Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2022, 14:30
Čas čítania 7:33
Jakub Paulík

Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy

Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy
Zdroj: Millennium Films
FILMY A SERIÁLY HOLLYWOODSKI HERCI OSOBNOSTI STEVEN SEAGAL
Uložiť Uložené

Bývalý kráľ béčkovej akčnej scény a mimoriadne kontroverzný človek.

Meno Stevena Seagala sa spája s množstvom legiend. V minulosti sa pýšil prácou pre CIA, bojom s japonskou mafiou či svojou údajnou neporaziteľnosťou. Vzhľadom na prehnané ego sa teda raz pustil do súboja, v ktorom vraj, slušne povedané, pustil do gatí.

Kontroverzný je aj pre mnohé prípady údajného sexuálneho obťažovania, ktoré sa netýkali len dospelých žien. Ľudia, ktorí Seagala osobne poznali, často hovoria, že ako človek nestál za veľa. Nedá sa mu však uprieť, že kedysi bol lídrom béčkovej akčnej scény, ktorého sme nielen my Slováci jednoducho milovali.

Na Refresheri ti v sekcii filmov a seriálov pravidelne prinášame recenzie najnovších titulov, profily známych osobností, výbery ich najlepších filmov a články zo zákulisia natáčania. Ak nás chceš podporiť, môžeš sa stať členom klubu Refresher+.

V jednom zo svojich najlepších filmov si zahral kuchára Caseyho Rybaka, ktorý dokázal nielen dobre variť, ale aj likvidovať nepriateľov (Prepadnutie v Pacifiku – 1992).
V jednom zo svojich najlepších filmov si zahral kuchára Caseyho Rybaka, ktorý dokázal nielen dobre variť, ale aj likvidovať nepriateľov (Prepadnutie v Pacifiku – 1992). Zdroj: Warner Bros.

Seanovi Connerymu zlomil zápästie

Steven Seagal je bezpochyby jednou z veľkých legiend americkej akčnej scény. Jeho kariéra mala koncom 80. rokov minulého storočia a v priebehu 90. rokov rýchly rozbeh. V danom období natočil niekoľko pomerne slušných „seagaloviek“, za ktoré sa určite nemusí hanbiť. Neskôr ich však vystriedala treťoradá produkcia plná podpriemerných filmov. Tie si už dnes môžu užívať skutočne len jeho skalní nadšenci.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

V počiatkoch svojej slávy ho na výslnie dostalo aj vtedy pomerne neznáme bojové umenie aikido, ktoré sa Seagal naučil v Japonsku, kam sa v mladosti na pár rokov odsťahoval. V krajine sa údajne zapojil aj do miestnej vojny s mafiou jakuzou. Pravdivosť tohto tvrdenia, podobne ako mnohé ďalšie pochybné vyjadrenia, však nevedel žiadnym spôsobom preukázať.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 112933 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo ho Slováci milovali a kedy prišiel jeho pád.
  • Čo o ňom vravela herečka, ktorú v jej 16 rokoch chytal za prsia.
  • Koho vraj väznil niekoľko dní v dome.
  • Prečo s ním mala problém americká mafia.
  • Ako mu vraj nechtiac unikla stolica.
  • Ako chválil Vladimira Putina a konšpiroval o vojne na Ukrajine.
Domov
Zdieľať
Diskusia