Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2021, 19:13
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík

Židovská hviezda na covidových protestoch je neúctou. V Nemecku volajú po zákaze jej zneužívania

Židovská hviezda na covidových protestoch je neúctou. V Nemecku volajú po zákaze jej zneužívania
Zdroj: Flickr/U.S. Department of Agriculture/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI ANTISEMITIZMUS
Uložiť Uložené

Obete nacistického režimu nemožno porovnávať s nezaočkovanými ľuďmi.

Vedúci vládneho úradu boja proti antisemitizmu v Nemecku Felix Klein žiada kompetentných, aby zakročili proti zneužívaniu symbolu Dávidovej hviezdy počas demonštrácií proti pandemickým opatreniam, uvádza BBC. Dávidovou hviezdou boli v časoch druhej svetovej vojny v dôsledku útlaku nacistickým režimom označovaní Židia.

V súčasnosti však niektorí ľudia bojujúci proti očkovaniu či opatreniam tvrdia, že sú  diskriminovaní podobne ako obete koncentračných táborov, a tak začali na protestoch nosiť žltú hviezdu s rôznymi nápismi – napríklad s označením „nezaočkovaný“.

Odporúčané
Slovenská agentka bojovala proti nacistom a prešla si výcvikom ako James Bond. Jej tréning v púšti bol náročný, hovorí historik Slovenská agentka bojovala proti nacistom a prešla si výcvikom ako James Bond. Jej tréning v púšti bol náročný, hovorí historik 25. januára 2021, 14:30

Takéto správanie označilo Štátne múzeum Auschwitz-Birkenau cez svoj účet na Twitteri za „smutný príznak morálneho a intelektuálneho úpadku“.

Domov
Zdieľať
Diskusia