Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2016, 20:46
Čas čítania 0:00
Marek R.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac

REFRESHER REFRESHER+
Uložiť Uložené

Presnejšie sme sa zamerali na posledné dva týždňe.

Refresher sa za tie roky svojej existencie postupne vyvíjal, rozširoval sa o nové kategórie, nových redaktorov, vznikla aj česká verzia stránky a vlastný obsah sa neustále zvyšoval. Aj preto sme zaviedli možnosť hodnotenia článkov, aby sme mohli dostať feedback od ľudí, pre ktorých to celé robíme a aby sme teda vedeli, čo vás zaujíma najviac a akým smerom by sme sa mali uberať. Aj preto sme sa rozhodli vám každý týždeň ponúknuť výber desiatich článkov, ktoré vás za posledné obdobie zaujali najviac a ak vám nejaký ušiel, môžete túto chybu teraz napraviť.

Ako budete môcť vidieť, váš feedback je naozaj podstatný a dve kliknutia (lajk + hodnotenie) vám naozaj nezaberú veľa času a týmto činom akurát tak dodáte redaktorom motiváciu. Až 7 z 10 článkov z dnešného výberu je autorských, na ktorých si dali redaktori záležať a takáto jednoduchá odmena v podobe hodnotenia im dodá sily, aby vo svojej práci pokračovali.

1. Údolie rieky Jizera ako na dlani a stodola, ktorá vás očarí svojou priestrannosťou a domácou atmosférou

Najviac vás za posledné obdobie zaujala krásna stodola od našich susedov, konkrétne z Českej republiky. Pražský architektonický ateliér, nesúci názov Studio Raketoplán, si zobral na svoje plecia pomerne ťažkú úlohu obnovy starej drevenej stavby, ktorú ale zvládol na výbornú, o čom vás presvedčia fotografie v samotnom článku. Základy boli postavené ešte v roku 1947, pričom finálne práce boli ukončené pre štyrmi rokmi, čiže na jeseň 2012. Už pri prvom pohľade na danú usadlosť vám bude jasné, že za jej aktuálnym vzhľadom je ukrytý veľký kus poctivej práce, a to či už na exteriérovej časti alebo interiérovej. Do mierne svahovitého pozemku zasadená stavba ponúka svojim majiteľom všetko potrebné pre spokojný život "ďaleko" od ruchu veľkomesta a chýbať nesmie okrem letnej kuchyne ani priestor na cvičenie, záhrada prepojená priamo s domom alebo tvorivá miestnosť či potrebná kúpeľňa.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: Pavel Nalezený

2. Perfektné umelecké diela od slovenských a českých autorov, ktoré by sa vynímali na nejednej stene

Okrem samotného projektu Refresher sme založili aj ďalšie projekty, ktoré sa ujali. Stačí spomenúť Fitcult, Filmkult či Exkluzívne automobily a medzi podarené projekty patrí aj Umenie zo slovenských a českých ateliérov, kde dávame šancu zviditeľniť sa talentovaným slovenským a českým umelcom a tým najlepším venujeme aj samostatný článok. Taktiež sa pravidelne robí výber toho najlepšieho za posledné obdobie a posledná várka sa vám očividne páčila najviac, čo určite ocenia aj samotní umelci. Všetky výborné výtvory si nezabudni pozrieť.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac

 

3. Stovky tisíc obětí, večírky za miliony a veřejné popravy aneb nejkrutější afričtí diktátoři

Český kolega smetyl vám priniesol tretí najlepšie hodnotený článok posledného obdobia, v ktorom sme sa pozreli na najkrutejších afrických diktátorov. Čierny kontinent totiž prebrali od kolonizátorov mnohí tyrani, ktorých kruté režimy spôsobili krviprelievanie medzi populáciou, ktorú mali zachrániť. Etnické rozdiely spôsobili občianske vojny naprieč novo oslobodenými národmi, rovnako tak ako podplácanie, prenasledovanie a všeobecne násilie, ktoré podporovali neobmedzene mocní noví panovníci kontinentu. Od skorumpovaných zlodejov až po kanibalov, africkí tyrani vládli a stále v niektorých prípadoch aj vládnu. V článku nájdete tých 5 úplne najkrutejších.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: biography.com

 

4. Doktor smrt zavraždil více než 200 svých pacientů, protože miloval pocit kontroly nad životem a smrtí

Ďalší smetylov článok a opäť o ľudskej krutosti. Doktor smrť je súčasťou populárnej série článkov, ktoré sa týkajú sériových vrahov. Seriál je zameraný na známych aj menej známych vrahov a približujeme vám v nich ich veľmi pohnutý životný príbeh. Predovšetkým ide o pozadie ich psychického narušenia a postupné zmeny osobnosti, ktoré viedli až k ich neľútostným činom a hre na Boha. V poslednej časti sme si predstavili doktora, ktorý zabíjal svojich pacientov diamorfínom. Nečinil tak z ľútosti, ale z túžby cítiť sa nadradene a mať ich životy pod kontrolou.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: murderpedia.com

