group

Bol letcom a vo Vietname prišiel o brata

Viacero hercov stvárňuje v akčných filmoch vojnových veteránov a bývalých „mariňákov“, no nie každý môže povedať, že skutočne slúžil v armáde. Chuck Norris narukoval k letectvu už ako osemnásťročný tínedžer.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Podľa VA News Norrisa poslali na základňu Osan v Južnej Kórei. Práve na tomto mieste dostal od jedného z letcov prezývku Chuck. Získal tam tiež čierny pás v tangsude. Službu skončil v roku 1962 s hodnosťou letec prvej triedy. Skutočné hrôzy vojny pocítil Norris až v roku 1970.

Ako píše Los Angeles Times, jeho mladší brat Wieland zahynul vo vojne vo Vietname. Herec v šou Dicka Cavetta prezradil, že jeho brat prišiel o život krátko nato, ako počas hliadky odhalil pascu Vietkongu. Keď varoval svojich kolegov a začal kričať, upriamil na seba pozornosť a zasiahol ho granát.

Otec bol alkoholik a zabil ženu

Chuck Norris v autobiografickej knihe Against All Odds: My Story opísal náročné detstvo. Jeho otec zažil druhú svetovú vojnu na vlastnej koži ako vojak a tvrdo sa to na ňom podpísalo. Bol agresívnym alkoholikom, pred ktorým sa musel Norris s bratom neraz skrývať. Podľa jeho slov to bol veľký chlap a ukážkový cholerik.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 153674 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa po tridsiatich rokoch rozviedol so ženou.
  • Ktorý slávny herec ho dotiahol do sveta filmu.
  • Prečo mu raz zavolal Bruce Lee.
  • Čo povedal o Barackovi Obamovi.
  • Aké knihy napísal.
  • Aké hodnoty vyznáva.
  • Z čoho má strach.
Domov
Zdieľať
Diskusia