Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2019, 20:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Ktorí raperi nenadávajú, ako vyzerá spermobanka a čo si myslia policajti o marihuane?

REFRESHER
Uložiť Uložené

Pripravili sme si pre teba výber najlepších článkov, ktoré ťa možno počas prvých teplých dní tohto roka obišli.

Na Refresheri sa snažíme čoraz častejšie vyhovieť každému, takže pridávame s kvalitnejším a náročnejším obsahom vo všetkých oblastiach. Všetky dôležité články, ktoré by nemali újsť svojej pozornosti nájdeš pohromade medzi odporúčanými, aj napriek tomu si však ešte poďme pripomenúť, na čom sme pracovali počas uplynulých 7 dní.

Už tradične toho nebolo málo, takže teraz vyberáme to najlepšie aj s krátkym popisom, aby sme ti zjednodušili rozhodovanie v prípade, že ťa niečo zaujme. Poďakovanie patrí aj všetkým predplatiteľom podporujúcim Refresher+, vďaka ktorému môžeme investovať do obsahu viac energie aj iných prostriedkov. 

V aktuálnom týždni sme napríklad navštívli spermobanku a tiež inšpiratívnych ľudí a v neposlednom rade zopár slovenských policajtov, ktorí nám porozprávali o svojich názoroch na marihuanu. Kontroluj 10 najlepších článkov na Refresheri z posledného týždňa. 


Legalizovali by slovenskí policajti marihuanu?

Minulý rok síce bola na stole novela zákona, ktorá chcela marihuanu spoločne s ostatnými drogami dekriminalizovať, aby za joint nemuseli byť súdení nerozvážni tínedžeri, vtedy sa však vôľa u politikov nenašla. Marihuana preto zostáva zakázanou látkou a v prípade, že ťa s ňou chytí polícia, môžeš skončiť s podmienkou či v horšom prípade s nepodmienečným trestom odňatia slobody.

My sme sa rozhodli osloviť piatich policajtov, ktorým sme položili štyri jednoduché otázky. Zaujímalo nás, aký názor na marihuanu majú práve muži zákona, keďže policajti sa môžu dostať do situácie, keď musia proti človeku s marihuanovou cigaretou zasiahnuť. Odpovede policajtov zostávajú anonymné, avšak my v redakcii poznáme mená všetkých respondentov.  Niektorí oslovení policajti pracujú na bežnom oddelení, niektorí na kriminálke a jeden z nich je dnes už bývalým policajtom. 

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07

Navštívili sme spermobanku. Ako si v hej zarobiť 1000 eur?

Rozmýšľal si niekedy nad tým, ako to môže vyzerať v takej spermobanke? Väčšina z nás má o takom mieste predstavy len z filmov, pravdou však ostáva, že podobné zariadenie máme aj v hlavnom meste. Keďže sme boli zvedaví, presvedčili sme jedného z redaktorov, aby si išiel darovanie spremií vyskúšaťa  do článku opísať svoje pocity. 

Dokonca si môžeš celkom slušne zarobiť, keďže za jedno „ úspešné sedenie“ dostaneš 100 eur. Vďaka našej skúsenosti sa dozvieš, ako vyzerá miestnosť na ejakuláciu, aká je kvalita pornografických materiálov a čo všetko je k dispozícii a hlavne, ako celý proces prebieha a čo všetko obnáša, čo všetko musíš a nemôžeš. 

Odporúčané
Bol som v spermobanke. Koľko eur sa dá zarobiť darovaním spermií a ako to prebieha? Bol som v spermobanke. Koľko eur sa dá zarobiť darovaním spermií a ako to prebieha? 26. marca 2019, 17:02

Zviezli sme sa najdrajším taxíkom na Slovensku

Taxislužba Aladára Čoku je v Bratislave známou firmou. Do povedomia Slovákov sa neslávne známy taxikár dostal koncom minulého roka vďaka facebookovému príspevku Petry Machánovej, vnučky pána, ktorý zaplatil 95,5 € za 13,5 kilometra cesty z nemocnice. 

My sme boli v redakcii zvedaví, ako táto mediálna pozornosť ovplyvnila Aladárove podnikanie a čo sa po troch mesiacoch relatívneho ticha v jeho taxislužbe zmenilo. Tiež sme si chceli overiť premrštenú cenu služieb a boli sme zvedaví, koľko nám za jazdu vyúčtuje.

 V článku si prečítaš ako prebiehala jazda v taxíku a koľko sme za ňu platili, čo sme sa dozvedeli o dopade mediálneho škandálu na podnikanie Aladára Čoku ale aj to, či sú ceny v taxíku zreteľne viditeľné a ako to s nimi vlastne funguje.

Odporúčané
Zviezli sme sa v najdrahšom taxíku v Bratislave. Chceli sme zistiť, ako škandál Aladára Čoku vplýva na jeho biznis Zviezli sme sa v najdrahšom taxíku v Bratislave. Chceli sme zistiť, ako škandál Aladára Čoku vplýva na jeho biznis 27. marca 2019, 11:43

Ktorí slovenskí raperi sú najvulgárnejší?

Zamýšľal si sa niekedy nad tým, ako veľmi súvisia vulgarizmy s rapom a či ich vlastne interpreti považujú za dôležité v rámci svojej tvorby? Platí, že tak ako sa menia trendy v zvuku, rovnako sa posúvajú aj texty a lyrika, v ktorej dnes už raperi nadávajú oveľa menej. My sme sa však rozhodli tieto predpoklady overiť tak, že sme spočítali kompletne všetky nadávky na posledných dôležitých sólových albumoch jednotlivých známych reprezentantov tohto žánru. 

Síce sme tento nápad najprv oľutovali, aspoň však už vieme, podľa akého kľúča interpreti pristupujú k používaniu vulgarizmov. Vo všeobecnosti môžeme konštatovať, že na to idú oveľa rozmnejšie a všetko dôležité vrátane konkrétnych čísel, štatistík a grafov už nájdeš v samotnom článku. 

Odporúčané
Koľko nadávok sa nachádza na najznámejších slovenských rapových albumoch? Koľko nadávok sa nachádza na najznámejších slovenských rapových albumoch? 26. marca 2019, 14:52

Rozhovor s kominárom

Posledné mesiace ti prinášame články o zamestnaniach, ktoré určite poznáš, no často nad nimi nepremýšľaš. Za všetkých spomenieme napríklad Ladislava, ktorý umýva zosnulých. Teraz budeme pokračovať, aj keď s o niečo menej kontroverznou prácou. Juraj Šrámek je mladý 26-ročný kominár z Ružomberka.

Mnohí toto zamestnanie poznáme ešte zo školských a predškolských čias. Muž s čiernou čiapkou, celý v čiernom a v ruke má kefu na čistenie. Nás zaujímalo, či tento stereotyp trvá aj naďalej, ako dlho je denne v práci, čo všetko už v komínoch našiel a, samozrejme, aj to, koľko si dokáže zarobiť. 

Odporúčané
Kominár Juraj: Šikovný chlap vie zarobiť 5 000 €, v komíne som našiel už aj zdochliny (Rozhovor) Kominár Juraj: Šikovný chlap vie zarobiť 5 000 €, v komíne som našiel už aj zdochliny (Rozhovor) 24. marca 2019, 17:53

10 najkrajších farebných tenisiek na jar

Pravidelne sa venujeme aj módným témam a obzvlášť radi sme vždy, keď máme možnosť priniesť inšpiratívny článok týkajúci sa tenisiek. Tentokrát je ideálnou príležitosťou blížiaca sa jar, ktorá už dávno klope na dvere. Ak si ešte stále nevieš poradiť s farebnými teniskami, tvoj rozpočet je menej ako 100 eur a chceš ísť s dobou, tak pre teba máme ideálny výber. 

Odporúčané
Toto je 10 najkrajších farebných tenisiek na jar, za ktoré nenecháš ani 100 € Toto je 10 najkrajších farebných tenisiek na jar, za ktoré nenecháš ani 100 € 30. marca 2019, 14:49

Otestovali sme novú ponuku v McDonald's

Aj keď sa mnohí budú tváriť, že tomu tak nie je, no keď už máme chuť na nezdravé jedlo, práve McDonald's je jednou z prevádzok, ktoré navštevujeme najradšej. Každý si zároveň uvedomuje, že ide o fast food koncept, z času na čas však nikomu neublíži. My sme sa rozhodli otestovať najnovšiu sezónnu ponuku, ktorou reštaurácia s rýchlym občerstvením reaguje na prvé slnečné lúče. 

S najnovšou zmenou sa do ponuky dostala dvojica nových burgrov, Maestro Fresh a Maestro Chicken. Tie si môžeš teraz spríjemniť aj novými hranolkami Cheese Fries, ktoré vážne konkurujú doterajším ikonickým hranokám, keďže na nich nájdeš aj porciu syra a slaniny. Dozvieš sa teda, ako spolu hrajú jednotlivé chute, koľko burgre stoja a či sa oplatí ochutnať ich. 

