Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2019, 18:10
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bratislavskí autobusári budú v pondelok štrajkovať. Odborár tvrdí, že ich podnik vníma ako čísla, DPB považuje štrajk za absurdný

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA ŠTRAJK
Uložiť Uložené

Načasovali si to na začiatok školského roka.

V pondelok pre istotu očakávaj meškanie, prvý školský deň nás totiž čaká štrajk autobusárov. Bude trvať ráno od štvrtej do siedmej. Avizoval ho predseda odborovej organizácie Autošofér Jozef Hitka a nazval ho výstražným. Dôvodom má byť to, že Dopravný podnik Bratislava (DPB) nechce rokovať o lepších podmienkach pre vodičov. Mestský podnik kontruje a tvrdí, že to nie je pravda, informuje TASR.

Odporúčané
Keď prejdeš prstom po klíme, máš na ňom nános špiny. Bratislavská MHD je cez leto neúnosná Keď prejdeš prstom po klíme, máš na ňom nános špiny. Bratislavská MHD je cez leto neúnosná 3. augusta 2019, 10:12

K situácii sa podnik vyjadril aj na sociálnej sieti. „Jeho dôvodom nerozumieme a celá jeho organizácia nám príde absurdná. Odbory Autošofér totiž nemajú záujem o konštruktívny dialóg a zlepšenie podmienok zamestnancov, ale vyvolávať iba paniku u cestujúcich,“ tvrdí DPB na sociálnej sieti a verí, že sa do štrajku vodiči nezapoja, prípadne sa ich zapojí len pár. Autošofér je jedna zo štyroch odborových organizácií DPB. 

Hitka nevie, koľko šoférov sa plánuje do štrajku zapojiť.  „Naši vodiči nerobia pravidelné zmeny, ale v služobných zadeleniach. Mnohí vodiči potvrdili aj to, že by radi išli do štrajku, ale robia popoludní, alebo majú nočnú zmenu, či voľno,“ povedal a dodal, že nechce obmedzovať cestujúcich, no pravdepodobne sa ich to dotkne. „Chceme bojovať za svoje práva. Za to, aby nás zamestnávateľ ako vodičov uznával ako ľudí a nebral len ako čísla,“ vyhlásil. 

Odporúčané
Bratislavskí smetiari zarábajú takmer 1 400 €: Niektorí na nás pokrikujú z áut a nadávajú nám, no stále nevedia poriadne triediť Bratislavskí smetiari zarábajú takmer 1 400 €: Niektorí na nás pokrikujú z áut a nadávajú nám, no stále nevedia poriadne triediť 12. augusta 2019, 18:00

Bratislavský podnik štrajku nerozumie a považuje ho za absurdný. „Pán Hitka sa napr. snaží docieliť to, aby vodiči mohli premávať mimo cestovných poriadkov aj o niekoľko minút skôr. Mestská doprava by tým reálne skolabovala, pretože v takom prípade by mohli jazdiť vodiči kedy by sa im zachcelo a doprava by nemala žiadnu úroveň,“ píše vo vyhlásení DPB s tým, že by zanikli všetky nadväznosti a cestovný poriadok by prakticky existoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia