Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 14:15
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Ruský diplomat si musel zo Severnej Kórey vlastnoručne odtlačiť rodinu na koľajovom vozíku. Nemal inú možnosť

Ruský diplomat si musel zo Severnej Kórey vlastnoručne odtlačiť rodinu na koľajovom vozíku. Nemal inú možnosť
Zdroj: Ministerstvo zahraničný vecí Ruskej federácie
NEWS RUSKO SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Ručný koľajový vozík poslúžil rodine ruského diplomata na cestu naspäť domov.

Severná Kórea zostáva v medzinárodnej izolácii. Nielen tej politickej, ale aj pandemickej, pretože minulý rok zatvorila svoje hranice, aby sa izolovala pred koronavírusom. Na jej území tak zostala zaseknutá väčšina ľudí, medzi ktorých patrili aj ruskí diplomati, uvádza BBC.

Odporúčané
Nejdeme zatvárať fabriky, vyhlásil premiér Matovič. Je to úplne krajná možnosť, ale zatiaľ sa musíme zjednotiť Nejdeme zatvárať fabriky, vyhlásil premiér Matovič. Je to úplne krajná možnosť, ale zatiaľ sa musíme zjednotiť 26. februára 2021, 9:54

Skupina diplomatov sa napokon rozhodla vrátiť späť do Ruska, lenže na hranice sa museli dopraviť komplikovanou dopravou. Lety sú zrušené, medzinárodné vlakové spojenia rovnako, a tak Rusom nezostávalo nič iné, ako sa z hlavného mesta Pchjongjang dopraviť 32-hodinovou cestou vlakom k hraniciam.

Domov
Zdieľať
Diskusia