Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2016, 16:50
Čas čítania 0:00
Marek R.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň

REFRESHER REFRESHER+
Uložiť Uložené

Sme radi, že radi čítate mnohé naše články.

Refresher sa za tie roky svojej existencie postupne vyvíjal, rozširoval sa o nové kategórie, nových redaktorov, vznikla aj česká verzia stránky a vlastný obsah sa neustále zvyšoval. Aj preto sme zaviedli možnosť hodnotenia článkov, aby sme mohli dostať feedback od ľudí, pre ktorých to celé robíme a aby sme teda vedeli, čo vás zaujíma najviac a akým smerom by sme sa mali uberať. Aj preto sme sa rozhodli vám každý týždeň ponúknuť výber desiatich článkov, ktoré vás za posledné obdobie zaujali najviac a ak vám nejaký ušiel, môžete túto chybu teraz napraviť.

Ako budete môcť vidieť, váš feedback je naozaj podstatný a dve kliknutia (lajk + hodnotenie) vám naozaj nezaberú veľa času a týmto činom akurát tak dodáte redaktorom motiváciu. Až 6 z 10 článkov z dnešného výberu je autorských, na ktorých si dali redaktori záležať a takáto jednoduchá odmena v podobe hodnotenia im dodá sily, aby vo svojej práci pokračovali.

Nádherné timelapse video ťa presvedčí, že ak hľadáš krásne prostredie, netreba chodiť za hranice Slovenska

Hodnotenie, ktoré naozaj potešilo. Najlepšie hodnoteným článkom za minulý týždeň je totiž timelapse video z nášho malebného Slovenska, takže sa akurát tak potvrdilo, že aj krajina v srdci Európy je skutočne nádherná. 32-ročný fotograf Majo Chudý (MHV studio) po viac než 8-mesačnej práci prináša úchvatné timelapsové video zo série Few Moments zachytávajúce dokonalosť našej krajiny. To si vyžiadalo viac než 35 000 fotografií, 8 000 nachodených kilometrov a 1 TB miesta na disku. Pri tvorbe nechýbali ani adrenalínové situácie - spolu s fotokolegom Filipom Majerčíkom sa niekoľkokrát takmer stratili v hustej tatranskej hmle, skoro ho z cesty odviala víchrica a dokonca sa ocitol sa aj v strede stáda diviakov. Vo videu možno spoznať napríklad Nízke Tatry, Malú Fatru, Malé Karpaty, Západné Tatry, Strážovské vrchy alebo Považský Inovec - skrátka ťa presvedčí, že každý kút Slovenska stojí za to.


Few Moments 2 from Majo Chudý on Vimeo.

Charles Ng a Leonard Lake mučili a natáčeli své oběti, než je chladnokrevně zavraždili a spálili. První zmíněný je vězněn dodnes

Charles Ng a Leonard Lake sú súčasťou populárnej série článkov, ktoré sa týkajú sériových vrahov. Seriál je zameraný na známych aj menej známych vrahov a približujeme vám v nich ich veľmi pohnutý životný príbeh. Predovšetkým ide o pozadie ich psychického narušenia a postupné zmeny osobnosti, ktoré viedli až k ich neľútostným činom a hre na Boha. V poslednej časti sme si predstavili dvojicu z Kalifornie, ktorá v bunkri za chalupou vraždila a mučila ženy, pričom si všetko zaznamenávali na kameru.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: murderpedia.com

90-ročný starček roky predáva nanuky a po smrti dcéry musel pokračovať. Život mu zmenili ľudia na Facebooku, ktorí vyzbierali už 250-tisíc dolárov

Takmer 90-ročný starček denne predajom nanukov dokáže zarobiť približne 50 až 60 dolárov a to sa v takom vysokom veku celý deň nachodí. Pred dvomi mesiacmi sa preto rozhodol odísť do dôchodku a trochu si oddýchnuť, lenže náhla smrť jeho dcéry a choroba manželky ho prinútili vrátiť sa späť do práce a zarobiť peniaze navyše. Napokon sa však na starčeka usmielo šťastie, viac už však v článku.

Achnaton a Nefertiti: Milujúci pár, ktorý zvrhol starý poriadok a ustanovil sa jediným božstvom

Redaktor Daimyo patrí už od prvého článku k najobľúbenejším redaktorom a jeho historické články si vždy odnesú mnoho slov chvály. Minulý týždeň vás od neho najviac zaujal článok o Achnatonovi a Nefertiti. 

Odporúčané
Stiahni si novú apku Refresher a získaj prístup k obsahu pre predplatiteľov zadarmo Stiahni si novú apku Refresher a získaj prístup k obsahu pre predplatiteľov zadarmo 10. októbra 2023, 10:00

Keď sa povie staroveký Egypt,  všetci si v mysli vybavíme vyspelú civilizáciu sídliacu v údolí rieky Níl s bohatou históriou, ktorá sa preslávila hlavne veľkolepými pyramídami. Každý vie, že na jej čele stáli faraóni, ktorí uctievali množstvo bohov, pričom sami sa po smrti bohmi stávali. Achnaton (vládol v rokoch 1353 - 1336 pr. Kr.) však rozsiahly egyptský panteón úplne zboril a spolu so svojou prvou manželkou Nefertiti patrí k najznámejším osobnostiam starého Egypta. Milujúci pár sa preslávil založením prvého doložiteľného monoteistického náboženstva – slnečného kultu – Atona. 

