Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2019, 7:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenský žeriavnik zarobí aj 2500 eur, kvôli malej potrebe dole nechodí (To najlepšie z Refresheru)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Čo obnáša práca žeriavnika, aké sú príbehy najväčších kriminálničiek Slovenska a ako sa pripravoval Oktagon 15? Dozvieš sa v našich článkoch za uplynulý týždeň.

Počas uplynulého víkendu sa pozornosť celého Česka a Slovenska obrátila smerom k jednej udalosti – Oktagon 15 v Prahe. Sily si počas nej zmerali dvaja najvýznamnejší bojovníci v našich krajinách a my sme ešte pred tým v rozhovore s organizátorom zisťovali, ako sa tento zápas rodil a čo všetko sa pred ním dialo. 

Taktiež sme v rámci našich článkov vyspovedali Slovenku, ktorá celú dekádu pracovala pre BBC, ale aj bratislavského žeriavnika a tiež zakladateľa portálu s filmami zadarmo, ktorý nedávno zrušili v snahe eliminovať ilegálny obsah na internete. 

Pozreli sme sa aj na niekoľko najhorších kriminálničiek na Slovensku, navštívili sme release novej kolekcie v H&M a jeden z našich redaktorov zdolal Transsibírsku magistrálu. 

Rozhovor so zakladateľom zrušeného portálu s filmami zadarmo

Platiť či neplatiť? Presne túto otázku si musí položiť každý milovník najnovších seriálov, ktoré sú aktuálne v kurze. Pred niekoľkými dňami spoločnosť ACE prišla s iniciatívou, ktorá výrazne zaskočila každého, kto doteraz nebol zvyknutý a ochotný za obsah platiť, v súčasnosti totiž nie je v našich končinách možné sledovať filmy ani seriály zadarmo. 

My sme zakladateľa jednej takej platformy oslovili, aby nám prezradil, ako vyzerá situácia so seriálmi a nakoľko ilegálne je takéto streamovanie plateného obsahu zadarmo. Taktiež nám jednu z aktuálne dostupných platených alternatív odporučil a prezradil, ako vznikol jeho nápad, stvoriť web Filmtoro.

Rozhovor so Slovenkou, ktorá pracovala v BBC

Zo Slovenska odišlo za prácou mnoho šikovných ľudí. Jednou z nich je aj Jana Mastiľáková-Hladová, ktorá v 19-tich rokoch odišla do Londýna a vyskúšala si prácu opatrovateľky, čašníčky či letušky, až kým ju nevzali do BBC. 

Nám v rozhovore prezradila, ako sa dostala z recepčnej na pozíciu change manažérky, ako zodpovedala za zmeny vo vysielacích štúdiách, čo musela zabezpečiť, ak hrozil výpadok vysielania a či stretávala v centrále BBC aj iných Slovákov. Dozvieš sa, aké osobnosti stretla na chodbách centrály BBC  a prečo počas obednej prestávky stretávala zdravotné sestričky.

Odporúčané
Jana 10 rokov pracovala v BBC a zodpovedala za zmeny vo vysielaní. Slovenské televízne noviny považuje za nezaujímavé (Rozhovor) Jana 10 rokov pracovala v BBC a zodpovedala za zmeny vo vysielaní. Slovenské televízne noviny považuje za nezaujímavé (Rozhovor) 5. novembra 2019, 13:14

Rozhovor so zakladateľom Oktagonu

V sobotu sa odohral najväčší zápas histórie MMA v našich krajinách. Súboj Karlosa Vémolu a Attilu Végha mal aj podľa zakladateľa organizácie Oktagon Ondřeja Novotného svetové rozmery a záujem oň bol za veľkou mlákou aj v arabských krajinách. Na 15. pokračovanie Oktagonu sa organizátori pripravovali štyri roky a prešli odvtedy dlhú cestu.  

Nám Ondřej Novotný porozprával, v čom je zápas Karlosa a Attilu iný v porovnaní so zápasom Rytmusa s Marpom, či išlo o najvyššie rozdané odmeny pre zápasníkov MMA na Slovensku a v Česku, v akom psychickom rozpoložení boli Karlos a Attila a koľko približne organizátori investovali.

