Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2022, 19:30
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Chceme Slovensko, nie Ameriku! kričali demonštranti na proteste pred parlamentom. Vnútri to pripomínalo cirkus (Videoreportáž)

REFRESHER NÁRODNÁ RADA SR PROTEST BRATISLAVA PROTEST PRED PARLAMENTOM RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNY
Uložiť Uložené

Boli sme sa pozrieť na proteste pred parlamentom. Demonštranti ním reagovali na podpísanie obrannej zmluvy s USA.

Rozbúrený dav kričí „Vlastizrada!“ a nahnevane máva slovenskými vlajkami. Pred parlamentom sa zhromažďujú stúpenci troch rôznych opozičných strán, ktorých spája jedno – nesúhlas s obrannou zmluvou s USA.

Vládnych politikov považujú za vlastizradcov a tvrdia, že na základe tejto zmluvy údajne nastane „invázia amerických vojsk“. Američania sú pritom naši vojenskí spojenci už 17 rokov v rámci obrannej aliance NATO. Ich vojaci už roky pôsobia napríklad v Poľsku či Pobaltí, kde sa však žiadna „invázia“ nekonala, naopak, zabezpečujú tam, aby nenastala skutočná invázia z východu. 

Demonštranti však NATO aj Američanov považujú za nepriateľov. Tento obraz vytvárajú aj rečníci na pódiu. Jedna z účastníčok nám povedala, že radšej by tu chcela ruské vojská ako Američanov. 

S Refresherom sme sa včera dostali priamo do davu demonštrantov, ktorí sa na nás často pozerali s nenávisťou. „Slovenské médiá sú zapredané,“ počúvame zo všetkých strán na proteste. „Buďte radi, že sa so mnou nerozprávate, inak by som vám vynadal,“ hovorí jeden z účastníkov v ruskej ušianke.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

V parlamente sa zatiaľ odohráva cirkus. Poslanci sa pri rečníckom pulte oblievajú vodou. Členovia ĽSNS následne dehonestujú ukrajinskú vlajku. Viac sa dozvieš v našej videoreportáži.   

Domov
Zdieľať
Diskusia