Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2021, 6:46
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík TASR

Bratislavčan vytiahol zbraň a zastrelil 75-ročného dôchodcu. Odsúdili ho na 11 mesiacov a 29 dní

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA
Uložiť Uložené

Proti rozhodnutiu nepodal odvolanie.

Dôchodca Gejza K. v januári 2018 zabil v bytovom dome v Devínskej Novej Vsi 75-ročného starca. Muža zasiahol strelnou zbraňou, ktorú držal legálne. Okresný súd Bratislava IV najprv obžalovaného oslobodil, no Krajský súd v Bratislave rozsudok v roku 2019 zrušil a vec vrátil prvostupňovému súdu.

Okresný súd Bratislava IV ho v pondelok 6. decembra 2021 odsúdil na nepodmienečný trest v dĺžke 11 mesiacov a 29 dní. Gejza K. sa vzdal práva na odvolanie a trest si odpyká vo väzení s minimálnym stupňom stráženia.

Obžalovaný tvrdí, že strieľal v tme na muža, ktorý na neho zaútočil. Vraj ho však nechcel zabiť. „Žiaden úmysel spôsobiť smrť pána Milana I. som nemal a ani som nemal úmysel ublížiť mu na zdraví. Bola tma a ja som nevedel, kto na mňa zaútočil,“ povedal Gejza K. na súde v roku 2018. Podľa obhajcu obžalovaného strieľal v bezprostrednom ohrození bez úmyslu zastreliť poškodeného.

Odsúdený musí aj zaplatiť poškodenej škodu v sume 3 699,83 eura. „Súd poškodenú so zvyškom svojho nároku na náhradu škody odkázal na civilný proces. Prokurátor podal odvolanie do výroku o vine, poškodená podala odvolanie do výroku o náhrade škody. Po doručení a predložení veci bude rozhodovať odvolací Krajský súd v Bratislave,“ povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Odporúčané
Rozhovor s exväzňom: Sériový vrah Ondrej Rigo mi povedal, že to na neho znova prichádza. Odišiel z cely, aby mi neublížil Rozhovor s exväzňom: Sériový vrah Ondrej Rigo mi povedal, že to na neho znova prichádza. Odišiel z cely, aby mi neublížil 28. marca 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia