Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. septembra 2016, 14:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Horiace smartfóny Galaxy Note7 spôsobili ďalšie škody a ohrozili zdravie. Samsung chce všetky diaľkovo vypnúť

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Situácia sa začína poriadne komplikovať.

Keď juhokórejský výrobca pred niekoľkými dňami ohlásil hromadnú výmenu minulý mesiac predstavenej novinky s operačným systémom Android, obrovskou uhlopriečkou a inteligentným perom S Pen, bolo hneď jasné, že ani to nezabráni ďalším incidentom. Od uvedenia na pulty obchodov sa totiž stihlo predať niekoľko miliónov kusov a rozoznať dobrý od potenciálne nebezpečného nie je za bežných okolností možné, čo celú situáciu iba poriadne skomplikovalo. A keďže počty zhorených smartfónov neustále rástli, rástlo aj riziko ohrozenia zdravia alebo dokonca života, ktoré by mohlo mať naozaj katastrofické následky. Samsungu nakoniec nezostala iná možnosť, ako verejne oznámiť, že za každý donedávna zaobstaraný smartfón Galaxy Note7 ponúkne úplne nový kus vybavený spoľahlivou batériou.

Horiace smartfóny Galaxy Note7 spôsobili ďalšie škody a ohrozili zdravie. Samsung chce všetky diaľkovo vypnúť
Zdroj: www.dailydot.com

Medzitým však stihlo zhorieť osobné auto, garáž rodinného domu a iba 6-ročný používateľ si kvôli výbuchu popálil ruky. Posledné dni sa preto začalo hovoriť o diaľkovej deaktivácii všetkých mobilných zariadení, ktoré majitelia nevymenia do konca septembra. Technicky to možné samozrejme je a pravdepodobnosť, že spoločnosť Samsung niečo také predsa len urobí, tu skutočne existuje. Ak je v hre zdravie alebo život ľudí, tak ani o zhruba miliardu vyššie náklady nehrajú dôležitú rolu. Výrobca navyše zverejnil ďalší, tentokrát poriadne naliehavý odkaz (viď vyššie), kde odporúča úplne všetkým majiteľom, aby okamžite prestali Note7 používať a počkali na sľúbenú náhradu. A pokiaľ budú incidenty pribúdať i naďalej, oficiálne oznámenie termínu deaktivácie nenechá na seba dlho čakať.

Nabíjanie Galaxy Note7 v SUV nedopadlo najlepšie

Horiace smartfóny Galaxy Note7 spôsobili ďalšie škody a ohrozili zdravie. Samsung chce všetky diaľkovo vypnúť
Zdroj: www.hackread.com

Za výbuchmi a horením 5.7-palcovej high-end novinky z Južnej Kórey stoja nekvalitne vyrobené batérie, ktoré sú mimochodom napevno zabudované. Zarážajúci je ale hlavne fakt, že tie nepochádzajú od nikoho iného, ako priamo od jednej z divízií výrobcu smartfónu, Samsung SDI. Koreňovú príčinu predstavuje podľa dostupných informácií oblasť, kde nájdeme takzvaný separátor slúžiaci na bezpečné oddelenie dvoch elektród - kladnej katódy a zápornej anódy. Chybné batérie zrejme vznikli dôsledkom zle nadstaveného výrobného procesu a keďže neboli odhalené skúškou kontroly ešte vo výrobnej fabrike, dostali sa až na pulty obchodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia