Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2015, 17:23
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bratislavský Autosalón 2015: Čo sľubuje automobilová udalosť roka na Slovensku tentokrát?

TECH BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Automobilový sviatok každého domáceho fanúšika štyroch kolies sa blíži, čo nám prinesie?

Tak ako predošlé roky, tak aj v tom aktuálnom, a to skoro do roka a do dňa presne, sa pozornosť všetkých automobilových priaznivcov a nadšencov opäť sústredí do nášho hlavného mesta. Práve v bratislavskej Inchebe sa totiž už tradične uskutoční najprestížnejšia automobilová udalosť roka na Slovensku, teda bratislavský Autosalón. Najkomplexnejšia prehliadka automobilov v našich končinách štartuje už 14. apríla, pričom povedané na rovinu, 25. ročník sľubuje veľké veci, keďže jeho ponuka je citeľne bohatšia, komplexnejšia a v neposlednom rade exkluzívnejšia.

Nie je sa čomu čudovať, keďže minulý rok automobilový veľtrh v Inchebe prilákal až 185 323 návštevníkov, a tak tohtoročný Autosalón chce motoristickú verejnosť osloviť ešte viac. Do kariet tomu hrá fakt, že tentokrát sa pod jednou strechou spomedzi 35 značiek môžu návštevnici tešiť až na takmer 80 slovenských výstavných premiér.

Bratislavský Autosalón 2015: Čo sľubuje automobilová udalosť roka na Slovensku tentokrát?

Do priestorov o veľkosti 40-tisíc m2 sa navyše po predošlej absencii objavia aj zvyšní dvaja aktéri prémiového segmentu, čiže uvidíme aj značky Audi a BMW. Práve tie sa významnou mierou postarajú o celkovú exkluzívnosť výstavy, keďže Audi vo svojom stánku vystaví naozaj horúcu novinku, nový model Q7 vyrábaný v bratislavskom závode, zatiaľ čo ďalším tohtoročným trhákom bude exkluzívny plug-in hybridný superšport i8 od BMW. Zaostávať však nebudú ani iné automobilky. Z bohato zastúpeného automobilového portfólia vyberám napríklad tretiu nemeckú prémiovú záležitosť - Mercedes-Benz. Ten bude tiež jedným z highlightov Autosalónu, keďže okrem iného bude pútať pozornosť na svoju novú pýchu, model AMG GT, zároveň však prinesie novučičký Maybach ako aj triedu GLE Coupé, po ktorej je už i u nás veľký záujem. Ďalšou zo zaujímavostí bude unikátny koncept GTI Roadster od Volkswagenu či veľkolepá štúdia ONYX od fancúzskeho Peugeotu. Oba exempláre s jedinečným dizajnom a nadčasovosťou budú jednoznačne pastvou pre oči. Samozrejme, chýbať nebude ani európske auto roka 2015, VW Passat ako i jeho úhlavný konkurent, úplne nová Škoda Superb tretej generácie, ktorá bude rozhodne patriť medzi novinky s najväčším záujmom zo strany návštevníkov.

Bratislavský Autosalón 2015: Čo sľubuje automobilová udalosť roka na Slovensku tentokrát?

A to som doteraz ešte nehovoril o sekcii Exclusive Salon, ktorej prítomnosť bude aj tento rok vzbudzovať azda najväčšiu pozornosť. I v jeho 5. ročníku budú v autentickej atmosfére Saint-Tropez dominovať luxusné a športové automobily, ktoré nepochybne oslovia nielen tých z vás, ktorí s pravidelnosťou sledujú náš projekt Exkluzivitaciest. Naživo si tak budeme môcť zblízka obzrieť napríklad kúsky od značky Bentley - Continental GT3-R, Flying Spur V8, ale aj Rolls-Royce Wraith a Ghost II či Lamborghini Huracán LP610-4, respektíve Aston Martin Vanquish Volante. K luxusnému životu však nepatria len autá, preto v týchto priestoroch nebude chýbať vrtuľník, motorové člny a čo viac, dokonca aj najvýkonnejšia sériovo vyrábaná motorka na svete! Takto by som mohol pokračovať ďalej, tým by som vás však ukrátil o moment prekvapenia, a tak na záver prikladám aspoň úplný zoznam vystavovaných automobiliek, ktoré zaručujú spleť vozidiel všetkých cenových kategórií:

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Citroёn, Corvette, Dacia, DS, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land Rover (Range Rover), Maserati, Mazda, Mercedes-Benz (Maybach), Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Renault, Rolls-Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Volkswagen.

Bratislavský Autosalón 2015: Čo sľubuje automobilová udalosť roka na Slovensku tentokrát?

Najlepšia automobilová šou široko-ďaleko sa ani tentokrát nezaobíde bez bohatého sprievodného programu, ktorý dodá celej udalosti ešte lepšiu atmosféru. Keďže testovacie jazdy patria vždy medzi jeho mimoriadne obľúbené časti, tešiť sa na ne môžeme aj teraz. Okrem iného si usporiadatelia pre nás pripravili aj simulátor prevrátenia vozidla, kuriérsky test úžitkových vozidiel, crash testy poukazujúce na riziká v cestnej doprave či otvorenie tuningovej sezóny. Zvyšok programu, ako aj jeho presný harmonogram nájdeš tu.

Na záver stručný sumár. Autosalón bude otvorený od 14. do 19. apríla, pričom prvý deň je už tradične vyhradený akreditovaným novinárom a pozvaným hosťom. Nasledujúce dni budú výstavné priestory pre širokú verejnosť dostupné v čase od 9.00 - 19.00 h. za prítomnosti vstupného vo výške  6, respektíve 4 €. Viac užitočných informácií sa dozvieš tu. Všetky vstupenky budú žrebovateľné, z čoho môže vyťažiť výherca, ktorý získa prenájom vozidla značky BMW.

Tak čo, vidíme sa už čoskoro v Inchebe?

Späť
Zdieľať
Diskusia