Odporúčané
Česko-slovenský MMA zápas storočia stál desiatky miliónov. Ako sa rodil súboj Vémolu s Véghom a čo divákov čaká? (Rozhovor) Česko-slovenský MMA zápas storočia stál desiatky miliónov. Ako sa rodil súboj Vémolu s Véghom a čo divákov čaká? (Rozhovor) 6. novembra 2019, 9:43

Najhoršie kriminálničky Slovenska 

Matej Snopko nám porozprával o vlastných skúsenostiach z jeho dlhoročnej praxe, v prípadoch, kde bola hlavným páchateľom žena. Jeho pohľadom sme sa pozreli na prípady Boženy Mlčovej, ktorá sa podieľala na brutálnej vražde bezdomovcov, Anny Kršiakovej alias Čiernej Vdovy, ktorá zavraždila svojich bývalých partnerov a Zuzany Znamenákovej, ktorá stála na čele takzvanej „bytovej mafie.“  

Všetky ženy si odpykávajú výnimočný trest odňatia slobody. Ako posledná sa na našom zozname nachádza Alena Zsuzsová, ktorá síce ešte nie je právoplatne odsúdená, ale za údajné objednanie vrážd novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice a hurbanovského primátora Lászla Basternáka jej momentálne hrozí doživotie. 

Odporúčané
3+1 najhoršie kriminálničky Slovenska. Vrahyne odsúdené na dlhoročné tresty a prečo hrozí Alene Zsuzsovej doživotie 3+1 najhoršie kriminálničky Slovenska. Vrahyne odsúdené na dlhoročné tresty a prečo hrozí Alene Zsuzsovej doživotie 6. novembra 2019, 13:33

Rozhovor so slovenským žeriavnikom

24-ročný žeriavnik Vláďa trávi každý deň v takmer 150-metrovej výške na najvyššom žeriave na Slovensku a aj v Česku. Stavia novú autobusovú stanicu v Bratislave, vrátane výškovej budovy a svoje zamestnanie by za nič nevymenil. Podľa Vláďu vyzerá každý deň inak a aj keď sa občas pritrafia ťažšie dni, či agresívne vetry, práca žeriavnika vraj rozhodne stojí za to.

Prečítaš si, ako vyzerá deň na žeriave, ako sa prestávkuje aj aké vysoké sú najvyššie žeriavy a koľko na ne trvá vyliezť. Dozvieš sa tiež, čo sa deje počas búrky alebo víchrice, koľko žeriavnici zarábajú a prečo sa ich snažia získať iné firmy. A aké najčastejšie nehody sa dejú na žeriavoch?

Odporúčané
Pracuje na najvyššom žeriave na Slovensku: Do kabíny môže udrieť blesk, kvôli malej potrebe dole nezliezame (Rozhovor) Pracuje na najvyššom žeriave na Slovensku: Do kabíny môže udrieť blesk, kvôli malej potrebe dole nezliezame (Rozhovor) 7. novembra 2019, 9:33

Ako to vyzeralo na release novej kolekcie v H&M

Novembrové dizajnérske kolekcie reťazca H&M sa stali neodmysliteľnou súčasťou jesennej sezóny a domáca módna komunita už viackrát potvrdila, že o kúsky z dielne známych návrhárov má záujem. V minulosti tak bolo bežné, že na release týchto kolekcií čakali ľudia v Bratislave už od polnoci a niektorí z nich pred nákupným centrom Eurovea dokonca kempovali aj 20 hodín, len aby sa im podarilo uchmatnúť si vytúžený kúsok.

Tentokrát bolo všetko inak. U nás si prečítaš, ako prebiehal release tohtoročnej dizajnérskej kolekcie H&M, koľko hodín čakali ľudia pred nákupným centrom Eurovea a prečo klesá záujem o dizajnérske kolekcie H&M. Odhalíme, ako vnímajú tohtoročnú kolekciu samotní zákazníci, ktorých sme oslovili. 

Odporúčané
Najočakávanejšia kolekcia roka skončila v H&M sklamaním. Prišlo len 20 ľudí a stojany ostali plné (Report) Najočakávanejšia kolekcia roka skončila v H&M sklamaním. Prišlo len 20 ľudí a stojany ostali plné (Report) 7. novembra 2019, 15:50

Zdolali sme Transsibírsku magistrálu

9288 kilometrov, desiatky miest, množstvo riek i nádherných prírodných zákutí. Železničná trasa pretína celé Rusko a poskytuje pohľad na najrôznejšie scenérie. Pomedzi stromy chladnej tajgy či na vlhkých mokradiach rovinatej Ázie ju však musel ktosi postaviť. S jej výstavbou začali v roku 1891 a podieľali sa na nej stovky väzňov, vojakov, dobrovoľníkov, odborníkov a ďalších. Ide o grandiózne dielo, ktoré nemá vo svete obdoby.

Náš redaktor zdolal Transsibírsku magistrálu, aby našiel odpovede na otázky, ako si vybaviť víza do Ruskej federácie,  kadiaľ prechádza najdlhšia železničná trať na svete, čo všetko sa dá robiť 7 dní vo vlaku, akých rôznych ľudí stretneš počas cesty cez pol sveta a ako pôsobí neustála zmena časových pásiem na pasažiera.

Do pozornosti dávame aj druhú a tretiu časť série

Odporúčané
Zdolali sme vyše 9 000 kilometrov dlhú Transsibírsku magistrálu, najdlhšiu železničnú trať na Zemi (Časť 1) Zdolali sme vyše 9 000 kilometrov dlhú Transsibírsku magistrálu, najdlhšiu železničnú trať na Zemi (Časť 1) 8. novembra 2019, 10:09

Záhadná smrť Ernesta Valka

 Od úmrtia prominentného advokáta Ernest Valka ubehlo už 9 rokov. 57-ročný uznávaný právnik poslednýkrát vydýchol 8. novembra 2010 vo svojom dome v Limbachu. Telom Valka prešiel jeden výstrel, ktorý zasiahol pľúca i srdce. Jeho príbuzným bolo podozrivé, že v ten večer prestal dvíhať telefón, a tak sa vybrali do Limbachu. Telo Ernesta Valka našla o 22:45 jeho dcéra Jana a bývalá manželka Oľga.

V našom článku si prečítaš, ako bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak hodnotí prácu vyšetrovateľov aj ako nazerá bezpečnostný analytik na viaceré obhliadky miesta činu. Povieme si čosi aj o údajnom vrahovi, ktorý lúpil aj s maskou Arnolda Schwarzeneggera a vysvetlíme, prečo sa chcel predpokladaný vrah Valka zbaviť svojich lúpežných komplicov.

Odporúčané
Ernesta Valka mal zabiť lupič nosievajúci masku Arnolda Schwarzeneggera. Polícia zvažovala, že išlo o nájomnú vraždu Ernesta Valka mal zabiť lupič nosievajúci masku Arnolda Schwarzeneggera. Polícia zvažovala, že išlo o nájomnú vraždu 8. novembra 2019, 13:32

Slovenský psychiater hodnotí Jokera

Oslovili sme slovenského psychiatra, aby nám skúsil zanalyzovať film Joker, ktorý je pre mnohých kontroverzný svojim spracovaním a vyobrazením mentálnej choroby. Skúsený psychiater s vyše 40-ročnou praxou na film zašiel len nedávno. Čítal si však o ňom posledné týždne veľa a je rád, že si naň konečne našiel čas. Film má podľa neho jasný odkaz, odráža realitu a neduhy dnešnej spoločnosti.

Dozvieš sa, či si psychiater myslí, že film môže mať vplyv na brutalitu divákov, že film je vlastne odrazom celej spoločnosti a čo hovorí odborník na otázku, či bol Arthur psychopat. A ako podľa psychiatra vníma hlavný hrdina filmového trháku samého seba?

Odporúčané
Slovenský psychiater hodnotí Jokera: V mojej ambulancii sa objavil človek so zbraňou. Žiadal veci, ktoré som nemohol splniť Slovenský psychiater hodnotí Jokera: V mojej ambulancii sa objavil človek so zbraňou. Žiadal veci, ktoré som nemohol splniť 9. novembra 2019, 14:27

Kto boli Pápayovci?

Mafián Tibor Pápay vládol Dunajskej Strede v 90. rokoch výnimočne brutálnymi praktikami. Zakročiť sa proti nemu svojho času bála aj polícia. A i keď sa niektorí odvážlivci v polícii rozhodli konať, ich vedúci neraz spolupracovali s organizovaným zločinom, a tak prípady viedli do slepej uličky.

Čo Pápayovi chýbalo na intelekte, doháňal neskrývanou agresivitou. V spolupráci s Mikulášom Černákom sa mu dokonca podarilo z územia Dunajskej Stredy vytlačiť svojho bývalého šéfa Milana Siposa. Tomu nechal Pápay dolámať ruky a neskôr ho v spojení s Černákom zavraždili. Prečo strážcovia zákona proti Pápayovcom prakticky vôbec nezasahovali a kedy v tomto ohľade nastal zlom? A ako vyzeralo miesto činu masakry Pápayovcov? Na tieto otázky odpovedal bývalý prezident Policajného zboru Slovenskej republiky Jaroslav Spišiak.

Odporúčané
Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom 10. novembra 2019, 13:35
Domov
Zdieľať
Diskusia