Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2020, 17:18
Čas čítania 1:28
Jakub Paulík

Policajt v USA strelil reportéra počas rozhovoru priamo do krku. Protestujúci sa sťažujú na brutálne zákroky

ZAUJÍMAVOSTI GEORGE FLOYD PROTESTY USA ZRANENIA
Uložiť Uložené

Americký reportér si pritom iba robil svoju prácu.

Policajti pri demonštráciách v USA, ktoré vypukli po smrti Georgea Floyda, používajú proti ľuďom mimo iného aj zbrane s gumovými projektilmi. Mnohí Američania na sociálnych sietiach zdieľajú fotografie modrín a krvavých zranení, ktoré po sebe streľba takéhoto projektilu zanecháva.

Odporúčané
Slovenská policajtka Patrícia z Chicaga: Bez nepriestrelnej vesty by sme nešli do ulíc, gangy vedú neustále boje (Rozhovor) Slovenská policajtka Patrícia z Chicaga: Bez nepriestrelnej vesty by sme nešli do ulíc, gangy vedú neustále boje (Rozhovor) 6. februára 2020, 9:28

UNILAD píše, že nimi stihli zasiahnuť aj viacero novinárov, vrátane Adolfa Guzmana-Lopeza z KPCC. Ten na svoj Twitter pridal fotografiu (pozri dole), na ktorej je vidno, že ho gumený projektil zasiahol priamo do krku. Guzman-Lopez pritom podľa svojho tvrdenia nekonal nezákonne a policajt do neho vraj strelil v momente, kedy robil interview.

Domov
Zdieľať
Diskusia