Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2019, 11:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Subclub končí! Bratislavská scéna príde o ďalší legendárny klub

HUDBA
Uložiť Uložené

U-čko čoskoro prestane fungovať

Pred pár mesiacmi stratila bratislavská klubová scéna NU Spirit Club, dnes o prežitie bojuje Subclub a nevyzerá to dobre. Kedysi U-Club má históriu až v 90. rokoch, kedy sa usídlil v bunkri pod Bratislavským hradom. Cesta k nemu bola vždy trošku nemotorná, no párty legendárne a nezabudnuteľné.

Subclub končí kvôli developerským zámerom. Pod hradom vyrastá nová obytná štvrť a klub bude musieť svoje priestory opustiť, práve okolo svojich 26. narodenín. Presťahovanie sa na pláne nie je a bratislavská klubová scéna tak príde o obrovského elektronického hráča.

Učko totiž bolo zhmotnenie slova rave. Drsné techno, energické i emotívne drum & bass náklady či house a trance s nekompromisnými dropmi sa pravidelne ozývali zvnútra hradného kopca, no už čoskoro to realitou nebude.

Zatiaľ je pred Subclubom zavreté parkovisko, pešia dostupnosť sa nemení, no už o pár mesiacov skončí aj ikona bratislavskej klubovej scény. Presný dátum nie je známy.

Domov
Zdieľať
Diskusia