Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Boli sme na luxusnej plavbe výletnou loďou: Zo štvorchodovej večere sme odpadávali, do rána sme žúrovali a videli sme štyri mestá

Búrka v Janove, oddych v sklenej vírivke a príchod DJ-a EKG 

Do prístavu v Janove sme prišli v zamračené piatkové ráno. V každom prístave stála loď približne od ôsmej rána do šiestej večer, čo znamená, že sme mali celý deň na skúmanie mesta. V Janove nám to však veľmi nevyšlo a po tom, čo sme z vonku začuli hromobitie, nám definitívne došlo, že tento deň sa ponesie v duchu interiérových aktivít.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Rozhodli sme sa teda navštíviť vnútorný bazén s presklenou strechou a výhľadom na more. Priestory boli plné kriku a detského smiechu, no aj dospelých ľudí, ktorí oddychovali na ležadlách. Ja som si zvolila oddych vo štvorcovej vírivke zo skla. Následne som sa vyvalila na ležadlo, odkiaľ som sledovala vonkajšiu búrku nad Janovom. Smútok z pokazeného počasia som sa rozhodla zajesť palacinkami v Nutella bare. Čokoládová poleva vytekala zo strán, šľahačka sa roztápala a skvelý gastronomický zážitok dotvárali čerstvé jahody a banány uprostred.

Náladu mi okrem palaciniek zdvihol aj príchod DJ-a EKG, ktorého auto krátko pred cestou na loď vykradli. Hlavný bod programu sa síce nedostavil do Ríma, ako to bolo pôvodne v pláne, no nalodil sa v Janove. S úsmevom od ucha k uchu nám prezradil, že „nakoniec všetko dobre dopadlo“.

💡 Vedel si, že...?
... loď Costa Toscana má dokopy 19 poschodí, aj keď sa uvádza, že je ich v skutočnosti 20. Číslo 13 však považujú mnohí za nešťastné, a tak, ako ho nenájdeš v mnohých administratívnych budovách na území Talianska, nenachádza sa ani vo výťahu na tejto lodi. Poschodie 13 tu teda neexistuje.

Krátko po deviatej večer sme si vychutnali štvorchodovú večeru v reštaurácii La Maremma na šiestom poschodí lode. Výber jedál tu bol naozaj rozmanitý, menu v reštaurácii je každý deň iné, no vždy ťa príjemne prekvapí. Po večeri sme sa (prežratí) vrútili na párty, ktorú EKG roztočil v klube na lodi. Veď predsa, kalórie treba vytancovať, no nie? 

Tipy na výlet v Janove 
📍 Daj si drink na námestí Piazza de Ferrari. Je jedným z hlavných námestí v Janove a okrem fontány, ktorá je jeho dominantou, tu nájdeš množstvo reštaurácií či kaviarní. 

📍 Jedným zo symbolov Janova je aj maják La Lanterna. Nachádza sa priamo v prístave, ako aj množstvo ďalších historických pamätihodností.

📍 Za pozretie stojí aj údajne najkrajšia ulica v meste – Via Garibaldi. Pozdĺž nájdeš niekoľko luxusných palácov, ktoré predstavujú vrchol tunajšej architektúry. Budovy sú bohato zdobené, zachované a sú zaradené medzi pamiatky UNESCO.
Koláč z bufetu na lodi.Predjedlo v reštaurácii La Maremma.Dezert v reštaurácii La Maremma.Polievka v reštaurácii La Maremma.
Zobraziť galériu
(15)

Slnko, Marseille a nadupaná Sunset party na streche lode

Zobudila som sa na to, že moju tvár príjemne zohrieva slnko. Loď už stála v prístave a ja som z lode v diaľke videla ďalšie prístavné mesto. Tentokrát sme kotvili vo francúzskom Marseille. Počasie nám prialo, a tak sme si naplánovali výlet do centra. Po raňajkách sme sa zložili na Uber a o 15 minút nato sme boli v starom prístave.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Marseille, ktoré je hneď po Paríži druhým najväčším vo Francúzsku, je plné historických pamiatok. V starom prístave je kopec malých lodiek, za ktorými sa v diaľke na kopci týči chrám Notre-Dame de la Garde. Napriek tomu, že nás upozornili, že mesto nie je bezpečné a bežne sa v ňom kradne, my sme v ten deň nemali žiadny zlý zážitok. V prístavnej reštaurácii sme si pochutnali na morských plodoch, výbornom steaku aj tataráku.

