Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 6:43
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

Adolf Hitler zvíťazil v samosprávnych voľbách v Afrike

ZAUJÍMAVOSTI ADOLF HITLER AFRIKA
Uložiť Uložené

Adolfovi vybral jeho meno otec.

V africkej Namíbii, konkrétne v obvode Ompundja, sa konali samosprávne voľby, ktoré vyhral 54-ročný kandidát menom Adolf Hitler Uunona. Od voličov sa mu podarilo získať až 85 % z celkového počtu hlasov. Meno po diktátorovi nacistického Nemecka mu vybral jeho otec, no podľa afrického Hitlera pravdepodobne netušil, aké škody vodca nacistov spôsobil, uvádza Africa News

Namíbia bola do konca prvej svetovej vojny nemeckou kolóniou, a tak v krajine nie sú nemecká mená príliš veľkou raritou. Dokonca ani meno Adolf vôbec nepatrilo medzi netradičné. V čase druhej svetovej vojny, ktorú vyvolalo nacistické Nemecko, už Namíbia patrila pod kontrolu Británie.

Odporúčané
Nacisti po víťaznej vojne nepočítali s existenciou vojnovej Slovenskej republiky ani národa. Prečo sa im Slováci zapredali? Nacisti po víťaznej vojne nepočítali s existenciou vojnovej Slovenskej republiky ani národa. Prečo sa im Slováci zapredali? 14. marca 2020, 15:48

V Namíbii si Adolf Hitler Uunona počas svojho dospievania neuvedomoval, po kom ho jeho otec pomenoval. Neskôr však spoznal, aké hrôzy sa spájajú s priezviskom Hitler, a tak sa radšej na verejnosti predstavuje iba ako Adolf Uunona.

Domov
Zdieľať
Diskusia