Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2016, 20:16
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Aké zmeny čakajú hru Pokémon GO? Tvorca John Hanke odhalil niekoľko zaujímavých noviniek

TECH
Uložiť Uložené

Príchod ďalších vzácnych príšeriek, obchodovanie medzi hráčmi aj Pokémon centrá.

Keď pred necelými tromi týždňami ovládol náš svet ďalší obrovský fenomén, pobláznil takmer každého. Aby si však dokázali úspešní vývojári na čele so šéfom udržať tak silnú základňu hráčov, musia myslieť aj na blízku budúcnosť, pretože možnosti a ciele, ktoré im v súčasnosti mobilná hra Pokémon GO ponúka, budú skôr či neskôr naplno využité a dosiahnuté. A keďže by potom nasledoval prirodzený úpadok motivácie pokračovať v hraní, strácaním hráčov začnú prichádzať i o potenciálne zdroje príjmov z mikrotransakcií, čo nie je samozrejme za žiadnych okolností žiadané. John Hanke, CEO vývojárskeho štúdia Niantic, preto na podujatí Comic-Con prezradil, aké novinky môžeme už čoskoro očakávať. Aj keď ich zatiaľ nie je príliš veľa, niečo z nižšie uvedených zmien určite poteší.

Aké zmeny čakajú hru Pokémon GO? Tvorca John Hanke odhalil niekoľko zaujímavých noviniek
  • Príchod ďalších vzácnych Pokémonov - Áno, niektorí hráči pár z nich už nepochybne chytili, ešte stále však existujú druhy, ktoré v populárnej hre fungujúcej na princípe rozšírenej reality nie sú momentálne k dispozícii. Ako informuje web Thisisinsider, do dnešného dňa sa podarilo nájsť maximálne 145 kúskov z celkového počtu 151, čo by malo byť s príchodom nadchádzajúceho aktualizačného balíčku minulosťou. Rovnako sa môžu objaviť i ďalšie druhy z novších generácií, no "kedy a ako" stále zostáva veľkou neznámou.
  • Zmeny v tímoch - Hoci dnes nezáleží na tom, v ktorom z troch tímov sa hráč nachádza, onedlho to platiť vraj nebude. Keďže má každý tím priradeného rozdielneho legendárneho Pokémona, tak budeme môcť chytiť a vlastniť iba jedného z nich. Hanke taktiež spomenul aj ďalšie zmeny, o bližších detailoch ale neprehovoril ani jedno slovo. Všetky tri tímy po novom navyše dostanú svojich lídrov, o ktorých nám dal nedávno vedieť oficiálny profil Pokémon GO na sociálnej sieti Twitter.
  • Liečenie v Pokéstopoch - Ak niekto potrebuje vyliečiť zraneného Pokémona, musí použiť špeciálnu fľaštičku, ktorú z času na čas nájde v takzvaných Pokéstopoch. Keďže tých ale nie je nikdy dosť, vývojári nám umožnia tieto napevno dané lokality premeniť na akési rehabilitačné centrá pre virtuálne príšerky. Hráč si iba jednoducho vyberie dva alebo tri Pokéstopy v jeho okolí, ktoré chce takto využívať, a tie mu potom poslúžia na doplnenie chýbajúcich HP. Koľko Pokémonov sa však do jedného centra zmestí, nikto zatiaľ ani len netuší.
  • Obchodovanie medzi hráčmi - Niečo podobné John Hanke spomínal už niekoľkokrát a téme sa očakávane nevyhol ani na Comic-Cone, kde opäť pripomenul príchod pomerne dôležitej funkcionality, ktorá nám poskytne príležitosť vymieňať nadobudnutých Pokémonov s inými hráčmi. Ak teda vlastníme nejaký druh navyše, môže zaňho získať to, čo mu v zbierke chýba. Najviac sa to využije pri vzácnych Pokémonoch z určitých oblastí, takže dotyčný nemusí cestovať z Ameriky do Ázie, ale ho iba vymení za niečo v podobnej hodnote. Je však otázne, či pôjde o lokálne alebo globálne obchodovanie, čiže na neobmedzené diaľky prostredníctvom internetu.
  • Rebríček - Ešte dávnejšie padla zmienka aj o globálnom rebríčku na porovnávanie jednotlivých hráčov Pokémon GO, kde by mali byť brané do úvahy viaceré podstatné faktory úspechu. A ako mnohí určite tušia, pridanie takejto novinky iba prispeje k už teraz obrovskej motivácii, čo z nás spraví ešte väčších závislákov.
Domov
Zdieľať
Diskusia