Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2019, 13:33
Čas čítania 0:00
Karin Filkaszova

3+1 najhoršie kriminálničky Slovenska. Vrahyne odsúdené na dlhoročné tresty a prečo hrozí Alene Zsuzsovej doživotie

3+1 najhoršie kriminálničky Slovenska. Vrahyne odsúdené na dlhoročné tresty a prečo hrozí Alene Zsuzsovej doživotie
Zdroj: PxHere
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pohľad na najväčšie zločiny na Slovensku spáchané nežnejším pohlavím.

Na Slovensku si momentálne odpykáva doživotný trest odňatia slobody 57 ľudí. Všetci sú však muži. Výnimočný trest – a to 15 až 25 rokov väzenia – si v nápravných ústavoch po celom Slovensku odpykáva iba 6 žien. 

S pomocou bývalého kriminalistu a profilovača zločincov, Mateja Snopka, sme sa preto pozreli na jednotlivé prípady najväčších trestných činov, ktoré spáchali práve ony. Zisťovali sme, do akej kategórie kriminálnikov patria ženy na našom zozname a čo všetko vedie k tomu, aby sa ženy uchýlili k radikálnemu riešeniu, akým je vražda. 

Odporúčané
Kriminalista Snopko: Sériový vrah zavraždil moju spolužiačku. Muži zabíjajú častejšie, brutálnejšie sú ale ženy (Rozhovor) Kriminalista Snopko: Sériový vrah zavraždil moju spolužiačku. Muži zabíjajú častejšie, brutálnejšie sú ale ženy (Rozhovor) 21. októbra 2019, 14:53

Matej Snopko nám porozprával o vlastných skúsenostiach z jeho dlhoročnej praxe, v prípadoch, kde bola hlavným páchateľom žena. Jeho pohľadom sme sa pozreli na prípady Boženy Mlčovej, ktorá sa podieľala na brutálnej vražde bezdomovcov, Anny Kršiakovej alias Čiernej Vdovy, ktorá zavraždila svojich bývalých partnerov a Zuzany Znamenákovej, ktorá stála na čele takzvanej „bytovej mafie.“  

Všetky ženy si odpykávajú výnimočný trest odňatia slobody. Ako posledná sa na našom zozname nachádza Alena Zsuzsová, ktorá síce ešte nie je právoplatne odsúdená, ale za údajné objednanie vrážd novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice a hurbanovského primátora Lászla Basternáka jej momentálne hrozí doživotie. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké kategórie ženských vrahýň existujú a čím sa vyznačujú
  • Čo vedie ženy k tomu, aby sa uchýlili k vražde
  • Ako Božena Mlčová s komplicmi brutálne umučila a zavraždila dvoch mužov
  • Ako si Anna Kršiaková vyslúžila prezývku Čierna Vdova
  • Prípad Zuzany Znamenákovej, ktorá viedla bytovú mafiu
  • Prípad Aleny Zsuzsovej, obvinenej zo sprostredkovania vraždy Jána Kuciaka

Žena ako vrahyňa z pohľadu kriminalistu

Kriminalisti z prelomu 19. a 20. storočia tvrdili, že žena je tvor zbabelý a zákerný, preto ako preferovaný spôsob vraždy používa jed. Bývalý kriminalista Matej Snopko s týmto výrokom nesúhlasí, ženy považuje za veľmi bystré a inteligentné tvory a dodáva, že sú mnohokrát bystrejšie ako muži. Uznáva však, že aj dnes je jed jedným zo zaužívaných spôsobov na zlikvidovanie svojej obete. 

Z fyziologického hľadiska na tom nie je nič čudné. Ani v minulosti a často ani teraz si žena nemôže zobrať nôž alebo špagát na uškrtenie, keďže ak je obeťou muž, môže sa stať, že by sa ubránil. Ženy preto často používajú rafinovanejšie a niekedy oveľa brutálnejšie spôsoby ako sa zbaviť svojho nepriateľa. 

Odporúčané
Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) 18. júla 2019, 11:04

Kriminalista Snopko nám, vďaka svojím dlhoročným skúsenostiam, porozprával o niekoľkých kategóriách ženských vrahýň, s ktorými sa počas kariéry stretol. „Na úplne poslednej priečke prototypu vrahýň sa nachádzajú patologicky jednoduché, primitívne a amorálne ženy. Volám ich vraždiaci ženský terminátor tej najjednoduchšej generácie.

Ako príklad môžem uviesť prípad jednej ženy, s prezývkou porcovačka. Ona aj jej chlap boli naozaj jednoduchí ľudia, avšak tá žena bola agresívna. Keď chlap niečo zlé urobil, dobre ho zbila a bol pokoj. Raz ju však tak nahneval, že počas hádky zobrala sekeru a rozporcovala ho. Takéto typy vrahýň sa nájdu väčšinou na okraji spoločnosti."


Ako druhý typ uviedol ženy, ktoré vraždu spáchajú z čistého zúfalstva. Ide najmä o dlhodobo týrané ženy. "Mali sme prípad, kde násilnícky manžel týral aj manželku, aj deti. Bolo to v čase, keď neexistovali psychologické poradne a ženy boli úplne závislé na manželoch. Ona tiež nechcela skončiť s deťmi na ulici, alebo sa ho jednoducho bála opustiť. V takýchto prípadoch ak muž prekročí hranicu a žena sa ho rozhodne zavraždiť, môže to byť naozaj brutálnym, kalkulovaným spôsobom," hovorí o druhej kategórii Snopko.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Ako sa hovorí, zúfalé časy si vyžadujú zúfalé riešenia. V prvej kategórii terminátorka je brutálna osobnosť, no v tejto situácii tá týraná žena nemusí mať podľa bývalého kriminalistu brutálnu povahu. "Ak je muž oveľa silnejší, ona musí nájsť spôsob, pri ktorom sa uistí, že jej plán vyjde. V tomto konkrétnom prípade žena zabila svojho násilníckeho muža a aj jej deti pomáhali otca porcovať. Mäkké časti tela poodrezávali a dali do uzavretej nádoby do záhrady," dopĺňa.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 69425 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako ženu, ktorá zo zúfalstva zabila svojho manžela odhalili
  • Kto sú ženy odsúdené na výnimočné tresty
  • Prečo Božena Mlčová v Lamači týrala dvoch mužov, ktorých nakoniec zavraždili
  • Koľko vrážd má na svedomí Čierna Vdova Anna Kršiaková
  • Prečo je šéfka bytovej mafie Zuzana Znamenáková nebezpečnejšia
  • Z akého dôvodu prezývajú Alenu Zsuzsovú "Kočnerova volavka"
  • Prečo hrozí Alene Zsuzsovej doživotie
  • Čo na jednotlivé prípady hovorí odborník
Domov
Zdieľať
Diskusia