5. Mahátma Gándhí změnil svět nenásilnými protesty a bojem za mír, který ho však stál život

Smetyl je zárukou perfektných článkov a nielenže sú medzi piatimi najlepšie hodnotenými článkami hneď tri české, všetky tri sú práve jeho. Tentoraz ale nepôjde o vraždy, práve naopak, pôjde o mier. Gándhí svetu ukázal, že za mier, lásku a správne hodnoty sa dá bojovať i bez použitia akéhokoľvek násilia. Päťkrát bol dokonca nominovaný na Nobelovu cenu mieru a jeho mierové protesty nebudú nikdy zabudnuté. Viac o jeho živote v článku.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: news18.com

6. Nádherný aj dojemný. Taký je náš výber 10 najlepších krátkych animovaných filmov štúdia Pixar

Pixar Animation Studios je označované ako jedno z najlepších, najkvalitnejších a najúspešnejších štúdií v histórii kinematografie. Len ťažko by sme asi odporovali, veď jeho tvorcovia nám priniesli také animované pecky ako trilógiu Toy Story, Hľadá sa Nemo, Hore, WALL-E, Príšerky s.r.o. či V hlave. Naša generácia na nich vyrastala a keďže štúdio netvorí obsah len pre najmenších, ani my starší nemáme problém bez hanby zájsť na najnovšie snímky. Okrem celovečerných animákov nám táto obľúbené štúdio prináša aj kraťasy, presne ich bolo 18, a tak mirex z Filmkultu vybral tie najlepšie z nich. Určite neoľutujete.

7. Kto sa stane tohtoročným víťazom súťaže o najlepšieho fotografa divokej prírody? Uchádzačov vôbec nie je málo

Tradičná súťaž o najlepšieho fotografa divokej prírody s názvom Wildlife Photographer Of The Year sa svetu pripomenula s ďalším ročníkom a aj keď zatiaľ nepoznáme celkových víťazov, môžeme sa aspoň pokochať nominovanými fotografiami. Tie boli zaznamenané po celej našej planéte a kombinujú divokú prírodu bez ľudských zákonov a pravidiel, ktorá dokáže človeka ovládnuť v priebehu pár sekúnd a umenie fotografie. Máš medzi vybranými fotografiami svojho favorita?

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: Sam Hobson

8. Nebukadnesar II.: Ničiteľ národov, budovateľ Babylonu a tyranský šialenec, ktorého postihol boží trest

Redaktor Daimyo patrí už od prvého článku k najobľúbenejším redaktorom a jeho historické články si vždy odnesú mnoho slov chvály. Minulý týždeň vás od neho najviac zaujal článok o panovníkovi s menom Nebukadnesar II., ktorého otec založil mocnú Novobabylonskú ríšu a on sám ju priviedol k najväčšiemu rozkvetu, kedy ovládol všetky obchodné cesty v Mezopotámii. Na jednej strane Bibliou zobrazovaný ako tyranský šialenec, ničiteľ celej Judey a zarytý nepriateľ Židov. Na strane druhej ako dobyvateľ „Úrodného polmesiaca“ od Jeruzalema  až po  Perský záliv či budovateľ najväčšieho hlavného mesta tej doby – Babylonu, vrátane jedného zo siedmich divov sveta v staroveku – Semiradiných visutých záhrad. Viac o jeho úspechoch a pádoch v článku.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: pinterest.com

9. Životný príbeh Sophie Loren alebo ako sa z chudobného a šikanovaného dievčaťa stala rešpektovaná a obdivovaná herečka

Deviaty najlepšie hodnotený článok posledného obdobia je o herečke Sophie Loren. Jej život je totiž dokonalou ukážkou toho, ako sa z obyčajného a navyše šikanovaného dievčaťa pochádzajúceho z nekompletnej, chudobnej rodiny stane jedna z najkrajších a najobdivovanejších žien v dejinách, ktorá si ako vynikajúca herečka získala rešpekt nielen vo svojej rodnej krajine, ale i vo svete. Ak chceš teda vedieť, ako sa zo „škaredého káčatka“ s nelichotivou prezývkou stala legendárna kráska s celosvetovým uznaním, ktorej sa podarilo nepriateľov premeniť na fanúšikov a nedostatky zas na prednosti, vieš, kde máš klikať.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: pinterest.com

10. Bezdomovec odovzdal peňaženku s 500 eurami a od majiteľa dostal nielen prácu, ale aj ubytovanie. Dobrý skutok vie skutočne meniť životy

A na záver príbeh o tom, ako sa oplatí robiť dobré skutky, keďže karma vám to vráti. 44-ročný chlapík menom Waralop sa ponevieral po stanici, keď tu odrazu narazil na draho vyzerajúcu peňaženku značky Hermes. Zvíťazilo v ňom pokušenie a peňaženku zdvihol a preskúmal, no po tom, čo v nej našiel asi 520 eur a kreditnú kartu, ju radšej zaniesol na najbližšiu policajnú stanicu a odovzdal. Polícia následne kontaktovala majiteľa a čo sa stalo potom, sa dozvieš v článku.

Za posledné obdobie sme vám priniesli mnoho kvalitných článkov. Týchto desať vás zaujalo najviac
Zdroj: SWNS.com
 
 
Ešte na záver teda pripomínam, že pozitívne hodnotenie článkov sa naozaj oplatí a vďaka tomu vám týždeň čo týždeň prinesieme množstvo kvalitných článkov. Vám to zaberie sekundu, no redaktorov to motivuje na dlhú dobu. Ďakujeme!
Domov
Zdieľať
Diskusia