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: wallpaperbetter.com

Slovenská Čistá duša sa hrá so slovami v citátoch a aforizmoch. Nad každým sa oplatí zamyslieť

Čistá duša zaplavuje slovenské internety zmysluplným obsahom. Mohlo by ho byť v tejto našej krajine oveľa viac a zatiaľ stále anonymný tvorca skrývajúci sa pod hlbokým pseudonymom pre to robí, čo môže. Aby sme ťa do tvorby Čistej duše správne uviedli,nejde v nej primárne o zabavenie čitateľa, aj keď je pravdou, že pri niektorých citátoch sa človek úsmevu neubráni. Ľudia však v dnešnej uponáhľanej dobe príliš často zabúdajú len tak rozmýšľať a väčšinu svojho času trávia v strese a pod tlakom, čo nepomáha nielen fyzickému, ale ani psychickému zdraviu. Podľa nášho názoru by si preto po dočítaní nasledujúcich aforizmov mal navštíviť facebookovú stránku Čistej duše a pravidelne tam smerovať svoje kliky aspoň raz týždenne, pretože život je príliš krátky na to, aby si nevyužil všetok jeho zmyslový a citový potenciál.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: čistá duša

Vtipné aj depresívne odkazy mamičiek na Twitteri. Deti dokážu ľudský život obrátiť naruby

Jedného dňa príde do života väčšiny ľudí moment, keď sa im narodí dieťa. Potomok neprinesie iba radosť, úsmev a šťastie, ale aj plač a občasné zúfalstvo, ktoré si potom mamičky a oteckovia tradične ventilujú medzi priateľmi na kávičkách. Je pravdou, že v bežnej rodine si toho s deťmi o niečo viac vytrpia matky a práve tie sa stali populárnymina sociálnej sieti Twitter vďaka trefným a vtipným odkazom zo života.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: twiterrr

Slovanskí démoni: Zákerné i nápomocné bytosti stelesňujúce prírodné elementy, bolestivú smrť či nezvratný osud

A obľúbený Daimyo aj po druhýkrát. Slovanská história a mytológia sa predávala hlavne ústne, a preto informácie o nej sú často kusé a neucelené. Avšak i napriek tomu sa informácií zachovalo dostatok, vďaka čomu môžeme aj dnes obdivovať tajomnú a bohatú slovanskú mytológiu. Slovania milovali prírodu a tak uctievali štyri elementy: vodu, oheň, nebo, zem a k tomu aj tri svety: Prav (svet bohov), Jav (materiálny svet) a Nav (svet záhrobia). Okrem všemocných bohov mali aj svojich démonov – nižšie božstvá obdarené nadprirodzenými schopnosťami, ku ktorým v prípade nebezpečenstva chodili ľudia prosiť o dobrú úrodu či ochranu.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: wikipedia

Svätopluk l.: Panovník so slávou i mocou kráľa, ktorý učinil zo svojej domoviny jeden z najsilnejších štátnych útvarov Európy

Minulý týždeň sa do desať najlepšie hodnotených článkov dostal trikrát smetyl, tentoraz trikrát Daimyo. Svätopluk je synovec kniežaťa Rastislava, ktorému je koncom 50. rokov 9. storočia do léna darované Nitrianske kniežactvo. Roku 870 však dochádza k intervencii franských vojsk a Svätopluk je nútený uznať zvrchovanosť svojho východného suseda. Medzi bývalými „bratmi“ tak nastáva rozkol,  pričom sa kedysi slobodná Veľká Morava stáva potravou nenásytných markgrófov. Viac o Svätoplukovom živote v samotnom článku.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: wikipedia

Margot Robbie pracuje na sólovke pre Harley Quinn čoby výkonná producentka. Uvidíme aj Jokera?

Hollywoodske zdroje sa po mesiacoch znova ozvali so správou, že sólovka s Harley Quinn v hlavnej role sa predsa len chystá. Mala by ju produkovať samotná Margot Robbie a jej LuckyChap Entertainment, pod ktorým vyjde aj thriller Terminal, o ktorom sme vás informovali len pred pár dňami. Nič nemáme oficiálne potvrdené, ale myslíme, že môžeme počítať s tým, že snímku naozaj uvidíme. Okrem Harley Quinn by sa mali vo filme objaviť mnohé známe hrdinky, anti hrdinky či záporáčky z DC, takže tu máme ideálny priestor pre predstavenie mnohých obľúbených ženských postáv. A v hre je aj Joker, ktorý má čo-to s Harley spoločné. 

Margot Robbie: Hviezda Suicide Squad, ktorá sa na nič nehrá

A opäť populárna Margot Robbie. Tentoraz sme sa však nezamerali na jej postavu Harley Quinn, ale na život samotnej herečky. Margot Robbie vedela, čo chce a pracovala na tom už od detstva a čas, kedy sa jej podarilo skutočne zažiariť, prišiel toto leto. Veď napokon, bola to práve Harley Quinn, na koho sme sa najviac tešili, keď sme sa valili do kín na Suicide Squad. Ak ťa zaujíma aj to, aká je Margot v súkromnom živote a čo o nej povedali jej hereckí kolegovia, čítaj ďalej v článku.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledný týždeň
Zdroj: pinterest
Ešte na záver teda pripomínam, že pozitívne hodnotenie článkov sa naozaj oplatí a vďaka tomu vám týždeň čo týždeň prinesieme množstvo kvalitných článkov. Vám to zaberie sekundu, no redaktorov to motivuje na dlhú dobu. Ďakujeme!
Domov
Zdieľať
Diskusia