Odporúčané
Otestovali sme novú ponuku McDonald's. Budú ti chutiť syrové hranolky s hromadou slaniny? Otestovali sme novú ponuku McDonald's. Budú ti chutiť syrové hranolky s hromadou slaniny? 27. marca 2019, 15:02

Rozhovor s majiteľom legendárneho Subclubu

Pred pár dňami Bratislavu znepokojil facebookový post legendárneho nočného klubu Subclub, ktorý ohlásil svoj koniec. Formulácia nasvedčovala tomu, že podnik musí navždy zatvoriť kvôli developerovi, čo však nie je pravda. Developer má na zatvorení Subclubu nepriamu vinu, no väčšina ľudí tieto pomery nepozná. Fanúšikovia sa však do budovaného projektu aj napriek tomu obuli. Nie je to však také jednoduché.

V článku sa teda dozvieš, ako je na tom Subclub aktuálne, prečo musí končiť a kedy sa definitívne zavrú jeho brány. Či je vôbec šanca, aby ešte niekedy v budúcnosti ikonický klub hlavného mesta fungoval a kto, resp. čo stojí za jeho zrušením už rozoberieme rovnako nájdeš po kliknutí na link nižšie. 

Odporúčané
Majiteľ Subclubu: Nezatvárame kvôli drogám ani výstavbe. O prežitie bojujeme už 13 rokov Majiteľ Subclubu: Nezatvárame kvôli drogám ani výstavbe. O prežitie bojujeme už 13 rokov 28. marca 2019, 13:03

Šef košickej mafie, ktorý východu kraľoval do príchodu Černáka

Na jeseň v roku 1997 prežil Róbert Holub prvý atentát. Strelca na motorke identifikoval ako nájomného vraha prezývaného Čistič. K nemu sa však nemohol dostať, a preto sa rozhodol brutálnym spôsobom umučiť jeho brata, otca troch detí, ktorý nebol do mafiánskeho podsvetia žiadnym spôsobom zapojený. Aj takto to bežne fungovalo v slovenskom podsvetí pred doma dekádami.

Má to však aj pokračovanie. K druhej šanci sa nájomný vrah dostal až vo chvíli, kedy bol Holub vylákaný do Bratislavy. Tam sa mal stretnúť s neslávne známym bossom Mikulášom Černákom. Najatý zabijak sa na mieste postaral o vraždu jeho dlhoročného spojenca, ale Holubovi sa opäť podarilo prežiť. Nie však na dlho. Na lôžku bratislavských Kramárov pomaly čakal na svoj koniec.

V článku sa dozvieš čosi viac o praktikách holubovcov, ako sa postarali o mŕtvoli policajta a ako boli prepojení na košickú rodinu Rezešovcov. Ide o mrazivý skutočný príbeh, ktorý nemal šťastný koniec pre žiadneho z účastníkov.

Odporúčané
Šéf košickej mafie si dovolil ubiť policajta na smrť. Východu kraľoval až do zásahu Mikuláša Černáka Šéf košickej mafie si dovolil ubiť policajta na smrť. Východu kraľoval až do zásahu Mikuláša Černáka 28. marca 2019, 18:58

Ako bude vyzerať Bratislava v roku 2030?

Naše hlavné mesto aktuálne pripomína jedno veľké stanovisko, v horizonte niekoľkých rokov by sa však mohla rozrásť veľmi viditeľným spôsobom. Postupne vznikajú developerské projekty a okolie Nív sa už niekoľko rokov mení na rušné a moderné centrum plné mrakodrapov a futuristických stavieb.

Je teda ideálny čas pozrieť sa do budúcnosti na všetky potvrdené projekty, ktoré do roku 2030 zmenia Bratislavu. V článku sa dozvieš, ako bude vyzerať nová Hlavná stanica, kde vznikne prvý slovenský mrakodrap a ktoré časti Bratislavy sa o desať rokov zmenia na nepoznanie.

Chystá sa aj nový most a pešia lávka cez Dunaj a pozrieme sa na to, ako vyzerá najfuturistickejšia stavba v Bratislave od svetovej architektky. Máme odpoveď aj na to, čo sa bude diať so zarasteným kopcom pod Bratislavským hradom

Odporúčané
Ako bude vyzerať Bratislava  v roku 2030? Prvý mrakodrap na Slovensku, vynovená Hlavná stanica či nový most cez Dunaj Ako bude vyzerať Bratislava v roku 2030? Prvý mrakodrap na Slovensku, vynovená Hlavná stanica či nový most cez Dunaj 25. marca 2019, 17:30
Domov
Zdieľať
Diskusia