💡 Vedel si, že...?
... na lodi môže byť maximálny počet 6 730 cestujúcich. Personál sa skladá z 1 678 ľudí, čo znamená, že na jedného pracovníka pripadajú približne štyria cestujúci. 

Potulky po Marseille boli síce príjemné, ale tlačil nás čas, keďže sa podvečer na lodi chystala ďalšia brutálna akcia. Sunset párty sa konala na vrchnom poschodí, pod holým nebom, a ako je jasné z názvu, pri západe slnka. O skvelú hudbu sa postaral DJ EKG spolu s Manidom. Úprimne, nikdy som nezažila nič krajšie a emócie „vykymácali“ asi každého z nás. 

Záver večera sme strávili na ďalšej párty v klube, kde pre zmenu zahrali Denes Toth spolu s Tyskerom. Po tomto dni som si definitívne povedala, že ak som zvládla naspať za tri dni dokopy sedem hodín, zvládnem v živote už všetko. Napriek svojim obrovským vačkom pod očami, do ktorých sa zmestí obsah kabelky nejednej influencerky, ma dobrá nálada neopúšťala. 

Tipy na výlet v Marseille:
📍 Na najvyššom kopci mesta, ktorý hádam vidieť z každej strany, sa nachádza bazilika Notre-Dame de la Garde. Ak sa ti nelení a vystúpiš až na samotný vrch, naskytne sa ti krásny výhľad na mesto, prístav aj more.

📍 Vieux Port, alebo starý prístav, má tiež svoje čaro. Zažiješ tu jedinečnú stredomorskú atmosféru, môžeš si pozrieť množstvo rybárskych lodí či vychutnať si morské plody vo vynikajúcich reštauráciách. 

📍 Úzke strmé uličky plné schodov a farebné nástenné maľby pokrývajúce domy. Aj takto vyzerá Le Panier, staré mesto, ktoré ti ponúka iný pohľad na Marseille. 
Fotka ľudí, ktorí sa boli zabaviť na Sunset party.Sunset party na lodi. Západ slnka z lode Costa Toscana.Niektorí sa bavili na Sunset party, iní hrali basketbal na ihrisku na lodi.
Zobraziť galériu
(10)

Ráno v Barcelone, túra z taxíka a záver výletu

Posledné ráno na výletnej lodi som sa zobudila do najkrajšieho počasia v Barcelone. Po raňajkách čakáme v prístave na taxík, a keď pred nami zastaví luxusná Tesla, všetkým nám padnú sánky. Španielsky taxikár s nami celú cestu vtipkoval a na obrovskej dotykovej obrazovke v aute nám urobil túru po meste. Stihli sme si pozrieť napríklad aj sochu Krištofa Kolumba, ktorá bola postavená na počesť jeho prvej plavby do Ameriky. Aby si si aj Barcelonu užil so všetkým, čo k tomu patrí, odporúčam ti zabookovať neskorší odlet. 

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Plavba párty loďou bola pre mňa nezabudnuteľným zážitkom. Kombinácia skvelých ľudí, profesionálneho prístupu personálu na luxusnej lodi a úžasnej hudby vo mne bude ešte dlho vyvolávať hrejivé pocity.

Tipy na výlet v Barcelone: 
📍 Metropola Katalánska toho ponúka bezpochyby ohromne veľa. Najznámejšou pamiatkou je však chrám Sagrada Familia, ktorý ročne navštívia takmer tri milióny ľudí. Jej majestátnosť a krása z každého uhla ťa určite prekvapia. 

📍 Netradičná, no zaujímavá stavba Gaudího s názvom Casa Milà stojí tiež za pozretie. Jej zaoblené nepravidelné tvary pripomínajú jemne rozbúrené more. Vstup ťa vyjde 22 eur. 

📍 Ak si fanúšik futbalu, určite nevynechaj návštevu štadiónu Camp Nou, ktorý je, mimochodom, najväčším v Európe. Vstúpiť sem môžeš, aj keď sa práve nehrá zápas, keďže sa tam nachádza futbalové múzeum. Zaplatíš si cca 20 eur. 
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia